Weet u wel hoe dankbaar u de bank mag zijn dat uw geld er op staat?

Heel de wereld zal weten hoe gemeen het is dat de fiscus van het Griekse deel van Cyprus – in de Media steeds maar gemakshalve “Cyprus” genoemd – graait in spaartegoeden.
En natuurlijk is het grof, schandalig en onrechtvaardig. De spaarzame Cyprioot zal bloeden voor het vertrouwen dat hij of zij had in de bank die er in feite al met de centen vandoor was, zoals bijna overal in de Hoogontwikkelde Markteconomische Vrije Wereld.

Nogal een contrast: een bericht over het verdwijnen van geldautomaten uit kleine woonkernen wordt voor kennisgeving aangenomen.

Steeds meer inwoners van kleine kernen moeten naar een naburig dorp. Soms kunnen ze in de lokale supermarkt nog bijpinnen. Ouderenorganisatie ANBO vindt dat men binnen een straal van 5 kilometer moet kunnen pinnen en overlegt hierover met de banken.

En de tankterreurorganisatie “Brink’s”, die met graagte voetgangers van de stoep rijdt en fietsers in het nauw brengt (“veiligheid” noemen ze dat dan in Den Haag en bij de Brink’s zelf) laat weten dat het geld gaat kosten om over uw eigen geld te beschikken.
Tuurlijk. Een heffing waar we geen opstandige geluiden over zullen horen. 6,75%, klinkt dat redelijk?

5 gedachten over “Weet u wel hoe dankbaar u de bank mag zijn dat uw geld er op staat?”

 1. Het komt nog eens zo ver dat niemand meer in het openbaar durft te zeggen dat-ie bij een bank werkt.

 2. @1 Zou zo maar al zo kunnen zijn.

  Ik overweeg overigens een ingemetselde kluis te nemen als ik weer spaartegoeden heb. Ga dat niet meer bij een bank stallen. Kijk wel uit. Krijg er niks voor en kan zo maar ingepikt worden.

 3. Onze regeringen hebben een enorm banken probleem gecreëerd en ze maken het steeds erger.

  Van de ene kant is het leugen dat de banken “te groot zouden zijn om om te vallen”. Dit wordt gedaan om een smoes te hebben in onze belastingcentjes te gaan graaien.

  Ten tweede op het probleem ” op te lossen” werden en worden nog steeds kruiwagens en vrachtwagen met vers geprint geld door de achterdeur van de banken binnen gesluisd.

  Nu dat de banken zoveel vers geld binnen krijgen hebben ze niet eens klanten meer nodig want voor hun exorbitante winsten kunnen ze trucjes draaien met het vers geprint geld.

  Het resultaat is dat de banken simpelweg geen geld, ook aan gezonde bedrijven, meer willen lenen (recente NOS-nieuws). Waarom zouden ze doen – ze krijgen steeds meer binnen door de achterdeur. Laat maar de klanten het bekijken!

  De “Vrije Markt” blijkt voor de zoveelste keer een monstrueuze leugen te zijn die voor de goedgelovige publiek als eigen PR-reclame door bekende neoliberalen steeds wordt gebruikt.

  Wie erin blijft trappen hoeft simpelweg een lening bij de bank aan te vragen. Aanrader!

Reacties zijn gesloten.