Waarom is pepperspray in Nederland verboden en in Duitsland niet?

Dit vraagt Han van der Horst zich af. Als de zo grondige Duitsers het goedgekeurd hebben, waarom doet Nederland dan zo moeilijk?

Nou, eh, dan kunnen al die bijlzwaaiende, brievenbuspissende, kopstootuitdelende en zwangere vrouwen in elkaar beukende PVV-ers wel inpakken. Dan is er voor hun geen lolletje meer in het leven als ze gelijk blind gecorrigeerd worden. Lijkt mij wel goede antwoord op de vraag van Han. 😀

6 gedachten over “Waarom is pepperspray in Nederland verboden en in Duitsland niet?”

 1. De tip van 1 van de reageerders om een spuitbusje oost-Indische inkt te gebruiken is heel aardig. Zwarte of blauwe verf kan ook. Schijnt legaal te zijn. Vergroot de herkenbaarheid van de dader 😛

 2. Piotr :mrgreen: das een hele goeie!!!!! Dan zou ik voor rood!!!! kiezen. 😀 (heb zelf altijd een baksteen in mijn tas, maar wordt wat zwaar op den duur) 😀

 3. Nu nog zien waar ik een spuitbus Oost-Indische inkt kan krijgen.

  Als het aan mij lag, had een ieder gewoon het recht om met wapens uit categorie IV over straat te gaan. In de Middeleeuwen mocht een horige tenminste nog een stok bij zich hebben om zich te verdedigen. Het is bezopen dat een burger in dit land dit niet eens meer mag.

  Nederland is erger dan sommige dictaturen als het gaan om de hulpeloosheid van de burgerbevolking en het toezicht door politie en veiligheidsdiensten. Een staatsgreep en we hebben hier een gigantisch probleem.

 4. @Sofia suggestie: In een winkel waar tekenmaterialen aan kunstacademie studenten verkocht worden. In R’dam is/was zo’n winkel naast het Blaakse Bos.

  Heb laatst zo’n middel-eeuws verhaal over een horige tegenover twee jagende heren gelezen. Moraal van het verhaal: ook als je in je recht stond (als horige), je verloor het altijd van de heren. Ben bang dat het hedendaagse tuig niet veel verschilt van de middel-eeuwse heren.

 5. Ik vind middelen als een taser of peppersray acceptabel en in verhouding staan met het recht op zelfverdediging. De dader gaat er immers niet dood van (uitzonderingen) daar gelaten. Ik heb liever dat een vrouw altijd een middel heeft waarmee ze zich kan verdedigen, dan achteraf zeuren waarom het heeft kunnen gebeuren als de verkrachting achter de rug is. Sta het toe, mits men een cursus volgt en een vergunning draagt mbt het omgaan ermee.

 6. Hmmm ik moet eens een reisje naar Duitsland gaan plannen om dat spul te kopen. Je weet immers nooit wanneer je je moet verdedigen tegen het PVV tuig 😀
  Overigens geef ik Sjef gelijk, tasers en peppersprays (over het algemeen zijn dat toch niet dodelijke middelen) zouden in het kader v.h. recht op zelfverdediging toegelaten moeten worden voor vrouwen en mannen.

Reacties zijn gesloten.