Waarom wordt dit niet eng gevonden?

Waarom wordt er in het westen alleen maar gewaarschuwd tegen de islam en moslims? Waarom hoor of lees ik niets over dit soort mensen? 😥 Komt dat soms omdat die schreeuwangst aangewakkerd wordt door dit soort mensen? Of omdat zij ‘hetzelfde soort zijn als wij’ 😥 (wat dat dan ook mag zijn?) Ik voel me daarbij niet aangesproken!

Deze mensen zijn voor mij net zo eng als elke andere fundamentalist. Iedereen mag van mij geloven wat hij wil, zolang hij/zij anderen er niet mee lastig valt in de vorm van dwang of geweld. Van dit soort van zichzelf overschattende, zo vol van eigendunk soort mensen, word ik bang en ook word ik er boos over. Wat geeft deze mensen dit recht om zo in te grijpen in andere landen en andere levens? Waar halen ze het gore lef vandaan?

Onze maatschappij wordt vergiftigd door hún angsten en hún woorden, ze zitten overal te stoken uit eigen belang en eigen gelijk. Allemaal voor de wereldheerschappij en hun natie en hun leger helpt ze er ook nog bij. Voortgestuwd door een niet te stoppen wapenlobby die de economie zo lekker draaiende houdt. Daarbij vind ik het ook oneerlijk dat zij hetzelfde doen als wat ze de ‘andere’ partij(en) verwijten. Daar moet ik ook van 😥 (alweer!)

Sorry voor het zwartgallige verhaal, zal wel eindejaars blues zijn, maar ik word hier echt heel pissig van! 😡

35 gedachten over “Waarom wordt dit niet eng gevonden?”

 1. Waarom? Je leest de verkeerde blogs.

  De Amerikaans christelijke steun voor Israël is gebaseerd op de terugkomst van Jezus. Hierbij hopen ze op steun van Iran en hun Mahdi. Samenvattend is dit het verhaal van de rode koe.
  Leuker kunnen we het niet maken, wel debieler.

 2. Het is vrij simpel, de christelijke-joodse traditie dat fabeltje dat is hardnekkig. Aan de kant van de P.V.V. zijde weigert men nog steeds te geloven dat christen-fundi’s net zo erg, zo niet erger zijn dan de moslim. Probeer maar eens uit te leggen, dat wij hier in Nederland een protestantse fundering hebben, en dat de joodse ’traditie’ er na de oorlog uit schuldgevoel werd bijgeplakt.

 3. Bookie Schreef:

  Waarom? Je leest de verkeerde blogs.
  De Amerikaans christelijke steun voor Israël is gebaseerd op de terugkomst van Jezus. Hierbij hopen ze op steun van Iran en hun Mahdi. Samenvattend is dit het verhaal van de rode koe.
  Leuker kunnen we het niet maken, wel debieler.

  Waar slaat jouw reactie op? De kern van de boodschap die Keira wilde overbrengen is dat de westerse media een eenzijdig verhaal verteld en een boogeyman’s beeld vormt van de moslim en de Islam in de menselijke psyche.

  Dan kom jij aanhuppelen met een reactie over Christelijke fundamentalisten die een bepaalde missie en visie hebben. Je dunkt dat Keira (en/of de gemiddelde krapuul.nl bezoeker) dat niet weet?

 4. Waar het hier om gaat is niet alleen om het Christelijk en/of het Islamitisch geloof. Dat is een leuke bijkomstigheid voor ze! Waar het hier om gaat is dat Amerika (hoe kan het ook anders) wil nesten in het Midden-Oosten! Het is nog altijd zo dat de grootste olievoorraden in het MIdden-Oosten liggen en de boel in de Golf van Mexico opdroogt!
  De regering daar vind het geweldig dat de “goedgelovige Amerikaanse burger” zich daar inzet, zelfs als ze voor hun doel sterven! Is het meest makkelijke. Kost de regering niet zoveel geld en toch houden ze een stevige voet aan wal daaro!
  Denk je nou werkelijk dat de USA die schoenmaat 51 tussen de deur uithalen en opgeven waar het ze al vanaf dag 1 om te doen is geweest? Denken jullie nou werkelijk dat ze ooit ECHT uit IRAK vertrekken met al die olie? Think again mensen! Waar denk je dat al die olie is gebleven die vanaf dag 1 dat ze er zitten naartoe is getransporteerd en waar het geld is gebleven? Niet in de staatskas van Irak!

 5. Mijn ex-schoonzus is er zo een … En mijn ex woont in een dorpje in Texas waar ze geheim moet houden dat haar ex (ik dus ) waarvan ze al 14 jaar gescheiden is , Moslim is geworden , want anders raakt ze haar baan in het onderwijs kwijt , daar gaat de ouderraad namelijk over …. en die word door rechtse Christenen bestierd ….

  Denk trouwens niet dat dit soort fundementalisme een ziekte is van alleen de Abrahamistische geloven , ook de Hindoes en zelfs de Buddisten hebben ze , de Hindoe BNP uit India stuurt zelfs pandits vanuit India naar Nederland die de Surniaamse Hindoes vertellen dat ze geen vrienden met hun Moslim landgenoten mogen zijn , terwijl dat vaak familie betreft ( er werd veel onderling getrouwd )

  En dan de Fundementalistisch Atheisten , Die hebben sinds het eind van het fanatiek atheistische Soviet systeem ( met miljoenen doden Moslims , Christenen , Joden en Buddisten onder de meest extremistisch Atheistische van hun , Josef Stalin ) geen massamoorden meer op hun geweten . maar lees de reactie columns van “hun krant “de Guardian , en verschillende reaguurders hier in Nederland maar eens goed .. Het Religie totaal uit het straatbeeld willen verbannen is in wezen het willen verbieden en ondergronds dwingen van religie …

 6. @#4 De Amerikaanse Economie kan geen oneindige oorlogen en bezettingen aan. De publieke opinie is er ook steeds meer tegen. Vrijwel niemand wil daar meer vechten daarom gebruikt de VS al jaren overbetaalde huurlingen die een garantie krijgen dat ze nooit voor oorlogsmisdaden konden worden vervolgd met alle gevolgen van dien.

  @#5 In Noord-Korea is geloven in nog strenger verboden dan het ooit onder Stalin was. Nee, ik houd ook niet van militante atheïsten. Ik heb al helemaal de schurft aan hun dubbele moraal als het om massamoordende regimes gaat.

 7. Een nog belangrijker vraag: waarom heeft de Nederlandse pers het hier überhaupt niet over? Ik kan me niet herinneren hier iets over in Nederlandse kranten gelezen en op Nederlandse televisie gezien te hebben. Dit gaat ook nog een keer tegen de Amerikaanse grondwet in. De regering mag helemaal niet een bepaalde religie promoten.

 8. De mevrouw op de video zegt het zelf: ” Fanatieke fundamentalisten”. Maakte het uit dan van welke geloof aanhang zouden zijn? Blijkbaar alleen voor de Nederlandse pers die nooit hierover berichten.

 9. Hoeveel miljoenen zijn vermoord uit de naam van het atheïsme? Heeft Stalin ooit gezegd dat mensen vermoord moesten worden omdat ze wel een geloof aanhingen? En Noord Korea?

  Of zouden ze georganiseerde groepen waar ze geen controle over hebben / hadden (lees: kunnen beïnvloeden) als bedreiging voor hun absolute heerschappij zien? Kijk maar naar China. Katholiek zijn mag, zolang je de staatsversie maar aanhangt. Dat heeft dus geen zak met atheïsme te maken, maar des te meer met controle.

  PS: Wil iemand nog even roepen dat atheïsme een religie is? Dan hebben we die dooddoener tenminste ook gehad.

  PS PS: Dat militante atheïsme is overigens een direct gevolg van al het geweeklaag van doorgeslagen gelovigen. Als je bv. als één of andere doorgeslagen christen gaat roepen dat je vervolgd wordt en dat er oorlog tegen kerstmis gevoerd wordt moet je niet raar staan te kijken als mensen een gruwelijke hekel aan jou en je geloof krijgen.

 10. Erik Schreef:

  PS: Wil iemand nog even roepen dat atheïsme een religie is? Dan hebben we die dooddoener tenminste ook gehad.

  Dat zeggen is net zoiets als zeggen dat geen postzegels verzamelen een hobby is. Las ik ooit ergens. 😀

 11. #9Erik,
  Ik ben de dubbele moraal van jouw soort atheïsten meer dan beu. Als een gelovig regime/cultuur wat doet dan ligt het aan hun geloof in God maar als atheïstisch regime / ideologie wat uitvreet dan mag nooit aan hun ongeloof liggen. Ja, in Noord Korea kan je vervolgd worden als je er openlijk voor uitkomt dat je in God of de hemel gelooft.

  Sovjet Communisme en Maoïsme zijn atheïstische ideologieën.

  Vrijheid van Godsdienst is niet de vrijheid om te geloven wat de Staat zegt dat je mag geloven. Als je dat denkt dan snap je nog geen moer van grondrechten.

  ————————
  Terug naar het onderwerp.

  Het kan deze Amerikaanse fanatici niet schelen dat dit lokale Islamisten weer een argumenten geeft om mensen rekruteren: zie je wel het is een grote kruistocht. Het zal ook weer geweld tegen Christenen tot gevolg hebben die hier niks mee te maken hebben.

  De VS heeft overigens Sharia wetgeving ingevoerd in Irak die er onder de Baathpartij niet was. De situatie is er ook voor vrouwen niet beter op geworden. Dat dit voor Freedom & Democracy was is op elke mogelijke manier door de feiten ingehaald. Het wordt tijd dat de gematigde Christenen de VS gaan terugveroveren op de Fundies.

 12. @ #12
  Sovjet Communisme en Maoisme waren toch vooral communistische (politieke) ideologieen met een hele hoop dogma’s waar atheisme er maar eentje van was.
  Ik denk dat de voornaamste reden waarom ze religieuzen vervolgden was omdat ze geen georganiseerde verbanden dulden naast hun eigen communistische partij want die georganiseerde verbanden zouden een potentieële haard van verzet kunnen zijn.

 13. Hitler en Stalin hadden beide een Snor. Het nazisme en Sovjet communisme zijn met de logica van Sofia snorren ideologieën.

 14. Ram Schreef:

  @ #12Ik denk dat de voornaamste reden waarom ze religieuzen vervolgden was omdat ze geen georganiseerde verbanden dulden naast hun eigen communistische partij want die georganiseerde verbanden zouden een potentieële haard van verzet kunnen zijn.

  Dat klopt. Dat is echter ook de reden waarom gelovige regimes minderheidsgroepen vervolgen. Lodewijk XIV heeft onder dat mom de Hugenoten verdreven. Katholicisme was ook maar een deel van zijn ideologie en beleid. Hetzelfde geld voor Fascistische dictaturen die samenwerken met de Katholieke kerk.

  Wat dat betreft zijn totalitaire regimes allemaal soortgelijk intolerant.

  Dus dan moet een atheïst zich hier niet op het borstje komen slaan dat hij zo superieur is. Het probleem is niet het geloof in God maar gebrek aan vrijheid.

 15. Terug naar het onderwerp

  Missionarissen sturen naar een veroverd niet-Westers land, dat klinkt als ouderwets Kolonialisme.

  De veroveraars die met hun superieure religie gaan leuren. Weer iets wat Christenen en Moslims door de eeuwen gemeen hebben gehad.

 16. @ #16 Sofia van der Linde
  “Missionarissen sturen naar een veroverd niet-Westers land, dat klinkt als ouderwets Kolonialisme.”

  Dat is het ook. Christelijke missionarissen hebben al jarenlang uitgewerkte plannen om niet-christelijke mensen die leven in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika te bekeren tot het christendom. Ze noemen die regio de 10/40 window.
  http://en.wikipedia.org/wiki/10/40_Window

  Christelijke missionarissen sturen naar veroverde landen zou heel goed kunnen passen binnen al die bekeringsstrategieën. Ze hebben het immers al eerder gedaan en ze hebben daar al ervaring mee.

 17. @14
  Jezus van Nazareth, Mohammed de Profeet, Karl Marx, Fidel Castro en Vader Abraham hebben allemaal een baard.
  Gevaarlijke baardisten.
  (zo kan ik nog een hele hoop verdere irrelevante commentaren lanceren).

 18. @10: ‘Dat zeggen is net zoiets als zeggen dat geen postzegels verzamelen een hobby is’

  Ook een hobby is. Een mooie ja en o zo waar voor alle religieuze fantasten die denken dat, zolang niet bewezen is dat de pot met goud aan de voet van de regenboog niet bestaat, die pot met goud bestaat.

  Voor de rest de beste wensen voor 2011 voor krapuul en ook in het nieuwe jaar veel plezier gewenst met het bestrijden van Wilders, PVV’ers, zionisten en andere verschrikkelijke, lasterlijke en vrijheidslievende personen.

 19. Jezus en Boeddha hebben dingen gezegd waar je wat van opsteekt.
  De islam is eigenlijk vooral zonde van je tijd, maar laten we eerlijk zijn. Dat is kijken naar De Wereld Draait Door of PowNieuws ook. Sommige islamieten schijnen erg blij te worden van bijvoorbeeld vijf keer per dag rek- en strekoefeningen te doen.
  Iedereen zijn hobby, zolang ze er anderen niet mee lastig vallen. Ik ga ook niet schelden op soapliefhebbers.

 20. Het eerste wat ik dacht toen ik de titel van dit schrijfsel las was: Als je dat nou nog niet weet, zal je het wel nooit meer te weten komen en kan je dus maar beter gaan vissen, postzegels sparen of dammen of zo iets.

 21. Ram begrijpt het, Sofia daarentegen wil het niet begrijpen.

  En Sofia roept dus maar ik grondrechten niet begrijp (op welk moment heb ik geen gezegd dat ik tegen vrijheid van godsdienst ben, of dat het geen grondrecht zou zijn?) in plaats van met argumenten te komen dat Stalin et al mensen vermoorden vanwege atheïsme. Maar ja, die heeft ze dan ook niet. Ad hominems lijkt ze dan wel weer uit haar mouw te strooien. 🙄

 22. #24 Erik, sorry maar Sofia begrijpt het allemaal heel goed. Daarbij heb ik Sofia nog nooit op een ad hominem kunnen betrappen, dus graag even bewijs van deze beschuldigingen.

  Ze komt met zakelijke argumenten waarom ze iets zegt. Dat dat niet de jouwe zijn, dat mag hier.

  Dan zal ik als schrijver van dit stukje nog even uitleggen wat ik bedoelde. Ik vind het verwonderlijk dat er zoveel gepraat, geschreven en uitgezonden wordt over de zendingsdrang van de moslims. Maar dat er helemaal niets, maar dan ook helemaal niets in de media wordt gemeld over deze fanatici uit de VS. Dat is de essentie van mijn stuk.

 23. Een recent voorbeeld dat er in de nieuwe media wel over rare Amerikaanse christenen wordt geschreven:

  http://www.godvoordommen.nl/2010/12/30/na-een-kort-verblijf-in-de-hel-de-volkskrant/#more-7386

  Het is zo erg dat direct na de traumatische aanvallen van 11 september, een symbool van Islamitische haat voor Amerika en het Westen, een poll liet zien dat Amerikanen nog steeds liever een Moslim als president zouden hebben dan een atheïst. Dit ondanks het feit dat Thomas Jefferson en de andere ‘Founding Fathers’ zich te pas en te onpas honend uitte over Christenen en hun lachwekkende en destructieve geloof.

 24. het fanatisme is inherent aan het monotheisme, er is maar een god, die jaloers is, Exodus 20:5. Dat betekent dat je niet tolerant mag zijn t.a.v. andersdenkenden.

 25. Alleenstaande mannen worden vaak gewelddadig. De hindoegoden zijn tenminste allemaal nethjes getrouwd, zols het hoort, dus maar met één.
  Ik vind dat we Jahweh met Astarte en Allah met Al Laat, Uzza en manat moeten herenigen. Hopelijk gaan ze dan wat minder zondige steden omkeren en onder woestijnzand bedelven.

 26. Waarom leg jij anderen jouw normen op? Waarom moet je netjes getrouwd zijn om niet alleenstaand te zijn? En waarom met maar 1 partner? Omdat jij dat vindt?
  “De Hindoegoden” bestaan niet echt: dat hangt van de stroming af. Er zijn ook Hindoes die het zonder goden stellen.

 27. GJ_ Schreef:

  Waarom leg jij anderen jouw normen op? Waarom moet je netjes getrouwd zijn om niet alleenstaand te zijn? En waarom met maar 1 partner? Omdat jij dat vindt?
  “De Hindoegoden” bestaan niet echt: dat hangt van de stroming af. Er zijn ook Hindoes die het zonder goden stellen.

  Een nogal egoïstische mening. In ruil voor twijfelachtige sexpleziertjes misgun jij kinderen een gelukkige jeugd. Keer op keer blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de gelukkigste kinderen in een gezin met een vader en een moeder opgroeien. Maar goed, off-topic. Totaal. Mea maxima culpa.

 28. #30 Een paar terug was er een onderzoek dat aantoonde dat kinderen met twee Mammies beter af zijn dan met een, maar dat ging over lesbische relaties. Weer iets waar de Fundamentalisten over kunnen briesen.

  —————-
  On topic: wie financiert dit allemaal?

 29. @28Verrekijker Schreef:

  Alleenstaande mannen worden vaak gewelddadig. De hindoegoden zijn tenminste allemaal nethjes getrouwd, zols het hoort, dus maar met één.

  Wat een kleinburgerlijke Henk & Ingridbullshit. Weet je wel zeker of je op het goeie blog zit Kijker?
  Waarom zouden alleenstaande mannen gewelddadig worden ? Onderbouw je broodje Aap-gebral eens naar je geestelijke vermogens aub. En dan vind ik zelfs een denkfout niet erg.

 30. Ik pleit voor eerherstel van de kleine burger. Zonder kleine burgers, die bereid zijn hard te werken voor een karig loon, geen warm knapperig brood, lekkere groente in de winkel, rijdende bussen, handen aan het bed en vrijwilligerswerk, terwijl sociaal bewogen mensen aan het kraken en het demonstreren zijn.
  Maar goed: weer off-topic.

  We hebben het in dit topic over de vraag waarom we fundamentalistische christenen niet eng moeten vinden. Sommige christenen zijn inderdaad erg eng. We hebben het dan over de christian identity groepen die vinden dat joden afstammen van de duivel en het zogeheten blanke ras het uitverkoren volk is. Dit is een groepje van een paar duizend.
  De meeste fundamentalistische christenen doen slechts hun uiterste best mensen te bekeren. Hooguit hinderlijk dus.

 31. VerrekijkerWe hebben het in dit topic over de vraag waarom we fundamentalistische christenen niet eng moeten vinden Juist, en hou je daar dan ook aan ipv. wat off topic zitten brallen.

 32. Verrekijker Schreef:

  De meeste fundamentalistische christenen doen slechts hun uiterste best mensen te bekeren. Hooguit hinderlijk dus.

  Is je eigen drugdealer een fundamentalistische christen toevallig?

Reacties zijn gesloten.