7 gedachten over “Wat ging er mis bij links?”

 1. Volgens mij ging er wel iets meer mis bij links, maar goed dat is mijn bescheiden mening.

  Wel is het natuurlijk zo dat ook links een gedoog regering kan beginnen. Nu we dit een keer gehad hebben is het hek van de dam.

 2. “PvdA sinds Cohen meer in het socialistische kamp.” , De PvdA sinds kort meer in het rechtse kamp en verder in het zwijgende kamp klopt beter .. Al de zgn “linkse “partijen hebben de afgelopen tijd al met Bruin gecollaboreerd … Ons probleem is een afwezigheid van “echt ” links , Pro-Arbeider ( Zijn D’66 , G-Liberaal, CU en Dierenpartij niet en PvdA amperan ) Anti-Fascistisch ( hier laten ze allemaal geen steek maar hele mouwen vallen door Wilders als een “normaal” politicus te behandelen , alleen Roemer liep 1 keer weg , maar zijn fractie bleef zitten … ) Anti Kapitalistisch én Internationaal sociaal …

 3. Ik zie weinig nieuws in deze analyse. Links moet nu inderdaad snel een aantal gezamelijke punten formuleren waarin ze zichzelf herkennen en waarin hun doelgroep zich kan herkennen. En dat moeten punten zijn waarmee ze zich onderscheiden van ‘rechts’. Op details kunnen ze elkaar altijd nog bestrijden tijden de verkiezingen.

 4. Ik stuur mijn stuk maar naar het open podium. Hopen dat het goed genoeg is en dat ze het plaatsen.

  Het zal ongetwijfeld zo beginnen. Het stuk van van de Dunk geeft precies aan wat er mis ging bij links.
  Als het gaat over wat er mis ging bij rechts is hij scherp en legt hij precies de vinger op de zere plek. Gaat het over links, dan blinkt hij uit in wollig taalgebruik en intellectuele draaierij.

 5. 5;

  Was op Oerol komt Heer Plasterk van de boot, jawel hoor, de taxi was al besteld en komt extra gepoetst en alles voorrijden bij de boot-terminal.

  En hij neemt nomdedieu niet eens lifters mee die er stonden.

 6. typisch de pvda mentaliteit, roi!
  een jan schaeffer missen ze, een stevige lesbo met haar op de tanden!
  ze zijn bang de pvv mentaliteit te absorberen
  daar voelt men zich nu te goed voor
  dus wat krijg je dan: een elite die nerveus aan een tafelkleedje zit te plukken: wat nu?

Reacties zijn gesloten.