Weigeren om homo’s te trouwen, gevolg van zwarte kousenterreur?

Het gemeentebestuur van Amsterdam is in verlegenheid gebracht omdat twee ambtenaren weigeren homo’s te trouwen.

Durven ze nu naar buiten te komen omdat christenen in de politiek weer machtig worden met dank aan de SGP?

Door Balkenende IV (CDA, PvdA en CU) is er doorgedrukt dat trouwambtenaren mogen discrimineren wie ze trouwen (.pdf alert), geheel tegen onze grondwet in! Want nu mogen ze gewoon zeggen: ik trouw geen homofielen, geheel op grond van een verwerpelijke ideologie als een godsdienst. Wanneer mogen ze besluiten om geen ouderen, geen tweede-kansers, zwarten, gelen, roden, moslims, joden, Russen etc. te trouwen op grond van hun geloof?

Ik vind dat die wet gauw op de schop moet. Je doet gewoon je werk of je gaat wat anders doen. Niks christelijk geneuzel in de openbare ruimte!

12 gedachten over “Weigeren om homo’s te trouwen, gevolg van zwarte kousenterreur?”

 1. De andere kant van de medaille: als je als homo wilt trouwen, zou je dan blij zijn met een ambtenaar die desnoods zegt (zie zal hem/haar tegenhouden) dat hij/zij niet voor dit huwelijk is?
  Dit is het Nederland dat ik nog ken van niet zo heel lang geleden: ambtenaren genoeg, dus waarom iets afdwingen? Het voorkomt wederzijds de grote scheur die blijkbaar bij voorkeur moet worden opengetrokken.

  Het erkennen van gewetensbezwaren is zelden naar ieders zin, dat weten we nog uit de tijd van de dienstplicht..

 2. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  De andere kant van de medaille: als je als homo wilt trouwen, zou je dan blij zijn met een ambtenaar die desnoods zegt (wie zal hem/haar tegenhouden) dat hij/zij niet voor dit huwelijk is?
  Dit is het Nederland dat ik nog ken van niet zo heel lang geleden: ambtenaren genoeg, dus waarom iets afdwingen? Het voorkomt wederzijds de grote scheur die blijkbaar bij voorkeur moet worden opengetrokken.

  Ik hoor die redenering vaker. Onder dat mom kun je ook de gewetensbezwaren van overtuigde racisten gaan respecteren. Je wilt als Jood of Romani toch niet horen van een ambtenaar dat jouw soort zich helemaal niet moet voortplanten? Wie houdt die ambtenaar tegen, toch? Ik zou zeggen dat de meeste mensen liever niet verwijtbaar werkeloos worden. Het schofferen van burgers door ambtenaren kan gewoon aanleiding zijn voor ontslag op staande voet net als het schofferen van klanten dit is in de private sector.

  Discriminatie van personen in een homoseksuele relatie toestaan is willekeur. Als die ambtenaren ook hun mond houden als het gaat om andere huwelijken waar ze tegen zijn, dan kunnen ze dat ook doen bij mensen van dezelfde sekse.

  Als Streng reformeerde en als Jood moet je namelijk ook tegen huwelijken zijn tussen iemand van jouw groep en een andersdenkende die zich niet wenst te bekeren. Katholieken erkennen geen echtscheiding. Moslims erkennen geen huwelijken tussen Moslima’s met andersdenkenden. Ik kan zo nog even door gaan. Ambtenaren van de burgerlijke stand sluiten aan de lopende band huwelijken die niet mogen in hun kerk, sjoel, moskee of tempel. Dan opeens gaan zeuren bij een homoseksuele relatie is een beetje hypocriet als je hetero’s wel zonder commentaar hun gang laat gaan terwijl ze de geboden van jouw god even hard overtreden.

  Als je perse mensen op basis van je godsdienst wil discrimineren, dan moet je niet voor de overheid werken.

  Voor de ambtenaren die er al werkten voor het huwelijk werd open gesteld voor paren van dezelfde sekse zou ik zeggen: rooster ze er niet voor in als ze het echt niet willen. Voor nieuwe ambtenaren geldt niet zeuren.

  Ambtenaren die schofferen en discrimineren dienen gewoon te worden ontslagen. Hun religieuze smoesjes verdienen geen respect. Vrijheid van Godsdienst betekent onder andere dat je door dienaren van de overheid niet wordt achtergesteld uit naam van religie. Ik wil niet weten wat een ambtenaar gelooft. Ik wil daar al helemaal niet achter komen doordat iemand misbruik maakt van zijn machtspositie. Ja, mensen kwetsen terwijl je als ambtenaar allerlei extra bescherming geniet is machtsmisbruik.

 3. Gevonden op Joop.nl

  Kabinet: ‘Homo’s niet onze zorg’

  Minister Van Bijsterveldt negeert Kamermeerderheid … Homovoorlichting niet in het onderwijs

  Minister van Bijsterveldt wil voorlichting over homoseksualiteit schrappen uit her kernprogramma van het onderwijs. Ze vindt het een te zware belasting voor scholen ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer had aangedrongen om voorlichting over homoseksualiteit op te nemen in het kernprogramma van het onderwijs.

  De minister vindt dat er buiten het onderwijs om al genoeg initiatieven genomen worden om de homo-emancipatie te bevorderen. Van Bijsterveldt is bang dat als homo-emancipatie tot de kerndoelen gaat behoren, straks ook mensenrechten en obesitas volgen.

  Zo zie je maar, wassenneusMark is niet bang voor SGP. Nee hoor, hij is naar eigen zeggen kordaat en krachtig. Een kabinet om je vingers bij af te likken. Zijn eigen woorden!! Volgens mij likt mark voorlopig alleen de kont van van Staay en Wilders!

 4. In Amsterdam zou ik van twee (2) ambtenaren geen drama maken.
  Dat is de Nederlandse manier – niet per se aangenaam, maar minder onaangenaam dan de zweep er over jagen.
  In zwaar-gereformeerde gemeenten ligt de zaak anders, maar wie gaat daar een gelijkgeslachtelijk huwelijk aan?

 5. Kijk eens aan, #4, geschreven terwijl ik #5 maakte.
  Dat lijkt mij meer een zaak om zich druk over te maken!

 6. Links Schreef:

  Van Bijsterveldt is bang dat als homo-emancipatie tot de kerndoelen gaat behoren, straks ook mensenrechten en obesitas volgen.

  En wat is het probleem hiermee? De schijt aan mensenrechten hebben?

  Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Misschien is dit de laatste drempel die de zwaartgereformeerden weerhoudt om holebi huwelijken massaal aan te gaan. (met schuldgevoel)

  In zwaar-gereformeerde gemeenten ligt de zaak anders, maar wie gaat daar een gelijkgeslachtelijk huwelijk aan?

 7. Komt van Bijsreveld met het argument dat voorlichting een te zware belasting wordt voor de leraren. Leraren elkaar laten controleren op vakkundigheid en daarvoor een soort van scholing op zetten is geen zware belasting? Laat dat mens gewoon toegeven dat het strooplikken richting SGP is!!

 8. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik mij er bij zou moeten voorstellen – ben nog van de tijd dat voorlichting van elders moest komen, uit een boekje in mijn geval – maar juist als je zoiets wel op school doet moet je de full monty bieden – het is ronduit schandalig dat dit blijkbaar nog ter discussie staat.

 9. Apartheid is een Nederlands woord dat over de hele wereld met dezelfde definitie wordt gebruikt om te zeggen hoe discriminatie in een land wettelijk is geregeld. Ik ken een land waar je als niet Jood niet kunt trouwen doordat een burgerlijk huwelijk daar niet bestaat. Je trouwboekje moet je dan in een ander land halen met het risico dat als je huwelijksreis iets telang duurt je je nationaliteit verliest. Het paradijs van onze Nederlandse christelijke zionisten fundi’s die daar geheel geen gewetensbezwaren tegen hebben. Zie: http://brabosh.com/2009/05/10/burgerlijk-huwelijk-in-israel-weldra-onvermijdelijk/ over hoe dat land er zelf tegenaan kijkt en: Nee ik vergis me, sinds 13 april 2011 is het mogelijk als het maar niet om anders gelovigen dan Joods, Moslim of Christen [gemengd dus] gaat. Het moet dus een bewezen, ja het staat er echt en er wordt onderzoek gedaan naar de ongelovigheid en de duur ervan van de aanstaande huwelijkspartner, onononononongelovige zijn: http://brabosh.com/2011/04/14/pqpct-ala/ Lees dan vooral deze passages “‘Vijfentwintig dergelijke paren die aan de nieuwe criteria voldoen hebben reeds zulk een verzoek ingediend en afgelopen dinsdag vond dan de eerste ‘test’ plaats waarbij alle noodzakelijke stadia [zeg maar gerust: hindernissen] moesten worden genomen, waaronder ook een onderzoek van de locale religieuze gemeenschappen om na te gaan dat de betrokken inderdaad zonder godsdienst door het leven gaan. [Ondergetekende loopt al een halve eeuw zonder godsdienst door het leven en voelt zich nog steeds kiplekker]”‘….. en huiver: “‘De enige vorm van een huwelijk die in Israël wettelijk wordt geaccepteerd is het religieuze huwelijk en dat enkel tussen mensen onderling die van hetzelfde geloof zijn (christen met christen, moslim met moslim enz.). Koppels uit gemengde religies, bijvoorbeeld een christen en een Jood, of een moslim en een Jood, kunnen niet wettig huwen in Israël, en dat geldt dus ook voor vrijzinnigen en/of atheïsten. Eén van de gevolgen is dat naar schatting 300.000 Israëli ‘s niet kunnen huwen omdat één van de partners niet Joods is of zijn of haar Joods-zijn niet kan worden bepaald. Elk jaar worden zo meer dan 1.000 Israëli ‘s, die een officiële erkenning aanvragen van hun Joods-zijn, door het Israëlische rabbinaat onverbiddelijk afgewezen omdat ze niet voldoen aan de bewijzen die het rabbinaat verlangt.”‘ Dus owee als je pik nog intakt is.

  Dit heb ik even uitgezocht om aan te tonen hoe absurd het kan zijn om gelovigen hun gewetensbezwaren in deze materie te erkennen. Ander land andere zeden? Ammehoela. Het is wat ze het liefst hebben, totale controle en apartheid, alleen wordt het dan zo niet genoemd, ook heet het dan geen apartheid. Nee hoor, het heet dan gewetensbezwaren, waar uiteraard alleen zij recht op zouden hebben. Ooit van politieke gewetensbezwaren gehoord? Nee dan heet het totalitaire geloofsonderdrukking. 😈

 10. @ Sjuul van Dissel Voor de zoveelste keer: “Apartheid” is een Afrikaans woord. Afrikaans is een aparte taal dus niet hetzelfde als Nederlands.

  Het merendeel van de post is off topic want we hebben het hier over weigerambtenaren in NL.

  ————————————————
  @ Arnold J. van der Kluft Ik zou geen probleem met een paar weigerambtenaren hebben als er tenminste niet meer bijkwamen maar dankzij de CDA/PvdA/CU coalitie mogen ook nieuwe ambtenaren gewetensbezwaard zijn. Daarnaast zijn het buiten de randstad niet een paar ambtenaren. Daar komt het veel vaker voor. De overheid hoort geen HLBT personen te discrimineren zie artikel 1 van de grondwet.

  Daarnaast ken ik genoeg HLBT personen met een streng Christelijke achtergrond. Dat komt daar niet minder vaak voor dan onder de rest van de bevolking. Het is aangeboren namelijk in tegenstelling tot wat bepaalde religies ons willen doen geloven.

  We leven niet in een theocratie dus ik moet ook in een streng Christelijke gemeente kunnen wonen zonder dat overheidsdienaren mij discrimineren en schofferen.

 11. @ Sofia,
  ok jij je zin het is ook een Afrikaans woord, maar eigenlijk is het allemaal gewoon oud Amsterdams. Zie: http://taalschrift.org/discussie/000191.html

  Offtopic? Weigerambtenaren zijn offtopic! Gaan we ons op de vingers tikken, dan weet ik er ook nog wel een paar, maar daar heb ik toch helemaal geen zin in. Dacht dat je in een discussie moest kunnen uitweiden over vergelijkbare zaken om een punt te kunnen maken. Maar als je geen zin hebt in discussie zeg dàt dan in plaats van mij proberen te betuttelen. Dàt is pas offtopic. Verder kijk ik ook steeds uit naar jouw bijdrage, dus….. 😐

Reacties zijn gesloten.