Wanneer trekt het CDA zichzelf eens door?

Het CDA heeft niets gedaan om de diepe wonden die zijn geslagen op het CDA-congres in Arnhem van een jaar geleden te helen. Er is nog geen begin van elan waaruit je hoop zou kunnen putten, waarvan kiezers zouden zeggen: daar gebeurt iets, dat CDA heeft ons wat te zeggen! Dat stelt oud-lid van de Eerste Kamer en oud-vicevoorzitter van het CDA Rob van de Beeten.

Onderhuids leeft in het kader van de partij en bij velen daarbuiten het gevoel dat het CDA destijds door zijn voorlieden op een niet eerder vertoonde wijze een coalitie is ingerommeld. De afspraak van toenmalig fractieleider Verhagen met Wilders over de wijze van presentatie van het regeerakkoord voorafgaand aan het CDA-congres (pas daarna ‘vol op het orgel’), de ongehoorde druk vanuit de fractie op Klink, Koppejan en Ferrier, de dreiging met royement door toenmalig partijvoorzitter Bleker, de druk van een minister van de Kroon op deze drie om bij volharding hun zetel ter beschikking te stellen, de beloning van Bleker met een kabinetspost, allemaal zaken die nooit behoorlijk uitgezocht of besproken zijn, ook en vooral niet door het partijbestuur. (‘Het CDA zakt weg in een zelf gecreëerd moeras’ – Volkskrant)

2 gedachten over “Wanneer trekt het CDA zichzelf eens door?”

  1. Zichzelf doortrekken zou dan weer een wonder zijn & dat trekt dan weer kiezers… 😀

  2. ” ..het gevoel dat het CDA destijds door zijn voorlieden op een niet eerder vertoonde wijze een coalitie is ingerommeld.”

    ..Niets aan de hand! Doorlopen! Doorlopen! 🙂

Reacties zijn gesloten.