Waarom is de Joodse gemeenschap niet in staat ook maar een beetje afstand te nemen van Israel?

Gastauteur: Jaap Hamburger, voorzitter Een Ander Joods Geluid. 

Alom horen wij dezer dagen weer spreken over ‘toenemend antisemitisme’. Geen zich respecterende columnist, of hij of zij laat zich er over uit. Opiniestukken en ingezonden brieven bij de vleet. Sociale media die er bol van staan. Niet aflatende aandacht in radio- en TVprogramma’s. Joden, sommige met posities, anderen anoniem, ‘omwille van hun eigen veiligheid’, die melden dat zij zich ‘angstig, wanhopig en eenzaam’ voelen, omdat sommigen in Nederland kennelijk openlijk ‘de dood aan de joden kunnen verkondigen’. Alsof die verwerpelijke slogan zonder aanleiding uit de lucht komt vallen.
Ook ik ben wanhopig -en woedend- maar niet in de eerste plaats daarover. Mijn gemoed is verstikt over het feit dat Israël voor de derde keer in zes jaar daadwerkelijk en grootschalig dood en verderf zaait in Gaza, en dat veel joodse instanties, organisaties en individuen in Nederland zich geroepen voelen dat voor de derde keer te rechtvaardigen en goed te keuren, nazeggend wat de gelikte Israëlische regeringsvoorlichting en de dito geoliede propaganda, en het trouwe doorgeefluik daarvan in Nederland, het Cidi, hun daarover voorzegt.

Ik voel mij eenzaam over het schier collectieve onvermogen van de ‘joodse gemeenschap’ –de Joodse Omroep geeft ruimte aan ander geluid en het Nieuw Israëlitisch Weekblad klinkt voor zijn doen opvallend weinig martiaal- om ook maar de geringste afstand te nemen van het gedrag van de Israëlische staat, vooral als het land ten oorlog trekt, onder voorwendselen die elke keer weer achteraf vals zijn gebleken. Daarover houdt die gemeenschap zich muisstil. Zelfs geen publieke oproep tot een staakt-het -vuren kan er af, van de anders toch zo met moraal geobsedeerde rabbijnen. Moreel leiderschap is hier: Israël niet voor de voeten lopen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

6 gedachten over “Waarom is de Joodse gemeenschap niet in staat ook maar een beetje afstand te nemen van Israel?”

  1. Israël heeft een verzameling oorlogsmisdadigers welke zich regering noemt. Nederland heeft een verzameling medeplichtigen welke zich pro Israël noemt. Iedere vorm van kritiek op de politiek van Israël wordt afgedaan als antisemitisme. Nederlandse media volgen klakkeloos meningen en berichten van idioten welke beweren joods te zijn en om die reden worden aangevallen en binnen de kortste keren worden ontmaskerd als leugenaar. Dat staat dan weer niet in de media. Zich christelijk noemende mafkronkels welke ongestraft massamoord propageren en toejuichen krijgen ongelimiteerd een podium, niet in de laatste plaats op t.v. en 99% van de geschreven media. Vrouwe justitia welke bepaald geen blinddoek meer draagt en uiterst bevooroordeeld actie onderneemt tegen iedereen met een onwelgevallige mening. Een openbaar ministerie welke bewust te stom is om het onderscheid te zien tussen een ISIS vlag en een vlag met een geloofsbelijdenis.Een openbaar ministerie welke bij pro Palestina demonstratie’s kijkt of er geen onwelvoeglijke taal wordt gebezigd maar bij uitingen van voetbal hooligens en ander PVV tuig ziende blind en horende doof is. Dat is tegenwoordig de mores van het gros van de Nederlanders. Te stom om onrecht te zien waar dat plaats vind!

  2. Bij FN is mijn bijdrage verwijderd. Even goeie vrienden zeg ik dan maar weer. Maar nu zie ik bij Hamburger toch een opvatting die ik bij FN onder woorden trachtte te brengen. Het probleem van Israel (ik prefereer de naam Irgun, naar de terreurgroep waaruit dit land is ontstaan) is niet alleen het tanende imago bij haar vrienden. Israel heeft ook intern te maken met gebrek aan enthousiasme voor haar moordpartijen. Met ‘intern’ bedoel ik dan toch in navolging van Hamburger zowel de Israelische samenleving als de Joodse goegemeenschap over de grenzen. Het is ook geen lolletje om in een gemilitariseerde samenleving achter een zelfgebouwde omheining te leven of je kapot te moeten schamen als je er buiten woont. Om het kort te houden: het grove geweld van IDF heeft maar een doel: de haat tegen alles wat Israel is (en Joodse gemeenschap daarbuiten) te versterken. Zonder die haat van buiten valt de boel snel uit mekaar. Israel is eraan verslaafd als een junkie. Zoals Hamburger al in ietwat nettere bewoordingen constateert, zie ik dat de haatdosis steeds vaker en steeds heftiger toegediend gaat worden.

  3. Al-Jazeera meldt dat het Israëlische leger 6 jongeren ontwapend heeft, samengedreven en koelbloedig in een douchecel geëxecuteerd. Blijkbaar maakt het leger geen krijgsgevangenen en schendt het opnieuw het oorlogsrecht dat bepaalt dat krijgsgevangenen een menselijke behandeling krijgen.

  4. Ook in Nederland barst het van de medeplichtigen aan oorlogsmisdaden!
    In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is sinds een week een Israëlische pr-apparaat ontstaan. Er werken dagelijks 80 vrijwilligers in twee shifts van 12 uur om de Gaza-oorlog van de Israëlische kant te promoten op sociale media. De afgelopen weken zijn al honderden berichten gepost via Twitter en de Facebookpagina Holland4 Israël.

  5. Een Israëlische soldaat die sinds vrijdag vermist werd, is overleden. Uit onderzoek van het leger blijkt dat de tweede luitenant tijdens de strijd om het leven is gekomen, twitterde een woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten vandaag.
    Dus we bombarderen een complete wijk, vermoorden een honderdtal mensen, mannen, vrouwen en kinderen, verwonden nog veel meer mensen met een leugen als reden! Israël is geen haar beter dan de nazi’s!

  6. Ondertussen ben ik al zo vaak uitgescholden voor “antisemiet” dat het een geuzennaam begint te worden!

Reacties zijn gesloten.