Waarom zou de bluf van een kleine, inhalige kaste zegevieren?

 Marc Chavannes vraagt zich in zijn column in NRC Handelsblad af waarom wij nog een dag langer bankdirecteuren, die alleen maar miljoenen willen krijgen, nog langer helpen om die miljoenen te innen.

Ik heb naar de berichten van ING weer zo 😮  zitten kijken, je gelooft je ogen toch niet? En de cijfers die hij noemt over de buitenlandse bonussen, daar staat mijn simpele verstand helemaal bij stil. Tijd dat díe cultuur eens aan banden wordt gelegd. 😡

Maar ja zoals altijd, maatregelen voor nu TE LAAT!!!!!!!!!!!!!!!!

17 gedachten over “Waarom zou de bluf van een kleine, inhalige kaste zegevieren?”

 1. In sommige buitenlanden schiet het leger ongewapende burgers neer op straat. in andere buitenlanden worden er mensen in kampen gestopt en worden minderjarigen ter dood veroordeeld.

  “Dat doen ze in het buitenland ook” is niet echt zo’n heel erg goed argument, hè?

 2. Het is nog niet te laat. Zoals Chavannes aan het eind zegt ‘stem met de voeten’. Ga bankieren bij een kleine lokale bank die menselijke maat en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Als voldoende rekeninghouders bij grootbanken dat doen, zullen zij hun gedrag echt aanpassen. Die kleine banken zijn er in NL.

  Zo zijn er ook energiebedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden. Hun directie verdiend een goed salaris echter niet exorbitant hoog.

  Kortom als individu hebben consumenten weinig macht, als collectief zijn zij het belangrijkste wat deze grootbanken hebben.

 3. lokaal – kweetnie
  maar triodos en asn bank zijn denk ik redelijke alternatieven
  bij asn krijg je (ouderwets) rente over positief saldo op je betaalrekening
  van triodos weet ik het niet

 4. En voor mensen die een meer een vakbondshart hebben is deze bank misschien geschikt. Zijn onderdeel van een groter geheel echter niet zo’n internationaal monster als ING.

Reacties zijn gesloten.