Waarom moet ik wel meebetalen aan voetbalevenementen?

Organisatoren van besloten, commerciële evenementen moeten de kosten voor de inzet van de politie volledig gaan betalen. Bij festiviteiten op openbare plaatsen, zoals Sail Amsterdam, wordt de helft daarvan straks in rekening gebracht.

MAAAARRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

Voetbal- en andere sportwedstrijden van organisaties die door het NOCNSF zijn erkend, vallen niet onder de maatregelen.

Dus, voetbalclubs die met miljoenen overeind worden gehouden van ons belastinggeld, die miljoenen gelijk weer uitgeven aan overbetaalde, over het paard getilde voetballertjes en hun machtsgeile bazen, hoeven de beveiliging van hun hooligans niet zelf te betalen. Mag ik daar even van 😯 en van 😥 ?
Wat is dit voor achterlijk beleid? Evenementen die er gewoon zijn om plezier te hebben moeten zelf gaan dokken en evenementen waarvan van te voren vast staat dat er stront komt en veel beveiliging voor nodig is, moeten door mij betaald worden? Zijn ze daar in Den Haag helemaal gek geworden? Zijn ze daar aan het lijden aan hersenverweking? Of is het gewoon één corrupte bende?

Waarom is een voetbalwedstrijd, wat voor mij ook een hartstikke besloten, hartstikke commercieel evenement is, hiervan vrijgesteld?
Waarom moet iemand in de bijstand of iemand die ziek is of gehandicapt alles maar zelf gaan betalen en dit soort organisaties die omgaan met bedragen die mijn verstand te boven gaan, niet?
Kan íemand mij dat uitleggen?

5 gedachten over “Waarom moet ik wel meebetalen aan voetbalevenementen?”

 1. Ik denk dat de bedoeling is om tzt dit `beleid’ door te trekken naar organisatoren van massademo’s,
  om die zodoende te dwingen hun demonstrerende achterban onder plak te houden; en om mensen te ontmoedigen te gaan protesteren op straat.
  ME-kloppartij? Alstublieft, hier is de rekening!
  Alleen ongeorganiseerde activisten zullen dan nog durven, zodat het vrij knuppelen is voor de wouten met zegen van telegraafvolk.
  Voor voetbal- en pvv-tokkies zal het kabinet ongetwijfeld andere maatstaven hanteren, want anders gaan de populistische pulpspreekbuizen met hun opruiende leiders weer slachtofferressentimenten opwekken om kiezersgunsten te genereren.

 2. Omdat Henk en Ingrid nogal wat voetbal clubjes in Limbabwe hebben voor de Eredivisie. Tel daarbij op de ADO Den Haag Supporter die ook graag PVVD stemen. Tsja… dan ga je je achterban natuulijk niet in de rug steken.

 3. Mee eens Keira, “Waarom moet iemand in de bijstand of iemand die ziek is of gehandicapt alles maar zelf gaan betalen en dit soort organisaties die omgaan met bedragen die mijn verstand te boven gaan, niet?”

  Het kabinet Rutte,Verhagen, Wilders, Opstelten blijkt nu de meest populistisch rechts kabinet in de geschiedenis van Nederland.

  Gezondheid? Geven ze niets voor.
  Voetbal? Alles!

 4. straks zullen alleen ADO en Limburgse clubs vrijgesteld worden van de bijdrage aan de personeelspot van de pliesie, doelgroepenbeleid heet dat

 5. Waar denkt u dat dit van alle goden losgescheten bruine kabinet zijn knokploegen uit recruteerd? Waar dacht u dat A.Hitler zijn knokploegen uit recruteerde?Waren dat niet de freikorpsen welke op een kwaad moment de Spartacus-beweging van o.a. Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht decimeerde door moord en daarna de lichamen in het Landwehrkanaal gooiden? Je gaat toch niet de door de belastingbetaler gesubsidieerde bruine neo-nazistische achterban van de eigen bruine brigade het leven moeilijk maken? Kom zeg, een beetje nazi vindt wel een bevolkingsgroep welke de zondebok is en een andere bevolkingsgroep welke volgaarne de bevelen van de fuhrer uitvoert. Wat dat betrefdt bevinden hooligans, CDAers, VVDers en PVVers zich in hetzelfde hol! De hol van Geert!!

Reacties zijn gesloten.