Waarom wordt er zo godvergeten veel geld GEGEVEN! aan voetbal?

Een nieuw stadion in Rotterdam gaat meer kosten dan alle bezuinigingen op kunst en cultuur bij elkaar.

Voor de bouw van een nieuw stadion van de wegens jarenlang wanbeleid financieel onder curatele staande voetbalclub Feyenoord, zou de gemeente garant moeten staan voor 150 à 200 miljoen euro. Daar komt dan nog eens ongeveer 200 miljoen euro bij wegens ‘negatieve grondexploitatie’.

Dat betekent volgens Wouter van Oorschot in Trouw, dat er in Rotterdam boven de 800 miljoen die al bezuinigd moet worden ook nog eens zo’n 300 miljoen extra komt, alleen omdat het zo leuk staat voor de Olympische Spelen in 2028, waar we blijkbaar ook voor mee willen doen en dat gaat ons dan toch minimaal 2 miljard kosten, is nu al uitgerekend.

Laten de voetballiefhebbers ook zelf maar gaan opdraaien voor hun hobby, locatie, beveiliging en hun over-het-paard-getilde-jochies-van-spelers.

Als Rotterdamse inwoner ben ik het daar NIET mee eens en ga hier ernstig lawaai over maken!!!!

Wil één commentaar delen met jullie, mij uit het hart gegrepen:

Henk, Ingrid en Halbe weten dat vreten, zuipen en boeren onze beschaving enorm veel vooruit heeft geholpen. Kunst, Cultuur en Filosofie leiden volgens het Legioen der Zwakbegaafden helemaal nergens toe…

11 gedachten over “Waarom wordt er zo godvergeten veel geld GEGEVEN! aan voetbal?”

 1. Ik krijg hier zulke enorme Gilles de la Tourette-neigingen van….!

  En moet je dit ’s lezen (uit een bloemlezing over de hufterigheid rond rond al dat handjeklap met PSV, Veendam enz.): http://www.lokaalbestuur.nl/publicaties/lokaal_bestuur/2011/7/264/betaald_voetbal_aan_het_infuus:
  Maar terug naar Eindhoven. Is het wel de taak van de gemeente een voetbalclub, ook al is het PSV, financieel te ondersteunen? ‘Nee’, reageert Mieke Verhees gedecideerd. ‘Feitelijk doen we dat ook niet. We verstrekken geen lening of garantstelling, we kopen geen stadion, alleen grond. De gemeente betaalt jaarlijks 2,1 miljoen rente over de lening van 48,4 miljoen, want let wel: we lenen dat geld, het gaat niet ten koste van wat dan ook, en PSV betaalt met onderpand van de verkoop van de seizoenkaarten 2,4 miljoen jaarlijks aan de gemeente. En alle risico’s zijn zó afgedekt dat zelfs bij een faillissement van PSV de gemeente er geen geld bij inschiet. Het gaat feitelijk om een puur zakelijke overeenkomst. Als je dit niet durft als gemeente, dan kun je nergens meer instappen.’
  Vaak zie je, als een club bij de gemeente aanklopt om financiële steun, dat er door de supporters een enorme druk wordt uitgeoefend op de politieke partijen. Ook in Eindhoven? ‘O ja! Op onze website verscheen een bericht dat als wij ‘nee’ zouden zeggen tegen het collegevoorstel, wij ons niet meer in de binnenstad moesten laten zien omdat we dan zouden worden gesloopt. Bij PSV zoeken ze nu uit wie dat bericht heeft geplaatst. Ik ben helemaal niet bang, maar zoiets raakt je echt diep.’

  Diezelfde muts heeft trouwens wel gesproken over ‘voetbal teruggeven aan de burger’ (!@#!!).

 2. Joke: ,,Ik krijg hier zulke enorme Gilles de la Tourette-neigingen van….!” Die hou ik er in!!!!!!!!! 😀 😆 😀

 3. Echt waar, ik kon de eerste tijd alleen maar vloeken! En dat op zondag.
  Maar wij (van de soft side) zijn gewoon veel te lief. Een dreigbrief schrijfven gaat me nou weer net te ver, maar zo krijg je dus wel je zin in dit land.

 4. Precies, sinds de romeinen is er eigenlijk niets veranderd.

  Behalve dat brood door patat en chips vervangen is.
  Er geen doden meer vallen bij de gladiator gevechten. (Voetbal)

 5. Geen doden bij voetbal?
  En die 39 doden,bij het Heizeldrama dan?
  De dodelijke slachtoffers zijn als oud vuil buiten het stadion op een hoop gekwakt
  En de voetbalwedstrijd ging gewoon weer door
  Buiten dat die voetbal ellende veel geld kost,kennen ze daar ook totaal geen respect

Reacties zijn gesloten.