Wat was er eerder? Agressieve politie of agressieve bevolking?

De agressie tegen de politie is in Noord- en Oost-Gelderland binnen een jaar met 34 procent gestegen. In de eerste zes maanden van 2010 werd er 150 keer aangifte gedaan door agenten, in de eerste helft van dit jaar staat de teller al op 202, meldde de politie donderdag.

Nou ik weet het antwoord denk ik wel. Al zijn de drinkebroers en -zusters in Gelderland geen lieverdjes, als de politie niet aan geweldsbeheersing doet, krijg je al snel escalatie.
En om dit normaal op te lossen, zal wel niet de hand in eigen boezem gestoken worden, maar zal er wel meer repressie komen, met als gevolg nog meer geweld. De normale spiraal in dit soort dingen. Helaas.

4 gedachten over “Wat was er eerder? Agressieve politie of agressieve bevolking?”

  1. Aggresieve mensen, die uitvonden dat als jij een knuppel had en je buurman in zijn grot niet, je de baas kunt spelen. Daarna geef je al jouw andere buurmannen kleinere knuppels en ben je Koning OOGA! van wat later Limbabwe zou worden :).

  2. Nu ga wel een beetje te kort door de bocht. Die toename van geweld doet zich niet alleen in Gelderland voor en is ook gericht op ambulance personeel en de brandweer.
    Ik denk dat hier wel degelijk een verharding van de maatschappij een rol speelt.
    Geweld tegen de politie valt wel meer op omdat de politie mag reageren met geweld, terwijl de brandweer en ambulance personeel bij geweld zelf niets doen maar juist de politie oproepen om te reageren.

  3. Ik weet nog vroeger bij de voetbal. Wie trokken een agent de pet van zijn kop en keerde er een glas bier op zijn hoofd om.
    “Jongens, waar is dit nou voor nodig!”, zei hij. Ja, dat waren mooie tijden.

Reacties zijn gesloten.