Waarom heeft de VVD Geert Wilders ooit laten gaan?

Als je het nieuws volgt de laatste maanden, dan komt toch ongewild de gedacht op: ,, Zou de VVD geen spijt hebben dat ze Geert Wilders hebben laten gaan?”. Als ze dat niet hadden gedaan, als ze hem gewoon binnenboord hadden gehouden en hem zijn zin hadden gegeven, dan waren ze nu misschien de aller-allergrootste partij geweest. Maar ja, ’toen’ waren de ‘keurige’ mensen van de VVD nog niet toe aan een brallerd in de gelederen. Nu zouden ze ze er heel wat voor over hebben als ze er wel een hadden.

De toon is ook bij de VVD veranderd en ik vind het altijd een soort PVV-light. Zo op het oog keurige mensen die eigenlijk de meest vreselijke dingen zeggen en beweren. Geen wonder dat de VVD zo goed kan samenwerken met de PVV. Alleen dat nare trekje van PVV-leider Geert Wilders dat er meer geld naar de zorg moet, dat vinden ze niet fijn bij de VVD. Want gezonde mensen worden niet ziek en ziek zijn is je eigen schuld. Heerlijk als je in zo’n simpele wereld leeft.

Ik weiger in zo’n simpele wereld te leven, daar zal ik me tegen blijven verzetten, tot mijn laatste snik.

5 gedachten over “Waarom heeft de VVD Geert Wilders ooit laten gaan?”

  1. ook zo’n mooie uitspraak , en dat van de wethouder die opstapte vanwege de vrijage met de PVV , dus nog een ” Linksche VVDr ” ook : Gehandicapten moeten hun rolators en scootmobiles maar zelf betalen , want anderen moeten hun fiets ook zelf betalen , zo’n lulhannes zou je als het op deze site zou mogen toch een knieschot toewensen ??? De “gezonden ” moeten toch ook niet om te kunnen lopen betalen ??

  2. Dat heeft alles te maken met de pro-Europese houding van de VVD in die tijd. Turkije moest en zou lid van de EU worden en alle dissidenten die iets anders dachten en zeiden moesten weg. Geert Wilders was één van hen.

  3. @ keesjemaduraatje 21 Sep 2010 – 4:50 pm
    Kom de zaken niet verdraaien hier. De VVD houding destijds was dat Turkije lid mocht worden maar pas NADAT ze aan alle voorwaarden voldeden. Het was juist Wilders die eiste dat de VVD haar beleid zou wijzigen in de richting dat Turkije nooit lid mocht worden v.d. E.U.

  4. De VVD heeft Wilders niet laten gaan, Hurt heeft de breuk zelf geforceerd omdat hij vond dat er mensen hadden gelekt. Dat heeft hij zo doen voorkomen omdat het hem goed uitkwam. Van Aartsen wilde alleen dat Hurt in het openbaar zou rectificeren en dat wilde Hurt niet.

  5. Heb ook begrepen dat Hurt er op had gerekend om staatssecretaris (sociale zaken?) te worden, maar dat de VVD hem daar niet voor wilde vragen/aanbevelen. Dat dat hem in het verkeerde keelgat is geschoten en hij zo dit ongeleide projectiel is geworden. Een vat vol frustratie?

Reacties zijn gesloten.