Weer een vrouw die zich niet wist te gedragen in India

Bondage-BlackRopeIn India zijn zes mannen aangehouden voor de verkrachting van een vrouw. De vrouw zat in een bus toen ze werd aangevallen, net als de 23-jarige studente die vier weken geleden werd verkracht en later aan haar verwondingen overleed. (NOS)

En volgens de mannelijke bevolking van India heeft ze dit geheel aan zichzelf te danken. Als je als vrouw alleen in een bus gaat zitten, of te laat in de avond, dan wil je verkracht en vermoord worden. Overigens zijn er in Nederland ook nog hele volkstammen die zo denken. Dus denk niet dat dit achterlijke denken hier niet meer voorkomt.

Ik zag in het NOS Journaal van gisteravond wat ‘wijze’ dorpsoudsten uit een Indiaas dorp, uiteraard mannen, die het volgende beweerden. Als een vrouw zich gepast bedekt, geen jeans draagt, niet (te laat) in de bus meegaat, dan gebeurt haar niets. De jonge vrouw van 23 die eerder is verkracht en vermoord, had dat vermoorden kunnen voorkomen door tegen haar belagers te zeggen:,, Broeders, ik vraag vergiffenis, jullie hebben gelijk, ik zal me in de toekomst beter gedragen.” Ook zouden mobiele telefoons maar verboden moeten worden voor vrouwen op scholen (wat dat er dan mee te maken heeft?).

Daarna kwamen er twee jonge vrouwen in beeld, zij volgden beiden een opleiding tot lerares en zij waren het natuurlijk niet eens met deze ‘wijze’ mannen *kuch*. Wat een van hen vertelde, deed mij de nekharen weer ten berge rijzen (ze waren net gaan liggen). Als een jongen en een meisje verliefd op elkaar worden, maar ze zijn niet van dezelfde kaste, dan wordt het meisje ontvoerd en vermoord door de familie van de jongen. Met de jongens gebeurt niets. Dat vonden zij niet eerlijk. En ik geloofde mijn oren niet.

Ik ben bang dat India nog een groot probleem gaat krijgen. Als de vrouwen het niet langer pikken om als dieren mishandeld te worden, kunnen de mannen daar nog een flinke strijd tegemoet zien.

Vraag ik me weer af, waarom doen mannen zo tegen vrouwen? Waarom zijn er wereldwijd zo veel mannen die vinden dat vrouwen een soort lijfeigenen zijn, een soort slaven van mannen die aan allerlei regels moeten voldoen, terwijl de man mag doen wat hij wil. Wat is dat voor kronkel in het mannelijke brein? Is het angst voor vrouwen? Is het machtsgeilheid? Omdat mannen fysiek vaak sterker zijn dan vrouwen, plus in de culturen waar vrouwen worden onderdrukt, steunen mannen elkaar door dik en dun, kunnen vrouwen als slaaf gebruikt worden? Als fokvee en als dienstmeid?

Zou het geen tijd worden dat er eens iemand opstaat die gaat prediken dat die mannen zich eens moeten leren beheersen? Dat vrouwen geen ‘dingen’ zijn die naar believen verkracht en vermoord kunnen worden? Er zouden gewoon een aantal Xena’s op moeten groeien die dit soort mannen wat manieren bijbrengt, dat zou mooi zijn!

Wederom ben ik de voorzienigheid zo vreselijk dankbaar dat ik als vrouw in Nederland ben geboren. Als je pech hebt, word je als vrouw in een of andere achterlijke mannencultuur geboren en ben je gewoon het haas. Vreselijk het haas.

2 gedachten over “Weer een vrouw die zich niet wist te gedragen in India”

  1. Er wonen ruim een miljard mensen in India.
    Het uitmeten van ieder seksueel geweld in “westerse” media vind ik op de rand van ranzig: balk en splinter, weet u wel.

  2. Ik vraag me af of hier in het Westen vroeger (> 100 jaar geleden) ook vrij vaak dergelijke verkrachtingszaken voorkwamen. In de geschiedenisboekjes is dergelijke informatie moeilijk of niet te vinden.

    Wie heeft info?

Reacties zijn gesloten.