2 gedachten over “Wat beweegt Julian Assange, de geest achter WikiLeaks”

 1. Hoe minder geheimen hoe beter. De macht moet grondig worden herverdeelt in deze wereld en informatie herverdelen is een goed begin.

  Amerika moet ophouden met janken.
  “Boehoe Amerikaanse levens!” Jank maar eens wat harder om al die weerloze burgers die je soldaten en huurlingen elders in de wereld hebben vermoord. En beter dan je leven.

  De VS mag (vermeende) tegenstanders en getuigen martelen en vermoorden en diens eigen bondgenoten bedriegen en afpersen, maar oh wee als je gewoon zo duidelijk mogelijk zegt wat ze aan het doen zijn. Dat is gemeen.

  Je moet maar durven.

 2. De Overheid (Amerika voorop) wilt steeds meer en meer weten van de burgers maar als hun eigen geheimen op straat komen te liggen dan beginnen ze gelijk te zeiken en te dreigen.
  Ik juich het toe als Amerika’s dirty little secrets geopenbaard worden.

  M.b.t. dat amerikaans argument dat levens in gevaar komen door de acties van Wikileaks: dat is een standaard amerikaanse onzin argument dat ze iedere keer weer gebruiken maar wat op niets slaat. Een tijdje terug was er een Pentaon rapport dat kortgezegd concludeerde dat er geen levens in gevaar waren gebracht door Wikileaks.

Reacties zijn gesloten.