Waarom zou de genocide op de Rohingya geen nieuws zijn, denkt u?

Het antwoord op de vraag, om met de deur in huis te vallen, is een beetje gecompliceerd.
Als witte kolonisatoren hele werelddelen overvallen en de bevolking marginaliseren of vrijwel geheel uitroeien, dan is dat geen genocide. Dan brengen zij beschaving.
Als witte kolonisatoren ervoor zorgen dat miljoenen mensen verhongeren door hun koloniale politiek, zoals in India, dan is het een speling der natuur buiten hun verantwoordelijkheid.

In Europa was de verhongering van de Ieren in de negentiende eeuw ook een natuurramp in combinatie uiteraard met de Heilzame Krachten van de Vrije Markt. Er verandert niet zo veel al met al, structureel gezien. Als John Lennon het in een lied over genocide tegen de Ieren heeft dan is dit ongepaste overdrijving van iemand die je niet serieus hoeft te nemen (de Beatles waren zelf nazaten van Ierse “economische vluchtelingen”).
Genocide is genocide als dit van hogerhand als zodanig erkend wordt. Het Turkse regiem zal nooit erkennen dat tegen de Armeniërs en Syrisch-Orthodoxen genocide is gepleegd, die nu nog eens wordt overgedaan door de Vrienden van het Vrije Westen in Syrië onder degenen die daarheen gevlucht zijn in 1915 en erna. (Hetzelfde geldt voor de Adyge ofwel Tsjerkessen of Circassiërs.) We kunnen wel aan de gang blijven. En dat zal ook moeten.

Trek lijnen op de kaart waarbinnen in het echt “de orde gehandhaafd wordt” door de vertegenwoordigers van De Beschaving. Spreek van Onoverbrugbare Etnische Tegenstellingen binnen die lijnen, zorg ervoor dat een van de Etnische Groepen binnen die kaartlijnen domineert en je imperium leeft voort, ook al is het opgeheven. En ook al is het, in het Britse geval, grotendeels uitbesteed aan wat eens een kolonie was, in Noord-Amerika. Op Ceylon of Sri Lanka konden en kunnen de dominante Singalezen volhouden dat de inheemse Tamils niet inheems zijn. In het door de Britse kolonialen geschapen Birma/Burma – het regime wil nu dat we het Myanmar noemen – zijn gebieden opgenomen waar van oudsher moslims wonen: Arakan en elders. Het militaire regime ontkent glashard dat de moslims binnen de door de kolonialen getrokken lijnen wonen waar zij wonen. Het zijn immigranten die maar weg moeten, die geen burgerrechten hebben of zullen krijgen. Birma is op weg naar Vrijheid en Democratie, er valt Lekker Veel Geld Te Verdienen en Brussel noch Washington zullen een kik geven over het platbranden van dorpen waar moslims wonen, over het verbieden van humanitaire organisaties hun werk te verrichten waar de moslims wonen en het Australische regime jaagt op de vluchtelingen in hun wrakke bootjes die de zegeningen van de Nieuwe Birmese Democratie ontvluchten.
Wat in Birma gebeurt is geen genocide. Het gebeurt eenvoudigweg niet. Bovendien zijn de slachtoffers moslims.

Geen Nieuws in Het Vrije Westen. “Onze vrijheid” is in gevaar dankzij “de Russen” zodat “onze defensie” moet worden opgepoetst.
Wapenfabricage betekent Lekker Veel Geld Verdienen.

Meer hierover later.
Bronnen in het Engels: hier, hier en voor de dagelijkse nieuwsstroom die Nederland zo goed als niet bereikt in de gelijkgeschakelde media.

3 gedachten over “Waarom zou de genocide op de Rohingya geen nieuws zijn, denkt u?”

  1. Een soortgelijke situatie doet zich voor met de immidels bijna geheel “moslim- vrije ” Centraal Afrikaanse Republiek ” veel grondstoffen die goedkoop geplunderd kunnen worden maken aandacht voor de situatie daar onnodig … En daar zijn de daders zelfs Christenen … Dat zou de situatie een waarschuwing kunnen maken , maar dan zouden de Hoernalisten mischien Wilders-krities moeten zijn…

  2. Ja Bakra, het is allemaal moedeloosmakend, en in “het nieuws” ten hoogste voetnootjes, vullertjes.

Reacties zijn gesloten.