Waarom de PVV plotseling haar giftige xenofobe pijlen nu op de Polen richt

Met veel bombarie opende de PVV eergisteren, na het meldpunt “straatterreur”, het tweede digitale smaad- en lasterportaal “tegen MOElanders”.
Het eerste meldpunt leidde overigens, wellicht omdat Polen toch meer op ‘ons’ lijken, tot minder verontwaardiging. Iets waar Huib op Krapuul zich ook al over verbaast.

Een opnieuw gerichte actie om burgers van dit land tegen elkaar op te zetten door een groep te marginaliseren, discrimineren en criminaliseren. Het eigen volk eerst druipt er weer aan alle kanten vanaf en het is daarom verbijsterend dat minister Kamp geen afstand neemt van dit ook weer naar fascisme riekende wangedrocht van de PVV. Gelukkig is de heer Wientjes wijzer. Hetgeen natuurlijk tegen het zere been van kleine Geertje was, hetgeen hij direct via een tweet liet weten:

“Dus werkgeversbons Wientjes wil Verenigde Staten van Europa en uitbuiting MOE-landers in stand houden ten koste van Nederlandse werknemers.”

Lees meer over Wientjes en Wilders bij Maria Trepp.

De verschuiving van moslimmigrant naar Poolse migrant is als je het laatste SCP jaarrapport Integratie leest te begrijpen. Uit het rapport blijkt opnieuw dat de PVV-waarheid berust op zelfverzonnen fabeltjes.

Er is en was helemaal geen tsunami van immigranten uit Islamlanden, ook planten zij zich niet sneller voort en 85% van hun kinderen haalt geen bruid of bruidegom uit het land van herkomst. De toename van het aantal immigranten sinds 2006 wordt vrijwel geheel veroorzaakt door, u raadt het al, Polen.

Uit het rapport:

Demografie

Tweede generatie groeit snel

Ruim 11% van de Nederlandse bevolking is van niet-westerse herkomst (1,9 miljoen personen). Twee derde van de niet-westerse migranten en hun nakomelingen behoort tot een van de vier grote herkomstgroepen. Turkse Nederlanders (389.000), Marokkaanse Nederlanders (356.000), Surinaamse Nederlanders (345.000) en Antilliaanse Nederlanders (141.000 ). De omvang van de vier grote niet-westerse groepen is sinds 2000 met 250.000 personen toegenomen. Deze toename wordt voor 80% veroorzaakt door de natuurlijke aanwas (saldo van geboorten en sterfte) en niet zozeer immigratie bepalen de groei.

 
Immigratie stijgt door komst van westerse migranten

Vanaf 2001 daalde de immigratie naar Nederland sterk, maar sinds 2006 neemt deze weer toe. Dit wordt vrijwel geheel veroorzaakt door immigratie uit de landen van de Europese Unie (het meest uit Polen).

 
Steeds minder migratiehuwelijken

Bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders is dit aandeel gedaald van rond de 50% in 2001 naar circa 15% in 2010.

 
Het gemiddelde kindertal van migranten komt steeds sterker overeen met dat van autochtonen

Het gemiddelde kindertal onder niet-westerse vrouwen is in de periode 1996-2010, in tegenstelling tot onder autochtone vrouwen, afgenomen. Die afname was aan zienlijk onder vrouwen van Turkse en Marokkaanse herkomst van de eerste generatie. Het gemiddelde kindertal van Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen van de tweede generatie benadert dat van autochtone Nederlandse vrouwen. Voor Surinaams- en Antilliaans-Nederlandse vrouwen is het gemiddelde kindertal al jarenlang nagenoeg gelijk aan dat van autochtone vrouwen.

Het feit dat de PVV ten aanzien van de Midden- en Oost-Europese immigranten nu een zelfde strategie volgt als in het geval van de moslims bevestigt opnieuw dat Geert Wilders en zijn discipelen macht willen veroveren door het ressentiment bij hun (potentiële) volgelingen te voeden, angst voor de vreemdeling en tweespalt te zaaien.

Dit bericht verscheen eerder op “Ander ben Ik”

30 gedachten over “Waarom de PVV plotseling haar giftige xenofobe pijlen nu op de Polen richt”

 1. Een prima stuk van Ina Dijstelberge! Die meneer Ino van den Besselaar is pas onlangs in plaats van de gewelddadige Sharpe in de PVV-kamerfractie gekomen. Voordat hij met pensioen ging en privé-consultant personeelszaken werd, was hij directeur personeelsbeleid bij de landelijke organisatie van werkgevers in de bouwnijverheid. In die functie deed hij er uiteraard alles aan, om de CAO’s te omzeilen ten behoeve van goedkope (onder-)aannemers met Turkse en Poolse werkkrachten. Typisch de goede persoon, om nu een pogrom voor te bereiden tegen zijn eigen beleid.

 2. Het is de werkwijze van het neo-fascisme: steeds meer groepen “buitenlanders” aan het vijandbeeld toevoegen om de hetze van vreemdelingenhaat weer te doen oplaaien.

 3. Zoals ik het kan begrijpen, m.i. zonder voedings bodem geen PVV , is deze onder meer terug te vinden in burgemeester brandbrieven over de opvang van onder meer poolse arbeids migranten waarmee zij zonder overheids middelen of voorzieningen , worden geconfronteerd.
  Het verneukeratieve is m.i.dat het Wilders neo lib VVD club, zijn leermeester here Bolkenstein was die voor ongebreidelde EU werk migratie als zaligmakende markt zorg droeg.
  Ondertussen verkeert de EU in een ecoomische crisis , dreigen de wel arme grieken als eerste het onderspit in strijd met de hedge funds te delven als de EU ze niet pijlsnel nog strakker uit hun neo liberale broekriemen weet te bezuinigen , hebben de rijken hun millioenen of miljaren neo lib eurotjes allang op het droge elders, what next?
  Dat GW als waardig MC Wilders sec op de macht uit is, geroep als geen cent naar de grieken, van bevolkings doelgroepen als splijtzwam switcht, zie ik als niet meer dan een politiek middel, m.a.w geen nieuws.

  .

 4. Dat komt er nu van als je weinig meer achtergrond hebt als een HAVO hr. Wilders, dan heb je niet geleerd om wat verder op de zaken in te gaan?

 5. Laat ze mij maar eens uitleggen daar in Den Haag waardoor wij zo,n rijk land kunnen wezen…Shell draaid op volle toeren in Afrika,De olie pijpleiding vanuit Rusland die voor een stukje door de noordzee loopt daar vang de nederlandse staat miljarden voor.
  De goudekoets gut ow gut de nederlandse staatbank ligt nokkie vol met goudstaven gut ow gut geen korrel goud in de nederlandse goud bodem te vinden…pensioenfonds zorg en welzijn die speculeren iv granen en er steenrijk van worden over de rug van die atme afrikaantjes..En dan zo,n grote mond Nederland is niks buitenom dat ze andere landen leeg zuigen..dus heer wilders en vvd ik zou maar gauw u snatter houden..Want in stilte kweek u de werkslaven.het is een vies corrupt zooitje,

 6. ” Waarom de PVV plotseling haar giftige xenofobe pijlen nu op de Polen richt”

  Omdat PVV sinds de oprichting bezig is om met behulp van zijn aanhang en verwante rechtse politici etnische oorlog tegen alle buitenlanders in Nederland te voeren.

 7. #9 welnee, het kan nooit te doen zijn om een ethnische oorlog te voeren. Dat is slechts een middel om zoveel mogelijk zieltjes te winnen. De enige reden die daarvoor te vinden is is zoveel mogelijk macht verkrijgen. En wat daarvan het resultaat kan zijn weten we allemaal.

 8. Het beste middel m.i. tegen dit soort onzin-acties van de PVV is die database te vullen met positieve, leuke en andere dingen die ze niet willen ontvangen: zo heb ik onlangs het bed gedeeld met een mooie blonde en rondborstige Poolse dame en heb keurig op de site gemeld dat dit een erg prettige ervaring was 🙂 Ben van plan om dit nog vele malen te doen en als vele mensen dat met mij doen krijgen ze een database met positieve meldingen over Midden- en Oosteuropeanen. Aangezien het hen daar natuurlijk niet om te doen is, zal dit walgelijke initiatief waarschijnlijk weldra een snelle, stille en zachte dood sterven.

  MvG

 9. De mach van de banken, multinationals en aandeels houders.
  Buitenhof ging vandaag ondermeer op de Griekse crisis verder in,
  Kon het het maar begrijpen hoe het zat of zit met de rol van Goldman Sachs , waarom 70% kwijtschelding van de banken relatief kattepis is .
  Het meeste rendendement waar de grieken voor moeten bloeden zou weer terug naarde banken crisis etc gaan.

  Het enige dat ik denk te begrijpen is dat burgers niet mochten weten dat vanaf de sanerings onderhandelingen om Griekenand in de EU te houden , faillisement tegen te gaan, is dat EU systeem banken daarmee van omvallen gered zouden zijn .
  Wat ik wel begreep is dat wegbezuinigde minimum loners die als zelfstandige ondernemers bij de KvK als Zpper.s zijn in geschreven hun sociale rechten hebben verloren , tot onder mininum dag loners verworden zijn.

  #8 Over die neelandse goudstaven , haar gouden sprookjes , heb ik eerder media vernomen dat de meeste daarvan , Oranje staven? , in NY geherbergd zijn.

 10. Rutte en Wilders zaten van stond af aan, wanneer die stonde precies begon is achter en voor de schermen, samen op 1 wankele koningstroon.
  M.i. zal Wilders laatse offensief Rutte 1 geen windeieren , flatulerende koningen als ongepast, opleveren.
  Ik haal dit uit Macbeth en wacht het af…..

 11. Okee, maar stel nou dat er echt mensen zijn die echt problemen ondervinden door de instroom van Polen e.d. ?

  Discrimineren die mensen dan? Of zijn het gewoon leugenaars?

 12. Ene `Wouter’ bralt zich uit in #14: `Okee, maar stel nou dat er echt mensen zijn die echt problemen ondervinden door de instroom van Polen e.d. ? Discrimineren die mensen dan? Of zijn het gewoon leugenaars?’

  Hetzelfde slag zeurfiguren zou ook hebben gereageerd op `overlast’ van Friezen en Groningers als een zanikende Meester daartoe opdracht zou hebben gegeven.
  Mútsende kleinburgers kunnen niet belachelijk genoeg worden gemaakt in hun smalle visie van `Ons tegen hullie’. Vijanddenken is rechts uitschot eigen. Dat soort minderwaardig bekrompen gepeupel is er aan verslaafd.

 13. Het gif is natuurlijk al eerst gespoten door minister kamp en de r’damse wehouder florijn. want dat werk dat oost-europeanen nu doen daar hebben we nog werkelozen en uitkeringstrekkers voor.

  Kamp gaat trouwens de malafide uitzendburo’s aanpakken
  http://www.rijnmond.nl/nieuws/07-02-2012/kamp-wil-busjes-voor-kassen-stoppen
  Als voorbeeld noemde Kamp busjes van zogeheten 06-uitzendbureau’s, die ’s ochtends vroeg arbeiders oppikken voor werk in de kassen. De minister wil dan de straat afzetten en iedereen oppakken.

  Iedereen dus.

 14. @wouter

  Is er sprake van overlast? (*) janee
  Geluidsoverlast (*) janee
  Parkeeroverlast (*) janee
  Dronkenschap (*) janee
  Verloedering (*)

 15. Een beetje hacker zou die site toch open kunnen breken, plat leggen en de SQL database die er aan hangt kunnen openbaren…

 16. “Waarom de PVV plotseling haar giftige xenofobe pijlen nu op de Polen richt”? Nou, niet alleen op Polen en andere Oost-Europeanen:

  Dat heet “smaadschrift”, Jhim. (En gratis reclame. :mrgreen:)

  (geen idee waarom ik hem volg bytheway 😛 …ik ga NIET terugtwieten, maar misschien heeft iemand zin om mijn bekende “noem er eens drie?” doen?)

 17. Bovendien komen de meeste veroorzakers van overlast die we hier krijgen juist meestal uit dezelfde politieke hoek als Jhimmie-boy.

  Sterker nog, alle veroorzakers van overlast die *ik* de laatste 10 jaar heb meegemaakt (laster, stalking, mishandeling, noem maar op) komen uit dezelfde politieke hoek. Dus geen Marokkanen, Turken of Polen, maar juist helemaal Jhim’s soort mensen.

  Helpen jullie dan ook, Jhim, of alleen als de overlastgever een kleurtje of een buitenlands paspoort heeft?

 18. Hans van Baalen, bekend ultrarechts lid van de VVD, doet een duit in het zakje.

  Premier Mark Rutte (VVD) moet met een antwoord komen op vragen over het omstreden PVV-meldpunt voor problemen met Midden- en Oost-Europeanen. De kwestie zal ongetwijfeld door andere landen worden aangekaart tijdens de top van de Europese Unie (EU) in maart.
  (…)
  Van Baalen noemt de PVV-website ‘vulgair’ en ‘misselijkmakend’.

  Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/330534/Van-Baalen-VVD-Rutte-moet-reageren-op-PVVmeldpunt.htm

  Na Ed Nijpels en Pieter Winsemius komt ook Hansje van Baalen met kritiek op Rutte. Opvallend. Ik kan nog niet inschatten of dat het een tactiek is om de PVV-stemmen te werven, of dat er een interne machtsstrijd in de VVD aan de gang is. Zo goed volg ik rechts niet, hun redeneringen zijn voor mij toch meestal wartaal.

 19. #23, minstens een ding heb je zeker goed aangegeven: “Hans van Baalen, bekend ultrarechts lid van de VVD”.

  Hij is inderdaad ultrarechts, om het mild te doen formulieren. 😉

 20. Ik las in nu.nl dat iemand meende dat Stichting PVV door de VVD gesponserd werd.
  Was daar zelf niet op gekomen maar VVD donaties zouden mij niet verbazen.

 21. Sterker nog, alle veroorzakers van overlast die *ik* de laatste 10 jaar heb meegemaakt (laster, stalking, mishandeling, noem maar op) komen uit dezelfde politieke hoek. Dus geen Marokkanen, Turken of Polen, maar juist helemaal Jhim’s soort mensen.

  Ja , klopt. Hier ook.

 22. @17 “Als voorbeeld noemde Kamp busjes van zogeheten 06-uitzendbureau’s, die ‘s ochtends vroeg arbeiders oppikken voor werk in de kassen. De minister wil dan de straat afzetten en iedereen oppakken.”

  Bij onze tegen het Westland aangelegen Haagse wijk heb je aan één straat niet genoeg , danzij het ontwerp van Dudok kan je te veel kanten op en steegjes door ..dus dat word een echte Razzia….

 23. @
  27 DSKW
  Ja…… ja ,….zou wel eens de voornaamste, what. s in a name ? :P, reden kunnen zijn ..

Reacties zijn gesloten.