Weg met de steuntrekkers

De Ierse regering pakt het rigoureus aan. Alle nutteloze lanterfanters kunnen beter oprotten.

De Ierse regering heeft naar ongeveer zesduizend werklozen een brief gestuurd met het verzoek om een job aan te nemen in een ander Europees land in een wanhopige poging de werkloosheidsuitkeringen te laten afnemen. Zo schrijft de Financial Times. (HLN)

Een mediterraan (Grieks) klimaat vergoedt veel.

9 gedachten over “Weg met de steuntrekkers”

 1. Le Roi dance:
  Ik dien geen orders uit. Ik geef alleen maar een advies. Ook voor u “koning” is leren lezen van groot belang voor een normale communicatie. En verder heer “koning”: met welk lef meent u mij te mogen aanspreken op een opmerking mijnerzijds aan iemand, die wellicht al 4 jaren aan dit forum deelneemt. Des te erger is het, dat hij/zij de taal na 4 jaren nog zo slecht machtig is.
  En tenslotte “majesteit”: wat is uw werkelijke naam? De mijne is niet Nexus of Roi, maar gewoon Joop Hoppenbrouwers.

 2. Ja zo is het wel genoeg met je groot mondje. Hoe ik hier schrijf maak ik zelf wel uit, daar hoef jij je als binnenstormend talent helemaal niet mee te bemoeien.

 3. Is misschien nog wel een ideetje voor dit kabinet. Laten we dan beginnen met hun eigen familie die geen werk hebben. Ik zou zeggen: “Deporteren die parasieten!”

 4. Ook zonder briefjes van de instellingen werken al vele nederlanders in het buitenland.

  Maar als het aantal steuntrekkers daalt wat gaan dan die honderden sociale inspecteurs, begeleidingsconsulenten, deintegratie adviseurs doen.
  Omscholen voor in de landbouw bv.??

 5. Tegenadvies aan Joop Hoppenbrouwers: doe iets voor het ophouden van de traditionalistische nationale doofpotcultuur, ook al zou het in de beste taal uitgedrukt zijn, is er helemaal niet te pruimen. Kwestie van je eigen preferenties natuurlijk.

  Zodra de nationale maatschappelijke slavernij symbool zwarte piet gaat verdwijnen, beloof ik je ook in swingende, perfecte stijl voor je grote plezier hier te blijven schrijven.

  Nog meer?

Reacties zijn gesloten.