Wegpesten uit de buurt treft vooral etnische minderheden

Berichten over het wegpesten van buurtbewoners gaan meestal over treiterijen tegen homostellen. Toch zijn het vooral etnische minderheden die slachtoffer zijn van vergaande treiterijen.

Uit cijfers van antidiscriminatiebureaus en enkele politiekorpsen blijkt dat dit jaar 96 gezinnen en eenpersoonshuishoudens zijn weggepest vanwege hun etnische afkomst. In zeker 34 gevallen werden mensen uit hun buurt gejaagd vanwege hun seksuele geaardheid. Een handicap bleek in 11 gevallen een reden om bewoners weg te treiteren.. (Trouw)

Toch altijd raar dat de media het pesten van de ene groep wel oppakken en van de andere groep niet. Of zou de groep waar het van opgepakt wordt een beter PR-apparaat hebben? Of zou het gewoon zo zijn dat wegpesten van buitenlanders gewoon niet interessant wordt gevonden?

Daarbij komt het op mij over alsof het COC een wedstrijdje ‘wie wordt het meest weggepest’ wil gaan houden. Er moet gewoon niemand gepest worden, klaar! Als al die gepesten nu eens niet gaan concurreren, maar gewoon met elkaar zeggen dat ze het niet meer pikken. Het pesten zal ongetwijfeld op dezelfde manier gebeuren, daar zullen de pesters echt geen onderscheid in maken.

5 gedachten over “Wegpesten uit de buurt treft vooral etnische minderheden”

 1. “Of zou het gewoon zo zijn dat wegpesten van buitenlanders gewoon niet interessant wordt gevonden?”

  Integendeel – het is nog steeds core business en daarom doet men telkens weer alsof het neus bloedt.
  Onder de motto – buitenlanders (weg)pesten, dat hoort zo te zijn.

 2. Nexus, ja het is interessant om te DOEN, maar niet om te melden, want inderdaad is het toch wat er hoort te gebeuren?

 3. Overigens vind ik het niet minder erg als het op het werkvloer plaatsvindt of in de relatie tussen “collegae”.

 4. Homo-pesterijen hebben nooit met (etnische) afkomst te maken. Wel vaak met een religieuze achtergrond.
  En dan maakt het geen jota uit of de dader Joods, Christelijk of Islamitisch is. Aangezien Christenen veruit de grootste groep vertegenwoordigen, kun je er zeker van zijn dat homo’s ook het meeste last hebben van die gasten.
  Hoe Wilders en z’n volgelingen ook proberen om Turken en Marokkanen er de schuld van te geven.
  Bij al dit soort onderzoeken en rapportages naar discriminatie zou je, als je dan toch een dadergroep wil aanwijzen eens een onderzoek moeten doen naar wie werkelijk degenen zijn die discrimineren.
  En al is het een vooroordeel van mij, ik durf er m’n kunstgebit onder te verwedden dat meer dan 80% van de daders Wilders-aanhangers zijn of althans grote sympathie voor onze laffe held hebben.
  Ik persoonlijk weet me niet anders te herinneren dat discriminerend gedrag voornamelijk afkomstig is van Wilders-achtige tiepjes. Dat was in de 50-er jaren al zo en dat is nu nog steeds zo.

  De media zouden eigenlijk verplicht moeten worden om als ze dan toch daders willen aanwijzen dat met een goede onderbouwing en bewijsvoering moeten doen en bestraft moeten worden als ze een eenzijdig beeld geven.

Reacties zijn gesloten.