Was gisteren een kijkje in de toekomst?

Gisteren werden de Algemene financiële beschouwingen gehouden. Een week later dan normaal, omdat het nu even geen normale situatie is. Balkenende vond vorige week een bezoek aan New York belangrijker dan landsbelang, ach ja, zal werken aan een nieuwe carrière. De VVD, CDA en PVV zagen het ook niet zitten en gisteren nog steeds niet, want zij zijn bezig met snode plannen voor het land.

Wat mij wel opviel waren twee dingen: ene Frans Weekers van de VVD die de miljoenennota, de ‘meloenennota’ noemde (zonder dat humor bedoeld was) en al helemaal op de PVV-toer was qua houding en spraakgebruik. Zelden een VVD-er zo populistisch horen spreken. Moest ongewild denken aan de Borg uit Startrek: Resistance is futile. De assimilatie van de VVD door de PVV, toch een soort dezelfde bloedgroep, zullen we maar zeggen, zet al aardig in.

Het andere was dat er bijna geweigerd werd over de financiële beschouwingen te praten door VVD, het CDA en de PVV. Want, ja echt, ze waren met iets anders bezig en dit had geen prioriteit. Zo kwam het op mij over. En de 2 PVV fractieleden bleven triomfantelijk zitten, terwijl het parlement geschoffeerd werd. Vorig jaar stapten ze alle negen – toen wel voltallig aanwezig! – onder leiding van de Grote Leider op nadat CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel de kamer meedeelde dat de oppositie er niets meer aan kon veranderen. De PVV vindt alle bezuinigingen die gepland staan prima, hoe meer hoe beter. Het gaat op bezuinigen om het bezuinigen lijken, als er maar gesneden wordt. De PVV-woordvoerder had slecht 5 minuten nodig om iets te zeggen over de 3,2 miljard die te bezuinigen staat. Ach ja, slecht voorbeeld doet slecht volgen hè? Binnen de PVV gaat ook alles nogal dictatoriaal en dat komt nu ook naar buiten. Jammer dat niemand van de aankomende oppositie de dramatalenten van Geert Wilders heeft, zou wel een hoop aandacht genereren.

Verder wil het nieuwe Bruin I wel de burger die ‘al heeft’ wel helpen en zal de burger ‘die niet heeft’ het slechter en slechter krijgen. Het niet beginnen met het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek is een lekker snoepje voor de welgestelden, het kost iedereen in Nederland geld. Daar hoor ik de PVV nooit over. Wel over subsidie afschaffen voor goede dingen als verenigingen en ontwikkelingswerk. Nee, Geert zorgt wel voor zijn eigen mensen, eigen volk eerst, maar ik zie daar geen Henk en Ingrid in. Ben benieuwd wanneer Henk en Ingrid dit door gaan krijgen?

1 gedachte over “Was gisteren een kijkje in de toekomst?”

Reacties zijn gesloten.