Wat een kutland

..is het hier geworden als ik Maurice de Hond moet geloven.

“Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe kabinetsbeleid dat mensen die naar Nederland komen zich moeten aanpassen aan de Nederlandse samenleving en de waarden ervan.”

Klinkt op zich niet zo onredelijk, maar intussen weet ik wel hoe ‘redelijk’ de types zijn die dit credo voortdurend menen te moeten verkondigen.

“83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.”

Fijn om te weten, dat 83% van mijn landgenoten hysterisch bekrompen bemoeials zijn.

62 gedachten over “Wat een kutland”

 1. inderdaad

  dit land is afgegleden van een oase van tolerantie tot een een eiland van bekrompenheid en repressie

  over een paar jaar zullen vrouwen in Saoudi-Arabië Nederland als voorbeeld geven van een land waar niet iedereen volwaardig mag participeren in de samenleving

 2. Dat dit land behoorlijk zwaar is afgegleden, staat buiten kijf. Dat het echter ooit daadwerkelijk “een oase van tolerantie” is geweest, waag ik ten zeerste te betwijfelen. Nederland was er fier op “tolerant” te zijn, dat is waar, echt tolerant zijn we hier echter nooit echt geweest, bekrompenheid heeft altijd al de scepter gezwaaid in dit land, ondanks de mythe, dat we toch zo tolerant waren…
  😉

 3. Het zou ook fantastisch zijn als al die verschrikkelijke boerka’s uit het straatbeeld verdwijnen (heb er nog nooit een in Nederland gezien, maar kom niet overal).

 4. Ik heb wel eens een boerka in het wild gezien en het ziet er inderdaad belachelijk uit. Maar de door Laurent genoemde hysterie erover vind ik 10000 x zo belachelijk.

 5. Een boerkaverbod heeft weinig nut. We hebben het niet over een hoofddoekje maar over een komplete kap met een klein raampje erin. In Nederland lopen 248 mevrouwen met zo’n ding en daar lopen we nu al tijden over te zeiken. Een komplete wet aannemen voor 248 mevrouwen die in principe niks verkeerd doen vind ik nogal een krasse maatregel. De enige conclusie die ik kan trekken is dat het zeiken om het zeiken is en een uitstekende manier om een hele groep van onze bevolking op stang te jagen. Moslimpesten dus.

  Iedereen die zich inzet voor een burkaverbod is een doodordinaire neonazi

 6. Tja, ach, is het niet zo dat al ik zou emigreren naar bijv. een islamitisch land, ik me ook zal moeten aanpassen? Wie ergens wil gaan wonen, zal toch ’s lands wijs ’s lands eer moeten navolgen. Ik weet niet, maar als ik op vakantie ga, hou ik echt rekening met de culturen van landen waar ik naartoe ga. Dat lijkt me gewoon respectvol. Ik zie persoonlijk de boerka, net als de hoofddoek toch als onderdrukking. Het zou erop neerkomen dat vrouwen hun haar/gezicht niet mogen laten zien omdat dan het testosteron van mannen op hol zou slaan? Nou ja zeg, we leven toch niet meer in de tijd van de stam van de holebeer? Wat ik ermee wil zeggen, ga je ergens wonen, pas je aan en respecteer de tradities en cultuur van het land waar je gaat wonen. Wat je verder thuis doet moet iedereen voor zich weten.

 7. db Schreef:

  Tja, ach, is het niet zo dat al ik zou emigreren naar bijv. een islamitisch land, ik me ook zal moeten aanpassen? Wie ergens wil gaan wonen, zal toch ‘s lands wijs ‘s lands eer moeten navolgen. Ik weet niet, maar als ik op vakantie ga, hou ik echt rekening met de culturen van landen waar ik naartoe ga. Dat lijkt me gewoon respectvol. Ik zie persoonlijk de boerka, net als de hoofddoek toch als onderdrukking. Het zou erop neerkomen dat vrouwen hun haar/gezicht niet mogen laten zien omdat dan het testosteron van mannen op hol zou slaan? Nou ja zeg, we leven toch niet meer in de tijd van de stam van de holebeer? Wat ik ermee wil zeggen, ga je ergens wonen, pas je aan en respecteer de tradities en cultuur van het land waar je gaat wonen. Wat je verder thuis doet moet iedereen voor zich weten.

  Je kunt je afvragen in hoeverre je jezelf sociaal isoleert als je eropt staat in boerka rond te lopen, ja, maar ik vind het bizar om dat bij wet te gaan regelen.

 8. de peilingen van Maurice zijn alleen maar leuk als de PVV daalt. Er is nog nooit een prognose van hem uitgekomen….de lol van een PVV daling is dan ook niet de prognose op zich maar meer de reacities van de PVV-achterban,,,,Als hij komt met een uitslag van 83% heb ik heel zwaar mijn twijfels of ons land echt al in de middeleeuwen is beland zoals de peiling meedeelt….lijkt me er meer op dat MdH belang heeft bij een dergelijke stelling….was die namelijk op 47% uitgekomen dan sprak niemand er over, nu is het 83% en alles (incl ikke) besteedt er aandacht aan…..

 9. De uiterste consequentie van het boerkaverbod in de zin van “gezichtsbedekkende kleding” zou eigenlijk best mogen zijn, dat iedereen met een “bord voor zijn kop” ook niet meer legaal over straat zou moeten mogen…
  :mrgreen:

 10. Laurent Schreef:

  ja, maar ik vind het bizar om dat bij wet te gaan regelen.

  Er zijn meer landen waar je politie hebt die zich bemoeit met wat voor kleren je aan hebt, Iran bijvoorbeeld. Zo worden wij nu ook.

 11. db Schreef:

  Nou ja zeg, we leven toch niet meer in de tijd van de stam van de holebeer?

  #DSK #Kamermeisje

 12. Nederland word EuroIran en we krijgen een blonde Sjah van EuroIran.Volgens de neppeilingen van de Hond,een Hond met steeds meer voernijd denk ik .

 13. MadPride Schreef:

  Dat dit land behoorlijk zwaar is afgegleden, staat buiten kijf. Dat het echter ooit daadwerkelijk “een oase van tolerantie” is geweest, waag ik ten zeerste te betwijfelen. Nederland was er fier op “tolerant” te zijn, dat is waar, echt tolerant zijn we hier echter nooit echt geweest, bekrompenheid heeft altijd al de scepter gezwaaid in dit land, ondanks de mythe, dat we toch zo tolerant waren…

  Inderdaad , of het nu ” Gekken” of ” buitelandurs ” waren , er werd niet getolereerd maar genegeerd …

 14. U vind het niet erg dat ik er geen fluit van begrijp? Maurice heeft mij nog nooit iets gevraagd en toch schrijft de mafketel dat het Nederlandse volk etc.etc……! Het Nederlandse volk min minstens 1 persoon, ik dus!! Maurice zal toch niet uitsluitend in Venlo en omstreken zijn rare vragen stellen? Een soort van 5e colonne in dienst van die andere sneue vragenstellers samen de neo-nazi beweging PVV genaamd?

 15. Zou het niet zo zijn dat in ieder land waar veel mensen van buiten komen wonen dit soort gevoelens gaan leven? Dus of dit nu een typisch Nederlands probleem is weet ik zo net nog niet. Je ziet overal hetzelfde gebeuren.

 16. MadPride Schreef:

  Dat dit land behoorlijk zwaar is afgegleden, staat buiten kijf. Dat het echter ooit daadwerkelijk “een oase van tolerantie” is geweest, waag ik ten zeerste te betwijfelen. Nederland was er fier op “tolerant” te zijn, dat is waar, echt tolerant zijn we hier echter nooit echt geweest, bekrompenheid heeft altijd al de scepter gezwaaid in dit land, ondanks de mythe, dat we toch zo tolerant waren…

  Madpride, we zijn nooit tolerant geweest als volk. Het was onverschilligheid plus de andere kant opkijken als er wat te verdienen viel. Uiteraard werden er wel oordelen geveld achter de voordeur. Dankzij prof. Pum en die blonde haatpruik, is ‘achter de voordeur’ nu gewoon lopen schreeuwen op straat geworden. Ik vind het ordinaire ordeverstoring, maar de politie komt er niet voor als je ze belt. 😥

 17. Mijn stelling betreffende Piet Hein Donner’s bevordering van de gettovorming [in dit kutland].

  Het ergste wat sukke Pieten en Hein’s, Geerten en Gerrit’s kan overkomen is dat ze niks meer te verwijten hebben, wat voor idioots ook, dus daar wordt in de achterkamertjes alweer naarstig en met vooruitziende blik naar gezocht. Schijnheiligheid als fijngemalen poppestrond is nog niet SiegHeilig bruin genoeg. Maar een Internationaal Gerechtshof hebben we. Voor ethnische zuiveraars van on-Hollandse afkomst. De Christenheid denkt de Aarde te bezitten en haar bewoners superieur te zijn. Hoe dichter je die Christenheid benadert, hoe je ook je best doet op gelijke voet ermee te komen, hoe hardvochterder hun verwijten en maatregelen worden om dit tot elke prijs te voorkomen. Oude vijanden worden als hen hun plaats is gewezen bondgenoten in een coalitie. En geen moment eerder. Zij bezitten jou en als je dit betwist ben je de vijand.

  Wordt ondersteund door dit stuk dat na drie klikjes op mijn beeldscherm verscheen.

  Lees het hele stuk op: http://www.filosofiemagazine.nl/00/fm/nl/0/artikel/5104/Bijna_net_als_wij;_de_wortels_van_vreemdelingenhaat.html BIJNA NET ALS WIJ; DE WORTELS VAN VREEMDELINGENHAAT:
  CULTUURFILOSOFIE – EUROPESE DENKERS – POLITIEKE FILOSOFIE
  Door: Leon Heuts
  Naarmate vreemdelingen meer op ons gaan lijken, gaan we ze meer wantrouwen. Over de wortels van vreemdelingenhaat, en waarom assimilatie geen goede oplossing is.

  “‘De oorzaak van het wantrouwen is de vraag: wat heeft die bij mij te zoeken?. Het antisemitisme in Europa groeide naarmate joden meer succesvol werden, en de eeuwenoude sociale segregatie wisten te overwinnen. Antisemieten ergerden zich aan die sociale onzichtbaarheid, er werden merktekens geëist en ‘jodendom’- iets waaruit door bekering aan kon worden ontkomen – werd ‘Joodsheid’: iets dat aan je kleeft als een kleur van de huid, en dat alleen door vernietiging kon worden bestreden.

  Overigens zou hiermee eveneens de ontsporing van enkele jonge moslims van de tweede en derde generatie iets beter kunnen worden verklaard. Het besef dat je zo maar, vrijwel restloos, kunt opgaan in een cultuur, die nochtans op wezenlijke punten verschilt van die van je ouders en je jeugd, kan heel goed een onleefbaar gevoel van totale willekeur opleveren. De vlucht in een soort fantasie-islam, bijeengeknutseld op het internet, moet dan eerder worden gezien als een genezingspoging dan als het bewijs dat de islam uiteindelijk barbaars is. De grens tussen het verlies van alle geloof en fanatiek geloven zou wel eens flinterdun kunnen zijn.

  Als Girard [de Frans-Amerikaanse denker René Girard] gelijk heeft, dan moeten we voorzichtig zijn met de eis van verregaande integratie, of zelfs assimilatie. Staan we wel werkelijk open voor de ander, die we opdragen naderbij te komen? Of valt ons zijn ‘ andersheid’ juist des te sterker op, naarmate hij ons nadert? Een zorgwekkend voorbeeld is de moeite die jonge moslims moeten doen om een stageplek te vinden. Een keurige sollicitatiebrief, de juiste referenties – het blijkt te vaak niet voldoende. Hoewel het enige, feitelijk aanwijsbare, verschil luidt dat deze jongens en meisjes geen Ivo of Mariska heten, maar Mohammed of Fatima. Het gevolg is een groeiende frustratie. Funest voor een multiculturele samenleving is de constatering ‘zie je nou wel, nu doe je zo je best, en ze moeten je nog niet.’ “‘

  Voer voor psychologen, voor filosofen, voor politicologen, of gewoon een gat in de markt voor demagogen. Ik denk het laatste.

  Slotconclusie in de laatste alinea.
  “‘Hoe kunnen we elkaars nabijheid verdragen? Misschien moet het antropologische feit worden aanvaard dat de nabijheid van de ander inderdaad onverdraaglijk kan zijn. Het is niet vreemd dat we tot op zekere hoogte intolerant zijn; het is een al te menselijk gegeven. De krampachtige eis van assimilatie is een poging om dat niet onder ogen te hoeven zien. Nu is de ander immers intolerant. Die moet maar veranderen, culturele gewoonten overboord gooien. Maar ‘cultuur’ is geen bezit dat kan worden weggeworpen, het is een netwerk van gedeelde jeugdherinneringen – van de geur van brood tot het plooien van een hoofddoek -, van gewoonten, riten, feesten, uitdrukkingen, wijsheden, stommigheden, waarden en, bovenal, waardigheid. Dit betekent niet dat men zonder meer is opgesloten ‘in’ de eigen cultuur; maar de bevrijding eisen, in naam van de Verlichting, leidt vaak tot het tegenovergestelde: terugtrekking en afkeer. Terwijl we juist nodig hebben dat mensen zich tónen, zich laten horen in de publieke ruimte, ook al zijn niet alle standpunten ons altijd welgevallig. Dit is geen cultuurrelativisme – integendeel: dit is een poging om wat onverdraaglijk is, zichtbaar te maken. Wat zichtbaar is, kan worden besproken en, zo nodig, bekritiseerd.”‘

 18. Hoho, dat zijn Joey’s woorden hoor: WAT EEN KUTLAND!

  Roep dit al maanden, maar niemand luistert…of kijkt glimlachend weg.

  Ach, het valt toch allemaal wel mee.
  Loopt wel los joh.
  Je gaat toch niet dood van de honger.
  In andere landen is het erger.

  Wat een dooddoeners.
  Mensen die je vriendelijk groeten, en ’s avonds, met hun bierpul en shaggie languit hangend voor een of ander commercieel rioolkanaal, hun gal spuien over hen die volgens de trommelroffel van de volgevreten sjuul paradijs jes de schuld dragen van hun eigen uitzichtloze en nutteloze bestaan als ‘hardwerkende nederlander’ (hoe hard dan, tot je erbij neervalt?), verveling, lelijke wijf, kutbaan, bruine gazon of wat meer…

  Wist ik een stek, was het eenvoudig, Joey zou gisteren al zijn vertrokken uit dit mededogenloos KUTLAND.

 19. Geachte lezers,sinds de jaren zestig hebben vrouwenorganisaties in Nederland gestreden voor gelijke rechten voor man een vrouw.Een goede zaak aangezien vrouwen netzoveel rechten hebben als mannen in dit land.Wat verbaasd het mij dan dat het merendeel van de mensen op deze haatsite een andere mening zijn toegedaan door het boerkaverbod te verdedigen.Bent u soms niet goed wijs?
  Als je zoiets goedpraat als zo,n mensonterend vod dan moet je als vrouw je eigen eens laten nakijken.
  Ga eens kijken in bijv Egypte daar lopen de meeste vrouwen [als je ze al ziet]met zo,n monsterlijk gewaad.
  En hier op deze haatsite wordt dat goedgepraat?Verbieden en wel heel gauw!

 20. Ruud Beijer Schreef:

  deze haatsite

  (…)

  deze haatsite

  Maar heb je nou al aangifte gedaan, of hou je het liever bij smaadschrift? 😈

 21. mastif Schreef:

  Nederland word EuroIran en we krijgen een blonde Sjah van EuroIran.Volgens de neppeilingen van de Hond,een Hond met steeds meer voernijd denk ik .

  🙂

 22. Ruud Beijer Schreef:

  (…)
  Wat verbaasd het mij dan dat het merendeel van de mensen op deze haatsite een andere mening zijn toegedaan door het boerkaverbod te verdedigen
  (…)

  JIJ verdedigt toch het boerkaverbod? Eerst even rustig ademhalen, dan eens goed nadenken en dan de juiste woorden in de goede volgorde en zonder spelfouten intypen.

 23. @22
  Zoals je al constateert hebben vrouwen in die tijd gestreden voor hun rechten. En dat is een cruciaal punt: zij hebben zichzelf geëmancipeerd. Die is niet van bovenaf opgelegd. Emancipatie is iets wat uit jezelf moet komen, dat kan je niet afdwingen. De vrouwen die dat gewaad onder dwang dragen, kunnen we handreikingen aanbieden om uit dat onderdrukkend milieu te ontsnappen. Maar uiteindelijk moeten ze die stap zelf nemen.

  Met het boerkaverbod bereik je volgens mij enkel dat onderdrukking uit het zicht verdwijnt. Het heeft naar mijn idee meer de bedoeling tegemoet te komen aan de gevoelens van afkeer jegens dit afwijkende gewaad, dan het werkelijke probleem oplossen. Verbieden is daar wel vaker de weinig creatieve pavlovreactie op. En dan kan je jezelf wel op de schouder kloppen omdat je zo onverbiddelijk bent tegen vrouwenonderdrukking. Maar daar hebben die vrouwen niet veel aan als ze straks nog minder het huis uit mogen en nog een paar klappen extra krijgen. Feel good politics is misschien leuk voor je eigen ego, maar volgens moet is de vraag of het die vrouwen ook echt helpt wat centraal moet staan.

  Als iemand mij ook eens beargumenteerd uit zou kunnen leggen hoe een verbod nou werkelijk iets oplost voor de vrouwen in kwestie, ben ik best bereid mijn standpunt te heroverwegen. Tot zover heb ik alleen nog maar moralistisch gejammer gehoord.

 24. Michel, weet je zeker dat je een man bent? 🙂 Goed gesproken!

  En volgens mij heeft die Ruud Beijer naar een oude film over Egypte gekeken, want voor zover ik weet is de vrouw daar heel modern gekleed, zeker in de steden.
  Wat hier ook zo is, als je naar plaatsen in de Bible Belt gaat zul je ook zwaar bedekte vrouwen op straat zien lopen.
  Dus Ruud niet zo van die onwaarheden verkondigen. Eerst even zelf onderzoeken en niet alleen die blonde haatpruik napraten.

 25. Geachte Michel,gelukkig ben je met mij eens dat boerka,s onderdrukking van de vrouw is.Verder geef je aan dat vrouwen het huis niet uitmogen en Klappen krijgen.Dat zijn we dus eens met elkaar,let echter op de reacties op deze site waarin dat soort onrecht systematies wordt afgewezen als zijnde flauwekul.
  Het merendeel van de mensen op deze site praat het allemaal goed,als is het alleen maar om de Geert Wilders aan te vallen die dit soort van barbaars gedoe aan de orde stelt.De geemancipeerde vrouwen in Nederland moeten stelling nemen in dit onderdeel van het zogenaamde Islamitise geloof waarin de mannen dit uitleggen in naam van Allah.Niks in naam van Allah,gewoon pure onderdrukking zoals dat in dat soort landen als gewoon wordt ervaren om vrouwen als minderwaardig te bestempelen.Daarom nogmaals een oproep aan de vrouwen op deze site om dit af te keuren.Of is het gewoon makkelijker om Wilders en zijn aanhang te blijven schofferen dan stelling te nemen tegen barbarisme?
  In ieder geval siert het u ondanks dat u het niet met mij eens bent dat u niet meedoet met het belachelijk maken van mij omdat ik een andere mening ben toegedaan.Dat kan ik van het merendeel van de mensen niet zeggen die alleen maar kunnen schelden ,zonder met argumenten te komen.Heel armoedig allemaal.
  Vriendelijke groeten van een PVV stemmer.

 26. Goh, dat laatste hadden we nou helemaal niet geraden 😀

  Overigens schelden is tegen de regels en jij begint met dat wij een haatsite zijn, wat niet waar is. Hier wordt niet gehaat, Wij zijn kritisch naar jouw blonde lijder en dit vieze bruine kabinet. Maar dat mag niet van jou en die andere meelopers. Fout! Bad, bad, bad, 8)

 27. Ruud Beijer Schreef:

  Of is het gewoon makkelijker om Wilders en zijn aanhang te blijven schofferen dan stelling te nemen tegen barbarisme

  Dat gaat inderdaad in 1 moeite door. Ben je tegen de barbarij dan ben je tegen Wilders, zijn sekte en zijn slaafjes.

 28. Ruud Beijer Schreef:

  Wat verbaasd het mij dan dat het merendeel van de mensen op deze haatsite een andere mening zijn toegedaan door het boerkaverbod te verdedigen.Bent u soms niet goed wijs?

  Ik snap niet dat je zo onaardig doet vriend. Ik snap ook niet eerlijk gezegd wat jij zoekt op een site waar je je kapot ergert aan meningen, die van pévévé immers vrij mogen worden geuit? Een normaal mens ontloopt toch een plek waar niemand het met hem eens is? Of ben je soms een trol? https://krapuul.nl/blog/25440/trolherkenning-voor-dhimmies/

  Niks mis met boerkaas, van mij mogen ze zolang het er niet meer zijn dan dat paar dozijn in NL. Waar maak je je toch zo druk over?

 29. Den Haag, 19 juni 2013 – Twee rechtenstudenten hebben vandaag een proefproces tegen de Nederlandse Staat gewonnen, waarin de rechtbank bepaalde dat het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat drie maanden geleden is ingegaan niet alleen voor kleding geldt, maar voor iedere vorm van vrijwillige gezichtsbedekking. Ook mannen die in het bezit zijn van een volle baard kunnen nu een fikse boete verwachten.

  Volgens de Koninklijke Nederlandse Vereninging van Baarddragers treft het verbod ruim 40% van alle gelaatsbehaarden. De KNVvB heeft inmiddels aangekondigd komend weekeinde diverse protestacties te zullen houden, waarbij onder andere in een aantal grote steden aan voorbijgangers gratis valse baarden worden aangeboden.

  Demissionair vice-premier Verhagen benadrukte desgevraagd dat het nog steeds is toegestaan om binnenshuis de baard te behouden “zolang dit maar niet vanaf de openbare weg is te zien”.

 30. Geachte abdoel,je hebt gelijk,zeker nu jij mij vriend noemt,ik trek mij terug en laat jou tesamen met de overige vriendelijke mensen met rust.Er is toch geen normale discussie mogelijk.
  Vriendelijk dank voor al de onzin die hier wordt gebezigd,we zullen in de toekomst zien of de PVV het voor het zeggen krijgt.In ieder geval zijn we op de goede weg.Ik hoop dat u niet stikt in uw zwartgalligheid .
  Vriendelijke groeten en Niet tot horens!Leve de PVV

 31. Ik wed dat 83% van de boerkadraagsters dat ding alleen maar draagt omdat er zo tegen geageerd wordt.
  Om er vanaf te komen, kun je beter de boerka verplicht stellen (uiteraard met een ruimhartig gedoogbeleid) – dan verwordt het van provocerend statement tot het toppunt van burgerlijkheid, en is de lol er zo vanaf.

 32. Ruud Beijer Schreef:

  Er is toch geen normale discussie mogelijk.

  Opmerking, algemeen: Deze zin is de standaardzin van PVV-grut als het zijn zin niet krijgt. Traditie is dan dat de leider of plaatselijke gouwleider wegloopt uit de vergadering en zijn onderknuppels hem schokschouderend achterna marcheren.

 33. Ruud Beijer Schreef:

  Niks in naam van Allah,gewoon pure onderdrukking zoals dat in dat soort landen als gewoon wordt ervaren om vrouwen als minderwaardig te bestempelen

  Yep daarom zijn er in verschillende Moslim landen al vrouwelijke premiers geweest en in Nederland nog niet …

 34. ik vind het toch grappig, dat 9 van de 10 die op blogs en forums loopt te zeiken over van alles, al zijn info uit de krant of het nieuws haalt. de regering deugt niet, de alochtonen deugen niet, het beleid TEGEN alochtonen deugt niet, niks deugt, nou ik vind dat er ook zat loos is, maar als je het allemaal zo kut vind bouw een tijdmachine en ga ff lekker een paar eeuwtjes terug, en kijk dan met eigen ogen hoe erg nederland wel niet gedegradeerd is. je moet blij zijn met wat je hebt en niet zeiken om wat je niet hebt, en probeer is een keer lekker op je eigen te letten en niet klakkeloos alles uit de krant of het net te halen.

  grtz mike

 35. Al Bakrastani Schreef:

  Yep daarom zijn er in verschillende Moslim landen al vrouwelijke premiers geweest en in Nederland nog niet …

  Raak punt! 😀

 36. mike Schreef:

  ik vind het toch grappig, dat 9 van de 10 die op blogs en forums loopt te zeiken over van alles, al zijn info uit de krant of het nieuws haalt. de regering deugt niet, de alochtonen deugen niet, het beleid TEGEN alochtonen deugt niet, niks deugt, nou ik vind dat er ook zat loos is, maar als je het allemaal zo kut vind bouw een tijdmachine en ga ff lekker een paar eeuwtjes terug, en kijk dan met eigen ogen hoe erg nederland wel niet gedegradeerd is. je moet blij zijn met wat je hebt en niet zeiken om wat je niet hebt, en probeer is een keer lekker op je eigen te letten en niet klakkeloos alles uit de krant of het net te halen.
  grtz mike

  Een paar eeuwen terug waren het merendeel van onze voorouders nog doodarm , stierven ze van de bijna van de honger of waren ze lijfeigenen …

 37. Zover moet je ook niet teruggaan! Ga naar de VOC tijd. En als je toch gaat neem Balkenende dan even mee.

 38. @Ruud Beijer, droom maar fijn verder van je heilstaatje: http://goo.gl/RSr8w

  En laat de hele godganse wereld nu denken: Ruud B., dat is onze held, maakt zich werkelijk druk (slapeloze nachten) over dames waarvan hij hoofd, noch vormen kan ontwaren (=zien). Ruud, je moet naast de reetvetersloeries toch ook wat te raden hebben als Hollandse vent. Dus wees blij en wind je niet zo op!

  Ik constateer overigens een spatiefobie? Bang voor leegtes na een punt of komma…

 39. Jo Schreef:

  Zover moet je ook niet teruggaan! Ga naar de VOC tijd. En als je toch gaat neem Balkenende dan even mee.

  dat was tijdens de VOC tijd !!! lijfeigenschap is hier pas door Lodewijk napoleon afgeschaft !!

 40. @Fred

  op basis van de meest recente verkiezingsuitslagen zijn ca anderhalf miljoen PVVers nogal ontevreden hoe het gaat met dit land, help ze hun koffers inpakken, ruimt lekker op

 41. kaaskop Schreef:

  @Fred
  op basis van de meest recente verkiezingsuitslagen zijn ca anderhalf miljoen PVVers nogal ontevreden hoe het gaat met dit land, help ze hun koffers inpakken, ruimt lekker op

  In Oost Duitsland schijnt heel veel ruimte te zijn .. en al veel mede rechts radicalen …

 42. db Schreef:

  Tja, ach, is het niet zo dat al ik zou emigreren naar bijv. een islamitisch land, ik me ook zal moeten aanpassen? ….

  Nou, de meeste Nederlanders doen dat dus niet! Ik ken er bijzonder veel, maar die wonen allemaal in compounts omdat ze niet willen aanpassen.

 43. Al Bakrastani Schreef:

  Duitsland schijnt heel veel ruimte te zijn .. en al veel mede rechts radicalen …

  Het verschil met NL is alleen dat dhimmies in het Duitse keihard terugslaan als rechtse elementen hen uitdagen.

 44. Alle reacties op een rijtje gezet mag ik concluderen dat ik ondanks de nadelen heel blij ben dat ik hier woon. En ik blijf ook hier wonen. De dromen om op zoek te gaan naar een betere plek is na de televisieserie “Ik vertrek”‘, bij mij allang in duigen gevallen. En wat ik op mijn reizen gezien heb, daar werd ik ook al niet vrolijk van. Nee, ik blijf hier.

  Waar de blanke top der duinen
  Schittert in de zonnegloed
  En de Noordzee vriendelijk bruisend
  Neerlands smalle kust begroet
  Juich ik aan het vlakke strand: (2x)
  ‘k Heb u lief, mijn Nederland (2x)

 45. Niet tevreden, gewoon vertrekken a.u.b. Helpt ook voor bezuinigingen, hoop uitkeringen minder.

 46. Fred Schreef:

  Niet tevreden, gewoon vertrekken a.u.b. Helpt ook voor bezuinigingen, hoop uitkeringen minder.

  Dit geldt uiteraard in de eerste plaats voor onderbuiks tokkisch pévévévolk dat scheldend en vloekend onze mooie straten ontsiert en zich beter voelt dan andersdenkenden en de gekeurde medemens. Simpelweg: ga maar ergens anders geluk zoeken. ➡ exit

 47. Luister eens Fred je hebt je “punt” nu kunnen elaboreren en ik ben niet onder de indruk. Met andere woorden ga zo door dan zullen wij eens bekijken wie er hier vertrekt.

 48. #Fred, ow je bent dus gewoon een trol? Die het lekker vind om mensen op te naaien? Goh, dat hadden we toch helemaal niet door! 😥

 49. Toch wordt daar gretig op gereageerd, meer dan op argumenten merk ik in andere onderwerpen. Een kleine groep zit er maar op te wachten zo zwartgallig en sierlijk mogelijk hun gal te spouwen. Beter hen wat in toom te houden.

 50. Fred Schreef:

  Beter hen wat in toom te houden.

  Dat is wat je meester dicteert aangaande het werkelijk vrije woord. Beter? Zo niet wat dan? Klinkt als een marsorder. Scheer je weg als je niets zinnigs hebt te melden. 😆

Reacties zijn gesloten.