Waarom ben je verliefd? Zeg op ploert!

Als er nu iets niet te beredeneren valt, uit te leggen of rationeel te verklaren, is het verliefdheid.
Zodra u er in slaagt precies uit te leggen waarom u op deze of gene verliefd bent is de verliefdheid over. Verliefdheid is godzijdank niet te beredeneren. Liefde trouwens ook niet – al denk ik dat er verschil is, maar of het verschil tussen verliefdheid en liefde rationeel is uit te leggen betwijfel ik als ik het schrijf ook meteen.

Tenzij u zo iemand bent die het aan de Markt overlaat met wie u zich in de erotische of seksuele zee waagt. Die agressief adverterende bureaus zijn er niet voor niets neem ik aan. (“Flirten 30+”. “Overspel!” “Ambitieuze partner gezocht!”)

Godzijdank, ik gebruik de uitdrukking niet achteloos. Er zijn mensen die denken dat hun god vindt dat bepaalde verliefdheden niet mogen. Nog bij dit bericht nam ik deze mensensoort serieus. Je zult maar van de zwartekousenkerk zijn en verliefd zijn op iemand van “de eigen sekse”. Dan zit je in de knoop.

Dit ervaringsverhaal geneest mij althans van liberale verdraagzaamheid ten opzichte van “Different”.
Weg ermee. En ouders die hun kinderen langs deze weg willen “genezen” mogen er voor bloeden. Moge God hun liefdeloosheid genadig zijn.

5 gedachten over “Waarom ben je verliefd? Zeg op ploert!”

 1. Tja je zult maar een arme ziel wezen die verliefd word op een buitenland(s)e van buiten de EU , tja , met je beperkte financiële vermogens zullen ook wel beperkte geestelijke vermogens zitten die je toch niet tot liefde in staat maken , en als je moslim bent ben je natuurlijk religieus/erfelijk niet tot liefde in staat ..

  Of je zult maar mensen in een andere relatie dan 1+1 wezen , kom dan niet bij de COC trutten voor steun aankloppen want alleen mannetje+mannetje en vrouwtje +vrouwtje steunen die

 2. Met dat geloof in God is er best iets eigenaardigs aan de hand. De liefde van de Heer strekt zich niet uit tot herenliefde. Nonnetjes zijn getrouwd met God naar eigen zeggen, waarmee ze hun Echtgenoot dus gelijk beschuldigen van veelwijverij.
  God zou volgens het geloof alle mensen als Zijn kinderen beschouwen en hen allemaal lief hebben. Zo gauw een priester dat nadrukkelijk laat blijken krijgt hij op z’n lazer (tenminste als men merkt dat z’n geheime liefde niet onopgemerkt is gebleven)
  Ik heb ooit eens gezegd dat als ik merk niet meer verliefd te kunnen worden dat ik dan zelfmoord pleeg. Een belofte die ik nog steeds stand hou.
  Toen m’n vrouw dat voor het eerst hoorde heeft ze er alles aan gedaan om te voorkomen dat ik ooit nog weer verliefd zou worden. Zakelijk als ze is heeft ze daarvoor eerst voor de zekerheid de levensverzekeringspolissen doorgenomen. Nadat ze geconstateerd had dat mijn eventuele zelfmoord geen beletsel was voor een aanvulling op haar pensioen na mijn verscheiden doet ze er alles aan om er voor te zorgen dat ik alleen op haar verliefd blijf. Vergeefse moeite. Ik ben al bijna een halve eeuw verliefd op haar en wat je bent kun je niet meer worden. Bovendien wordt ik bij elke geboorte van een kleinkind prompt verliefd op dat ding. Ik kan het niet helpen. Het overkomt me. Ach, misschien heb ik toch ook wel iets goddelijks.

 3. Keira Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Ach, misschien heb ik toch ook wel iets goddelijks.
  jij wel

  Dank je Keira, ik durf het bijna niet te zeggen maar ik merk heel af en toe dat m’n overlevingskans steeds groter wordt naarmate ik meer van je lees. 🙂 (Maar vertel dat niet aan m’n vrouw…..)

Reacties zijn gesloten.