Wat zijn de wortels van racisme?

Meer dan 200 activisten en kritische mensen bezochten vorige maand het Marxisme festival in CREA, deel van de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar was er veel discussie over de strijd tegen seksisme en racisme. De komende maanden zullen we meer bijeenkomsten online te zetten. In deze meeting spreekt Pepijn Brandon over de oorsprong van racisme. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: socialisme.nu

4 gedachten over “Wat zijn de wortels van racisme?”

 1. Wij hier weten allemaal weten waar racisme en seksisme vandaan komt. Rechts doen en vooral NIET nadenken.

  Haat, angst, afgunst, egoisme, onkunde, minderwaardigheidscomplex, onverschilligheid, weg van de minste weerstand en pure domheid. Kortom het V.O.C. gedrag.

  En de rest stemt PVV, VVD, Gristen griezels, PVDA etc.

 2. En milieu vervuiling komt ook uit die hoek. Dat soort zaken gaan hand in hand. Als je nergens oog voor hebt behalve je eigen portemonnee (het lederen hart van menig rechtsmens) en macht.

 3. Racisme,jaloezie afgunst en de schuld graag bij anderen leggen als jezelf gefaald hebt.
  Seksisme,bilboards vol met meiden in beha en mini driehoeklapje voor de vagina,voetbalvrouwen als sexkitten afbeelden,schaarsgeklede meiden propaganderen op de tv als zijnde moderne meid en vrij.steeds meiden in de telegraaf en AD in ondergoed en bikini met woorden als..stoeipoes,babe,blondje,chick,stoot beschrijven.
  Videoclips met kronkelende poezen in string volop,tv commercials met meiden en vrouwen in lingerie of doorschijnende nachtjapons,autoraces met pitspoezen,paaldansen als sport reclameren,reclame van sloggi met fietsende meiden in hun slipje met kontje omhoog,silvia meis met haar opdringende beha reclame,en betaaltv met meiden in ondergoed en dildo in de hand.

  Hoezo seksisme?
  En waag het niet hiertegen te zijn dan ben je middeleeuws en kan je net zo goed een burka aan.
  Ondertussen word vrouwzijn vermorzeld en het menselijke eruitgeperst tot levende vagina en boezem die ook nog kan praten

 4. De wallen?
  Wat kijkt men daar nou?
  Die meiden hebben niks meer of minder aan dan menig meid op tv of bar of strand.
  Ik denk dat juist kleding aanhebben straks DE trend wordt op de wallen om enigzins nog anders te zijn en klanten te trekken.

  Maar vrouwen worden zowiezo overal gebruikt voor normvervaging,helaas laten vrouwen dat toe en krijgen geld ervoor,maar de desastreuse gevolgen voor andere vrouwen zijn dat ze ook gezien worden als dom wicht

Reacties zijn gesloten.