Weeeeee gaaaaaan naaaar Sotsji toe, we gaan naar Sotsji toe…

Op de vraag waarom ‘we’ eigenlijk naar Sotsji gaan en nog wel met zo’n gewichtige delegatie antwoordde Mark Rutte dat ‘de Russen op die manier kunnen worden aangesproken op de schending van de rechten van homoseksuelen en politieke tegenstanders’, of blabla van die strekking. Ik weet niet of Rutte zijn eigen gezwets nog gelooft, maar ik geloof dat de homoseksuelen en de politieke tegenstanders van Poetin hem geen mallemoer interesseren, in ieder geval interesseren ze hem veel minder dan geld, cash, keiharde munt.
Dagobert Rutte gaat naar Poetins egoprojectje in Sotsji om een wit voetje te halen bij de grote baas. Want Obama, Merkel en Hollande blijven thuis en koopman Mark ruikt zijn kans. Hij heeft het volgende geleerd van de akkefietjes tijdens het Nederland-Ruslandjaar: Rusland neemt altijd wraak. Arresteer een bezopen Russische diplomaat die zijn kinderen slaat en even later zit je met een in elkaar geroste Nederlandse diplomaat. Laat een schip van Greenpeace onder de Nederlandse vlag de Noordpoolslopers van GazProm tarten en je vindt de bemanning in no time terug in de cel, het schip aan de ketting en de Nederlandse zuivel in de ban.
En nu zit Mark zich al dagenlang te verkneukelen in het torentje, hopend dat de grote boze Poetin handelsgewijs wraak zal nemen op Obama, Merkel en Hollande en dat hijzelf daar een slaatje uit kan slaan en beloond zal worden met een karrevracht Russische roebeltjes.
Het zal niet veel moeite hebben gekost om Koning Pils over te halen. Die had zijn oranje sjaaltjes, petjes, shirtjes en toeters allang ingepakt. De koninklijke sportfeestkoffer staat altijd klaar voor direct vertrek.

‘Rutte.’
‘Mark, met Willem. Goeiemiddag jong.’
‘Een goedenmiddag Majesteit! Waarmee kan ik u van dienst zijn?’
‘Zeg Mark, we gaan toch wel naar Sotsji he.’
‘Tuurlijk, tuurlijk Majesteit.’
‘Je weet hoe Maxi en ik ernaar uitkijken. Fuck man, je hebt geen idee hoe godsgruwelijk saai het is om koning te moeten zijn. Wij willen ook weleens een verzetje!’
‘Ik begrijp het volkomen, Majesteit. Er is wel wat verzet in de samenleving, maar –’
‘Verzet, verzet? Door wie dan? Wie kan er nou in Jezusnaam tegen zoiets leuks als de Olympische Spelen zijn?’
‘Het COC zal woest zijn. Ze zullen vinden dat we de Russische lhtb’s in de kou laten staan.’
‘Huh? What the fuck zijn lth… wat zei je nou precies? Kunnen we die niet gewoon ook uitnodigen?’
‘Lhtb’s. Staat voor lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen. En die willen juist níet dat we gaan.’
‘Ach Mark, hoeveel van die luitjes hebben we nou helemaal in Nederland? Homo’s, homo’s! Nou, die zullen de monarchie echt niet omverwerpen. Grapje hoor! Maar zonder gekheid, we gaan toch zeker voor onze jongens en meiden. Voor Sven en Irene!’
‘En voor onze handelsbelangen. U kunt natuurlijk op me rekenen, Majesteit!’
‘Fijn zo, jong. Vandaag besluiten. Niet van de benauwde. Jij bent de MP, vergeet dat nooit. Maxi en ik gaan en jij gaat mee. En je neemt Edith mee. We moeten daar niet de indruk wekken dat jij, nou ja. Je begrijpt het wel, omdat je niet getrouwd bent enzo, snap je? Maken we er een paar toffe weken van, man!’
‘Lijkt me beregezellig, Majesteit!’

5 gedachten over “Weeeeee gaaaaaan naaaar Sotsji toe, we gaan naar Sotsji toe…”

  1. Dit zei op Twitter op 10 jan. j.l Diederik Samsom over hoe goed het wel was dat de aanvoerder van Braun Zwei naar Sotsji gaat terwijl iedereen met nog een greintje fatsoen (al dan niet geveinsd) thuisblijft: “Zware delegatie kan dus op hoog niveau de mensenrechten bespreken. Ik verwacht van kabinet dat ze dat doet.”

    Dus de premier van het land dat homofobe en xenofobe politieke partijen en omroepen subsidieert gaat de ‘hele normale president met hele normale standpunten met wie het heel prettig samenwerken is’ de les lezen over mensenrechten? Wie dat gelooft of zich dat door lamlul Diederik Samsom laat wijsmaken is gek.

  2. Diederikje zelf gelooft er vast ook geen barst van, Ralph. Gisteren (was het gisteren?) zat ie in Nieuwsuur ook van dat soort lulkoek te verkondigen. Je kon al aan Diederikjes gezicht zien dat hij een beetje zat te jokkebrokken.

  3. Misschien een idee om Rutte door Van Miltenburg te den vervangen omdat de laatste zich altijd en overal op “haar plekje” voelt en tevens zal niemand haar in de Tweede Kamer missen? Is meteen de delegatie aanzienlijk lichter geworden.

  4. Toch vind ik de term ‘zware delegatie’ in dit verband wat overdreven met een premier die het hebben van een visie iets vies vindt, niks heeft met het verleden en niet eens weet waar ‘Hollandsche Schouwburg’ voor staat.

  5. Ja doch, zei hij afgelopen zondag in Buitenhof dat hij nu vooral met de werkgelegenheid bezig is (hij verhelderde verder niets over zijn functie in dezen) en dat eigenlijk het “bedrijfsleven” mee bezig is en alle inspanningen zullen altijd gaan lonen. Hiermee gaf hij zijn Heilige Geloof aan dat met een soort ongehoord Wonder “de bedrijfsleven” zal de werkloosheid op magische wijze de werkloosheid meteen doen verdwijnen.

    Zalig zijn de gelovigen (in Mammon).

Reacties zijn gesloten.