Waarom stemmen Henk en Ingrid eigenlijk rechts?

Lange tijd waren rechtse partijen relatief kleine partijen, omdat ze alleen maar de belangen van de rijke elite vertegenwoordigden.
Dus hoe krijg je Henk en Ingrid eigenlijk zover rechts te stemmen, want als alleen de elite op je stemt blijft het maar een marginaal gebeuren, natuurlijk.

Welnu, dat is een probleem dat onder andere Margareth Thatcher en Ronald Reagan hebben opgelost, en die oplossing rust op drie pijlers.

De eerste pijler is mensen wijs maken dat als ze maar hard werken ook zij tot die elite kunnen gaan behoren, en als zodanig van de voordelen kunnen genieten die de door de rechtse voorgestane maatschappij vooral aan de elite biedt via lage belastingen. Lage belastingen hebben onder andere weinig sociale zekerheid als gevolg, maar die heb je toch niet nodig als je tot de elite behoort, nietwaar? Sociale zekerheid is voor losers, en Henk en Ingrid willen niet bij de losers horen.

Er hangt ook altijd de impliciete veronderstelling aan vast dat al die verschrikkelijk rijke mensen zo verschrikkelijk hard zouden werken. Misschien is dat ook wel zo, maar zeker in Amerika werken de allerlaagst betaalden beslist niet minder hard. Toch wordt die groep naar de smaak van de elite nog teveel betaald, reden waarom de grote Amerikaanse bedrijven veel van hun werk naar onder andere Mexico verplaatst hebben, want die Mexicanen zitten dusdanig aan de grond dat ze alles accepteren.

De tweede pijler is het ondermijnen van het vertrouwen in de overheid.
Dat is iets dat met name in de VS, waar men het toch al nooit zo had op de federale overheid, erg succesvol is gebleken sinds Ronald Reagan. Zorg dat mensen de overheid gaan wantrouwen, en ze zullen eerder stemmen op een partij die een kleinere en minder invloedrijke overheid voorstaat, precies zoals het bedrijfsleven wil.

Sociaal-economisch rechtse partijen zijn altijd voor een kleinere overheid, volgens henzelf vanwege die heilzame eigen verantwoordelijkheid die mensen zouden moeten nemen, maar ze behartigen daarmee vooral de belangen van het soort ondernemers dat ‘vrij wil ondernemen’, dat wil zeggen ondernemen zonder je overmatig te hoeven bekommeren om hinderlijke details als het milieu, of de betaling en arbeidsomstandigheden van je werknemers.

De derde pijler is het vernietigen van de onderlinge solidariteit. Zorg dat mensen elkaar gaan wantrouwen, en de solidariteit die nodig is voor allerlei sociale voorzieningen brokkelt al heel snel af.
Op die manier krijg je het er op den duur door dat de uitgaven aan sociale zekerheid en algemene voorzieningen kunnen worden teruggedrongen, ‘want dat gaat toch grotendeels naar profiteurs’. Dit is uitsluitend in het voordeel van de rijken, die minder afhankelijk zijn van die voorzieningen.

Een van de manieren om dat wantrouwen te bewerkstelligen is natuurlijk het vinden van een zondebok, en immigranten vormen daarvoor altijd een makkelijk doel. Dat is de niche waar Geert Wilders een carrière in gevonden heeft.

Geert Wilders heeft het grootste deel van zijn carrrière bij de VVD gezeten, en zijn financiers zijn ook geen sociaal-democraten. Het ‘breekpunt’ van de AOW die op 65 jaar moest blijven gaf hij negen uur na de verkiezinguitslag al op, een absoluut record dat ik nooit meer verbeterd zie worden.
Hoe belangrijk denken jullie, Henk en Ingrid, dat Wilders sociale zekerheid vindt?

Deze regering gebruikt via Wilders de infantiele moslimhaat van Henk en Ingrid en de hen aangeprate haat voor links om hun neo-conservatieve agenda door te voeren, en Wilders laat dat toe om zijn persoonlijke carrière (geld verdienen met mensen opstoken tegen moslims, afgekeken van zijn Amerikaanse zionistische vrienden) te kunnen voortzetten.

Je hoeft mij trouwens niet te geloven, lees gewoon eens de geschiedenis van de Verenigde Staten van de laatste dertig jaar in dit stuk van Michael Moore, en zie waar die door Wilders gedoogden uiteindelijk naar toe willen (en zo ook Wilders’ financiers, dus Wilders zelf). Het is hier nog niet zo ver gevorderd als in de Verenigde Staten, maar we zijn goed op weg.

Enfin, als jullie Henken en Ingrids allemaal rechts blijven stemmen lach ik jullie over twintig jaar  keihard in het gezicht uit, met jullie miserabele pensioentjes na tientallen jaren laagbetaalde kutbaantjes, in veel te dure, particuliere huurwoningen, met slechte zorgverzekeringen en zonder auto. Niet dat ik er beter aan toe zal zijn, maar ík zag het tenminste aankomen.

48 gedachten over “Waarom stemmen Henk en Ingrid eigenlijk rechts?”

 1. De traditionele achterban van links heeft zich afgewend van de linkse partijen omdat ze geen losers willen zijn. Van een partij en een vakbeweging die al vanaf het begin van de tachtiger jaren de ene nederlaag na de andere boekten, verwachten ze niets meer. Ze hebben elk vertrouwen verloren in een leiding die ieder (strategisch) initiatief uit handen heeft gegeven. Sinds bestek ’81 worden alle sociale waarden in dit land stelselmatig afgebroken. En de linkse partijen doen daarbij hand en spandiensten. Het resultaat? De koopkracht van de minima is lager dan dertig jaar geleden. Werken biedt geen garantie meer tegen armoede. Er komt geen einde aan de afbraak, nu zijn zelfs de opgebouwde pensioenen onzeker.

  Ooit, lang geleden, geloofden Henk en Ingrid dat ze zich onvoorwaardelijk op de sociaal-democratie en co. konden verlaten, dat deze hen zouden beschermen tegen de krachten in de maatschappij die hun zekerheden belaagden. Vele malen kwamen ze opdraven op het Museumplein of het Malieveld, voor niets. Te vaak hadden ze achteraf het idee dat ze er enkel en alleen maar met hun mallotige petjes, hadden gestaan om stoom af te blazen.
  Ze zijn teleurgesteld, ontmoedigd maar vooral gefrustreerd. En gefrustreerd is een trek die uitgerekend karakteristiek is voor de PVV- aanhang. Dat kan toch geen toeval zijn?

 2. Mr M Schreef:

  Ooit, lang geleden, geloofden Henk en Ingrid dat ze zich onvoorwaardelijk op de sociaal-democratie en co. konden verlaten, dat deze hen zouden beschermen tegen de krachten in de maatschappij die hun zekerheden belaagden. Vele malen kwamen ze opdraven op het Museumplein of het Malieveld, voor niets. Te vaak hadden ze achteraf het idee dat ze er enkel en alleen maar met hun mallotige petjes, hadden gestaan om stoom af te blazen.
  Ze zijn teleurgesteld, ontmoedigd maar vooral gefrustreerd. En gefrustreerd is een trek die uitgerekend karakteristiek is voor de PVV- aanhang. Dat kan toch geen toeval zijn?

  Inderdaad , de afkering van Henk en Ingrid is hoofdzakelijk veroorzaakt door Salon-Links , door de PvdA die een Neo-Liberale koers ging varen en hielp de Sociale zekerheden af te bouwen , met Pluche-hoeren als Wim Kok aan de leiding .. door een vakbond waarvan de meerderheid der bestuurders hun positie zag als een opstapje naar een PvdA kamerzetel en natte dromen had van een zelfde route naar macht en geld als Wim Kok … Hoe kan het veranderen ?? Eerst moet de bond maar weer eens stakingen gaan organiseren , Jongerius zo snel mogelijk dumpen en “Gansch het Raderwerk ” maar weer eens , in Europees verband , stilzetten … De PvdA ?? ach deze politieke demente bejaarde zal hopelijk snel de geest geven .. Het feit dat de leden bereid zijn zich te laten leiden door de ontwerper van het huidige inhumane asielbeleid laat zien dat waar hun tong nog een sociaal beleid laat horen hun harten al lang sociaal verstorven zijn …

 3. off-topic (volgens mij…): leuk, die google ads op de homepage bij dit artikel
  ik zal veel klikken ,-))))

  Schaamhaar scheren -70%
  De beste Ontharing Deals in jouw stad met 70% korting, hier!

 4. Mr M Schreef:

  Ze zijn teleurgesteld, ontmoedigd maar vooral gefrustreerd.

  Vervolgens worden ze meesterlijk op hun instincten aangewezen om “import profiteurs” en tevens onnederlandsche gewoontes te gaan haten. Frustraties en haat.

  Tel je verkiezingswinst.

 5. Al Bakrastani Schreef:

  Inderdaad , de afkering van Henk en Ingrid is hoofdzakelijk veroorzaakt door Salon-Links , door de PvdA die een Neo-Liberale koers ging varen en hielp de Sociale zekerheden af te bouwen , met Pluche-hoeren als Wim Kok aan de leiding ..

  Ik zeg niks. Want ik wil mijn vriendschap met Bakrastani niet op het spel zetten.
  Jawel, ik kan toch mijn kop niet houden!

  En wat ik hoor en interpreteer is dat mensen onzeker zijn over de toekomst. Mensen vinden het een rotzooi ,om uiteenlopende redenen.
  Laat nu een ander het maar eens proberen
  Ik stel voor; PVV-SP en de PVDA gedoogd.

  En ik vond het een goed stuk.

 6. JoeyRamone Schreef:

  Schaamhaar scheren -70%

  GROUPON zeker. Niet te veel klikken anders wordt google boos. Maar klikken mag absoluut maar beschouw dit niet als een oproep om te klikken!!!!

  NIET KLIKKEN!!!!!

 7. Ik ben het best vaak met Al B oneens en het taalgebruik is wel eens discutabel maar ik geloof dat ik mij wel grotendeels kan vinden in deze analyse:

  Inderdaad , de afkering van Henk en Ingrid is hoofdzakelijk veroorzaakt door Salon-Links , door de PvdA die een Neo-Liberale koers ging varen en hielp de Sociale zekerheden af te bouwen , met Pluche-hoeren als Wim Kok aan de leiding ..

 8. Veel tweets met de PVV in de hoofdrol bevestigen conclusie weblog
  -Hopelijk voor Fleur hoeft ze haar gat in de toekomst niet door een ander af te laten vegen na het schijten,want de PGB is weg dank zij haar
  -Als de PVV ook alle sociale voorzieningen afschaft zijn al haar eigen kiezers werken en hebben ze geen tijd om voor de Pvv te stemmen dus = zelfdestructie!
  -Smoes?: PGB afschaf is er door het geldgebrek van de samenwerkende Euro knoflookfederaties of was het wegens teveel allochtoon gebruik >PVV
  -Peil.nl :weer meer PVV stemmers,hebben onze nationale Henk&Ingridjes last van het Stockholm syndroom dus na verloop van tijd heb je gijzelnemer lief!
  -Als blijkt dat jou regering dingen verzint en liegt om een onbekend PVV doel te bereiken kun je dan ook naar het Internationale strafhof?
  -De PVV is de mentaal zwakkere ,jaloers op allochtonen (ons werk, ons PGB ,onze huizen) en islamofobische onderafdeling van de VVD. Dus 2 handen op 1 buik !
  -PVV stemmer wordt nu slim aub voordat het te laat is,uitkeringen,wsw ,huurtoeslag,zorgtoeslag weg of veel lager ,pensioenen stijgen niet meer,ziekenfonds en rechtshulp veel duurder en tot je 80 doorwerken!
  -Stom hè denk je dat de PVV een partij is die mensen met een beperking en #PGB steunt,gaat het alleen over mensen die beperkt na kunnen denken.
  -PGB afschaf is gewoon korthouwe ,bestelen en schoppen tot de zorgvrager niet meer beweegt! Hoeft dan geen indicatie meer … Dank u Geert Wilders
  -Tegen die tijd dat de PVV bewindslieden toegeven dat de PGB afschaf fout was nemen ze ontslag met dik pensioen en zitten wij zonder goede zorg!
  -Blaas die PGB afschaffers en sukkeltjes eens van hun zeteltjes,test eens uit wat PVV echt wil voor Henk & Ingrid Dan pas zie je de echte afspraak van de Pvv met Rutte!
  -Mark verkoopt EU aan het publiek Hij had oppositiestemmen nodig bij uitleg EU PVV gaf daarvoor geen voorstem maar dus wel degelijk bij het PGB afschaf voorstel Die is wel aangenomen door het voorstemmen van de PVV!
  -Effe lachen of janken De wereld staat in de fik en Fleur Agema maakt zich eindelijk grote zorgen…over schoon ondergoed in de verzorgingshuizen…
  -PVV vraagt op de site nog meer sollicitanten (mentale randgevallen) om bij de volgende verkiezingen nog dommer over te komen .Ingrid en Henk solliciteer jullie svp?

 9. Maar misschien is het toch iets eenvoudiger: Henk & Ingrid stemmen volgens mij primair op een persoon, niet op een “partij”, een links of een rechts. Dat hebben Pim en Geert volgens mij gemeenschappelijk. En dat is immers ook de hele clou van het populisme. Het maakt niet zoveel uit, wat er geroepen wordt, zolang het maar op een “overtuigende” wijze geroepen wordt en door iemand, die het “stemvee” aanspreekt. Onder het motto: “die man zegt tenminste waar het op staat…” en zo.
  😉

 10. Salonsocialist. Schreef:

  Ik zeg niks. Want ik wil mijn vriendschap met Bakrastani niet op het spel zetten.
  Jawel, ik kan toch mijn kop niet houden!

  Mijn grens voor vriendschappen ligt ongeveer in het midden van de VVD ..

 11. Henk en Ingrid zijn ordinaire volkwijkers,meestal laag opgeleid of gewoon schoolverlaters,voetbalfans en houden van smartlappen en zijn eigenlijk al sinds eeuwen de schorriemorrie van het land..ook in de jaren 20 30 40 50 60 had je al de fatsoenhouders die neerkeken op de hofjesbewoners of zoals ze het noemden de asocialen.
  Keetje Tippel de film is er en goed voorbeld van in die tijd
  De laagopgeleiden woonden in kleine huizen met potkachel en met bedstee de schillenboer kwam en zo ook kolen halen bij de waterstoker,de dure lanen en herenhuizen waren voor de gegoede burgers,soms had zon acosiale een baanjte bij een mevrouw als loopmeid of waschmeid er was armoe en ellende de gegoede burgerij werd overal van beticht dat zij de armen benadeelden.

  De Joodsche medemens had het tamelijk goed,die waren echte handelaars hadden bedrijfjes winkels en veel goede posities.De jaren 30 zegt genoeg en toen wrden de Igrids en henk behoorijk enthousioast over de toen aanwezige rethoriek over de rije Joden en de arme Ingrid en Henk.

  Ja zeiden Henk en Ingrid zie je wel het is hunnie schuld e hebben alles onze winkels onze bedrijven wij hebben niks wij hebben armoe en geen geld, kijk eens met hun bolhoed en pijpekrullen en kromme neuzen,laat ze maar aanpassen wij eerst Hitler heb gelijk eindelijk kunnen we uit de misere komen waar we inzitten HOEZEE een redder is opgestaan.

  En toen konden Henk en ngrid zich aansluiten bj een bepaalde beweging ook stemmen erop geloof ik..die beweging maakte goed gebruik van de armoe en ellende en wrok van Henk en Ingrid.
  We weten allemaal hoe het allemaal verliep en afliep..

  De jaren 60 de arbeidsimmiganten werden hierheengeaald om het werk et doen waar Ingrid en Henk geen zin in hadden,er was immers leuk werk wat door de Joden werd gedaan maar die waren gedeporteerd nu..
  Er kwamen een boel nieuwe huizen bij dankzij de komst van de werkimmigranten,er kwamen leuke dorpen en nieuwe wijken,en Henk en Ingrid?die verhuisden van kleine potkachel voor-tussen-achterhok naar zon leuke nieuwbouw met tuin lekker bij elkaar,en haalden nu hun neus op voor hun oude wijk die ze maar minder vonden.De gemeente eft dit prima geregeld,zo heet de komst van immigranten voor allerlei nieuwe subsidies en sociale voorzieningen gezorgd waar Henk en Ingrid OOK heerlijk van genoten.VOOR de komst van de immigrant bestonden Henk en Ingrid gewoonweg niet voor de gegoede burgerij en regering
  Enkele onfortuinlijke arme werkloze laaopgeleide Ingrids en Henks bleven wel in hun huisje,hoewel het verpauperde door leegstand.De gemeente verhuurde deze oude huizen maar aan de immigrant die wilde het wel hebben.en ja die kwamen ook met hun gezinnen erin te wonen..en toen ontstond er weer een groep benadeelde calimero burgers…Henk en Ingrid van nu dus.
  Ok nu gebruikt een leider met zjn beweging de elende en misee van deze Henk en Ingrid die hopen dat zij uit hun misere gehaald worden zoals hun Oma en Opa dat ook werden

 12. Henk en Ingrid zagen dat al die linkse clubjes, niet alleen de salon-socialisten van de PvdA, maar allemaal tot op uiterst links, geen kikker van de kant af kunnen duwen en trokken de conclusie dat er maar één weg was uit de niet-aflatende allerdaagse getob; meedoen met de neo-liberalen, jezelf meedogenloos omhoogvechten. En de PvdA ging mee in die houding van ze.

  Maar al gauw kwamen Henk en Ingrid erachter dat het dat het systeem voor hen zo niet werkt. Als zzp’er, kleine zelfstandige of free-lancer bleken ze nog steeds slaven te zijn, nu zwoegden ze voor een schimmige, reusachtige, bureaucratisch geleide organisatie bestaande uit multi-nationals en EU. Nog altijd moesten ze zich nog voegen naar de eisen van anderen, nog steeds hadden ze geen enkele mogelijkheid hun dromen waar te maken. Alleen de allersluwsten worden rijk en zij, met hun gezwoeg, hun spaarzaamheid, soberheid en voorzichtigheid, zaten er opnieuw naast.

  Dat ziende, glijden ze nu in rap tempo af naar een kwaadaardige, onbehouwen, platte, irrationele, agressieve en destructieve opstelling. Wrok is de allesoverheersende obsessie voor Henk en Ingrid geworden en die richten ze op iedereen. Ook het liberalisme van de VVD is nu een gepasseerd station. Kijk maar naar de laatste peilingen. Henk en Ingrid weigeren langer constructief mee te werken. Ze verdommen het nog te luisteren als hen wordt gevraagd om verantwoordelijk gedrag, inschikkelijkheid en redelijkheid. Wilders is helemaal hun ding. Het kan hen steeds minder schelen dat dit alles uitloopt op een catastrofe die de samenleving ten gronde richt en dat ze dan alles zal verliezen. We bevinden ons toch al in de diepste recessie sinds de dertiger jaren en het einde is nog altijd niet in zicht.

 13. Kevin Schreef:

  Henk en Ingrid zijn ordinaire volkwijkers,

  Ik ken een heleboel Henk en Ingrids, die hier niet aan voldoen. Wat lager opgeleid, kan ik me wel in vinden.

 14. Kevin Schreef:

  Henk en Ingrid zijn ordinaire volkwijkers,meestal laag opgeleid of gewoon schoolverlaters,voetbalfans en houden van smartlappen en zijn eigenlijk al sinds eeuwen de schorriemorrie van het land..ook in de jaren 20 30 40 50 60 had je al de fatsoenhouders die neerkeken op de hofjesbewoners of zoals ze het noemden de asocialen.
  (…)

  Ik vind het een mooi historisch overzicht.

 15. Kevin Schreef:

  Henk en Ingrid zijn ordinaire volkwijkers,meestal laag opgeleid of gewoon schoolverlaters,voetbalfans en houden van smartlappen en zijn eigenlijk al sinds eeuwen de schorriemorrie van het land..ook in de jaren 20 30 40 50 60 had je al de fatsoenhouders die neerkeken op de hofjesbewoners of zoals ze het noemden de asocialen.

  Inderdaad, H & I hebben altijd al bestaan. Onzekere opportunisten & profiteurs van heersende winden, gelaten door elke scheet die hen voordelig uitkwam, of die nou van links of rechts afkomstig was. Een intrinsiek dwangmatig gevormde saamhorige homogene massa, naar platvloers NL poldermodel. Zorgen dat je hoort bij hoe de `meesten’ denken, als die maar succes hebben in het hier en het nú! Langetermijnvisie is er niet aan besteed. Heeft het nooit van gehoord, en is te moeilijk om over van gedachten te wisselen. Dat verklaart ook de dubieuze zetelwinst van de SP een jaar of vijf terug. Ondanks de `solidariteits’gedachte. Daar wil men als zichzelf respecterend individualist en vrijdenker toch niet bij horen?

 16. Nee Henk & Ingrid zijn best aardige lui die er gewoon geen drol van snappen
  en omdat ze merken dat ‘den haag’ ze links laat liggen stemmen ze op de eerste de beste die zijn bek opentrekt

  het domme van de rest van de partijen is dat zij ditzelfde foefje weigeren te gebruiken terwijl het zo simpel als wat is

  De SP zou daar bijvoorbeeld ver mee kunnen komen
  maar dan moeten ze als de bliksem roemer dumpen en ophouden met hun semi-fascistoïde standpunten .

  Zowiezo de fout van de andere partijen

  de strijd om de tokkies middels rechts extremisme

  die stemmen op de grootste bek en niet op de meest radicale ideeën

  maar kennelijk ben ik zo slim en zijn zij zo dom
  geef mij eén zetel en wilders is weg
  Ik ga alleen niet de politiek in omdat dat schadelijk is voor mijn naasten – en die hebben het al moeilijk genoeg maar een breivik aan hun broek gun ik hen niet
  wat dat betreft ben ik bijna net zo laf als wilders

 17. Domme mensen zijn er altijd al geweest. Als je alleen al ziet met hoeveel genot er gekeken werd naar uitjes als onthoofdingen, waarbij de ‘ schuldigen’ bijvoorbeeld iets tegen een koning of andere hotemetoot had geroepen, of als een man sex had gehad met een andere man.

  O heerlijk geil opwindend spektakel!
  Hangen moeten ze! bloed! Straf!

  Terwijl die Hendrickszoon en Ingridaasdochter van toen er ook al niets van snapten.

  Stom volk, er altijd al geweest, maar nu mogen ze weer even gillen en roepen en schreeuwen.
  en dan roepen anderen weer hard terug, beetje oorlog en vernietiging, en iedereen is weer moe, en gaat weer wat anders doen.

  pvv-ers zijn gewoon heel erg dom. Verder niks. I rest my case in Berlin,^ Ich hab dort noch einen Koffer.^

 18. zou grappig om Henk en Ingrid te vervangen door Achmed en Fatima…
  Wat een gefrustreerde haat in dit artikel en de reacties.

  🙂

 19. Gert-Jan Schreef:

  Henk en Ingrid te vervangen door Achmed en Fatima…
  Wat een gefrustreerde haat in dit artikel en de reacties.

  Verklaar je nader, iets onbehouwen brallen kunnen we allemáál wel. 😥

 20. Sorry maar Achmed en Fatima gooien hun eigen ruiten niet in

  Dat is tegenwoordig exclusief de hobby van geboren en getogen Neerlansche ariërs

  en ga nu niet vertellen dat achmed met een scooter op de hoek heel vervelend is en daarmee zijn ruiten in gooit

  Daar heb ik het niet over; ik heb het over stemgedrag – waar dit artikel over gaat

 21. Henk & Ingrid stemmen niet eens bij regenachtig weer, want het is de schuld van links dat ze daarvoor een paraplu moeten zoeken in hun stoffige schuurtje van de woningcorporatie.

 22. Gert-Jan Schreef:

  zou grappig om Henk en Ingrid te vervangen door Achmed en Fatima…
  Wat een gefrustreerde haat in dit artikel en de reacties.

  Achmed en Fatima stemmen een stuk verstandiger, denk ik zo.

 23. Gert-Jan Schreef:

  zou grappig om Henk en Ingrid te vervangen door Achmed en Fatima…
  Wat een gefrustreerde haat in dit artikel en de reacties.

  Gert Jan , echt een naam voor een VVD’r met een stal tamme Henken en Ingrids als zijn personeel …

 24. nou wat mij betreft kan de wereld wel wat meer islam gebruiken in deze barre tijden

  niet dat ik het een ideale religie vindt maar het haalt in ieder geval de scherpe randjes van het kapitalisme af

  en ach

  je hebt in het christendom http://nl.wikipedia.org/wiki/Bevrijdingstheologie
  Dat nu die scherpe randjes weghaalt in Latijns-Amerika

  De islam heeft ook dergelijke elementen

  ipv hysterisch te wijzen naar taliban achtige idioten zouden we er beter aan doen de humanistische kanten van de Islam te belichten

  maar ik ben zelf boomknuffelde voudou-taoist met pachamama ; moeder aarde als oppergodin

  het is niet correct van de monotheisten te denken dat God ons de aarde in beheer gegeven heeft
  Dat is zelfs misdadig

  daarom zal ik nooit christelijk of moslim worden

 25. grappig dat je mijn naam gebruikt om mij te dissen
  best wel een racistische aanname, iemand veroordelen op een naam
  voel me bijna achmed in een solicitatie brief

  maar goed ik stem geen vvd, uiteraard pvv
  net zoals henk en ingrid 😉

 26. En wat is verstandig? wat jij vindt dat verstandig is?
  Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen, wat jij verstandig vindt is voor iemand anders dom.
  Probeer niet te denken dat jij de wijsheid in pakt hebt, vooral over dit soort onderwerpen.
  Het is geen wetenschap…

  peace out!

 27. Al dat gespuug op Henk en Ingrid, maar zodra Henk en Ingrid rellen gaan trappen, een stad plunderen, de boel daadwerkelijk gaan afbreken zoals in Londen, dan is er op dit forum opvallend veel begrip. Waag het niet de Londense relschoppers te benoemen, dan is dit forum te klein (dezelfde mensen overigens als die Henk en Ingrid zo verfoeien).

 28. Klaas Schreef:

  Al dat gespuug op Henk en Ingrid, maar zodra Henk en Ingrid rellen gaan trappen, een stad plunderen, de boel daadwerkelijk gaan afbreken zoals in Londen, dan is er op dit forum opvallend veel begrip. Waag het niet de Londense relschoppers te benoemen, dan is dit forum te klein (dezelfde mensen overigens als die Henk en Ingrid zo verfoeien).

  Dit soort domme achterlijke geinsinueer kun je maar het best achterwege laten.

 29. Klaas Schreef:

  Waag het niet de Londense relschoppers te benoemen, dan is dit forum te klein (dezelfde mensen overigens als die Henk en Ingrid zo verfoeien).

  Jouw achterlijke onliners zijn hier niet bij nodig, noch van toepassing. Als het forum je niet bevalt? Opkrassen naar de Telegraaf of NuJij! Oprotten! Exit ➡

 30. Gert-Jan Schreef:

  En wat is verstandig? wat jij vindt dat verstandig is?
  Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen, wat jij verstandig vindt is voor iemand anders dom.
  Probeer niet te denken dat jij de wijsheid in pakt hebt, vooral over dit soort onderwerpen.
  Het is geen wetenschap…
  peace out!

  Ik heb hierboven net een hele blog geschreven over wat ik verstandig en onverstandig vind, en uitgelegd waarom.

 31. Klaas Schreef:

  Al dat gespuug op Henk en Ingrid, maar zodra Henk en Ingrid rellen gaan trappen, een stad plunderen, de boel daadwerkelijk gaan afbreken zoals in Londen, dan is er op dit forum opvallend veel begrip. Waag het niet de Londense relschoppers te benoemen, dan is dit forum te klein (dezelfde mensen overigens als die Henk en Ingrid zo verfoeien).

  Het zou wel kloppen met mijn theorie hierboven als die relschoppers Henk & Ingrid waren, alleen zijn ze dan sneller van begrip dan hier en beseffen dat ze door hun rechts regering uitgekleed worden. Waarbij ik die plunderingen beslist afkeur. Maar inderdaad, die plunderingen zijn wel precies het soort vuile, egocentrische actie van Henk of Ingrid, net als stemmen op een partij die voor kopvoddenstaks is.

 32. @ 39: Laurent:

  [Maar inderdaad, die plunderingen zijn wel precies het soort vuile, egocentrische actie van Henk of Ingrid, net als stemmen op een partij die voor kopvoddenstaks is.]

  Het heeft geen richting dat is zo jammer. Als ik mensen zie van wie hun kruidenwinkel of andere sappelaars zie die te pakken worden genomen, vind ik dat echt ellendig. Het is zo makkelijk, en daarom zo treurig, zoals H & I ook de laffe weg kiezen. Als ze al die energie hadden besteed aan duidelijke politieke doelen was het voor mij een hele andere zaak geweest.
  Het effekt was veel groter geweest als bijvoorbeeld een Bank was geplunderd, en het zou me niets verbazen als dan de steun onder de bevolking veel groter was geweest, tenslotte zijn dat de plekken waar de ellende over de wereld wordt uitgestort.
  Ook hier nog even een links naar een heel goed artikel, maar ik vrees dat het voor velen te ingewikkeld zal zijn:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/08/20/de-crisis-van-het-kapitalisme-een-andere-economie-noodzakelijk-n-mogelijk

 33. LeRoiDanse Schreef:

  @ 39: Laurent:
  [Maar inderdaad, die plunderingen zijn wel precies het soort vuile, egocentrische actie van Henk of Ingrid, net als stemmen op een partij die voor kopvoddenstaks is.]
  Het heeft geen richting dat is zo jammer. Als ik mensen zie van wie hun kruidenwinkel of andere sappelaars zie die te pakken worden genomen, vind ik dat echt ellendig. Het is zo makkelijk, en daarom zo treurig, zoals H & I ook de laffe weg kiezen. Als ze al die energie hadden besteed aan duidelijke politieke doelen was het voor mij een hele andere zaak geweest.
  Het effekt was veel groter geweest als bijvoorbeeld een Bank was geplunderd, en het zou me niets verbazen als dan de steun onder de bevolking veel groter was geweest, tenslotte zijn dat de plekken waar de ellende over de wereld wordt uitgestort.
  Ook hier nog even een links naar een heel goed artikel, maar ik vrees dat het voor velen te ingewikkeld zal zijn:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/08/20/de-crisis-van-het-kapitalisme-een-andere-economie-noodzakelijk-n-mogelijk

  nderdaad , Henry and Ida hebben geen idee van het feit dat ze moeten plunderen op Downing street , gewoon 8, 10 , 12 …. en daarna Paternoster Square waar de beurs en grote banken zitten …

 34. excellentie zwembad Schreef:

  het domste dat je kunt doen is je eigen ruiten ingooien

  Toevallig kwam ik recentelijk op een dag in Elburg, prachtige nostalgische echt Nederlandse stadje.
  Om de Nederlandse straatterroristen te mogen ontmoeten die blijkbaar s’middags dronken door de hoofdstraat met een voetbal trokken hard schoppen links en vooral rechts.

  Ze hebben net niet de ruiten kunnen ingooien hoewel ze hun best ervoor deden heel hard krijsend en vooral herrie schoppend door de anders zo rustige gemeente.
  Geen politieman aan het horizont die ze zou willens stoppen. Geen ME.
  Natuurlijk toch, het ging om echte etnisch zuivere Nederlanders?

  De volgende dag zocht ik dit in dit in de Telegraaf. Niets. Geen vermelding.
  Heb de tvjournaal aandachtig gevolgd. Niets. Geen vermelding.
  Op de radio idem dito.

  Etnische zuivere Nederlanders hebben tegenwoordig blijkbaar altijd meer rechten dan de rest.
  Het wordt toch altijd onder het tapijt afgeveegd.

 35. Wat een verschrikkelijke domme analyse. Voor de oorlog heeft rechts altijd geregeerd, en sinds de 2de wereld oorlog heeft links het even voor het zeggen gehad.
  Tegenwoordig zegt links of rechts NIETS meer. De PvdA (zou links zijn) heeft al onze bezittingen verpacht aan de elite (zorg, veel sociale verzekeringen, energie), en rechts zou racistisch zijn, wat ook nergens op gebasseerd is. Maar natuurlijk wel een mooi ‘middel’ om mensen er van te weerhouden rechts te stemmen, want ze willen niet met racist geassocieerd worden. Wat een verschrikkelijk kort-zichtig, elitair dom stuk.

 36. Bob Schreef:

  Wat een verschrikkelijke domme analyse. …..
  Tegenwoordig zegt links of rechts NIETS meer. …..en rechts zou racistisch zijn, wat ook nergens op gebasseerd is. Maar natuurlijk wel een mooi ‘middel’ om mensen er van te weerhouden rechts te stemmen, want ze willen niet met racist geassocieerd worden.Wat een verschrikkelijk kort-zichtig, elitair dom stuk.

  Altijd aardig om te lezen hoe zo’n opgeblazen pévévé-er vrijheid van meningsuiting even niet uitkomt en dan emotioneel zijn gram gaat uitboeren.
  Tip: volgende keer je zegje beter onderbouwen. En niet jezelf tegenspreken, want als links/rechts volgens jou niks voorstelt, dan óók niet zemelen over dat `links’ mensen er van zou weerhouden `rechts’ te stemmen. Overigens denk ik dat Henk & Ingrid alleen bij de stembus komen opdraven als Geurt ze een krat bier per huishouden belooft.

 37. excellentie zwembad Schreef:

  Nee Henk & Ingrid zijn best aardige lui die er gewoon geen drol van snappen
  en omdat ze merken dat ‘den haag’ ze links laat liggen stemmen ze op de eerste de beste die zijn bek opentrekt

  Ik heb al eerder gezegd dat ik het hier mee eens ben. Je hebt heel veel verschillende soorten Henken en Ingrids. Ik ken er een paar die ik niet kwijt zou willen als vrienden, al zullen sommige van jullie dit niet begrijpen.
  Maar dat zijn aardige, lieve en misleidde mensen. Oh ja, ze zijn ook niet zo slim, maar dat zeg ik ze natuurlijk heel voorzichtig.
  Zo van, “Is dat nou wel slim om PVV te stemmen, die vinden dat jullie je PGB moeten inleveren hoor.”
  Verbaasd “Is dat zo?”

  Maar ik ken er ook een paar, waar niet tegen te lullen valt.

 38. Enfin, als jullie Henken en Ingrids allemaal rechts blijven stemmen lach ik jullie over twintig jaar keihard in het gezicht uit, met jullie miserabele pensioentjes na tientallen jaren laagbetaalde kutbaantjes, …..

  Nou ja, je kunt veel zeggen van deze regering maar ze zorgen er tenminste voor dat de belastingdruk wel degelijk minder is geworden.
  Werkloosheid is al weer een tijd aan het stijgen, dus het inkomen daalt en dus hoef je ook minder belasting te betalen.

 39. Er hangt ook altijd de impliciete veronderstelling aan vast dat al die verschrikkelijk rijke mensen zo verschrikkelijk hard zouden werken. Misschien is dat ook wel zo, maar zeker in Amerika werken de allerlaagst betaalden beslist niet minder hard.

  VVD-er Henk Vonhoff zei het al eens: “Als je met hard werken je geld moet verdienen heb je het niet handig aangepakt.”

 40. Bob Schreef:

  Wat een verschrikkelijke domme analyse. Voor de oorlog heeft rechts altijd geregeerd, en sinds de 2de wereld oorlog heeft links het even voor het zeggen gehad.
  Tegenwoordig zegt links of rechts NIETS meer. De PvdA (zou links zijn) heeft al onze bezittingen verpacht aan de elite (zorg, veel sociale verzekeringen, energie), en rechts zou racistisch zijn, wat ook nergens op gebasseerd is. Maar natuurlijk wel een mooi ‘middel’ om mensen er van te weerhouden rechts te stemmen, want ze willen niet met racist geassocieerd worden. Wat een verschrikkelijk kort-zichtig, elitair dom stuk.

  Als je nou ook eens de moeite nam om uit te leggen waar precies ik dan zo enorm dom bezig ben, maar nee, ik krijg een paar niet ter zake doende beweringen te lezen.

Reacties zijn gesloten.