Je doet niet meer mee!

Dit gaat over kinderen die gepest worden. Tegenwoordig schijnt daar een training voor te zijn, maar als ik het zo lees, is het meer een training om de bijzondere kinderen in de mal van alledaagsheid te krijgen. Kortom, de gepeste wordt dubbel gepakt.

Maar wil dit ook even doortrekken naar de volwassen wereld. Wanneer staan de moedige mensen eens massaal op en zeggen dat ze dat geschreeuw van een Wilders en zijn onbeschofte PVV met aanhangers niet meer accepteren. Dat hun ouders ze kunnen komen ophalen en dat ze voor vandaag geschorst zijn? Lijkt me leuk en heel doeltreffend. Of zoals Jan Jaap van der Wal eens zei:,,Je doet niet meer mee!” Bully’s niet gewenst.

4 gedachten over “Je doet niet meer mee!”

  1. Goed punt. Ik vrees echter, dat we onze maatschappij pas echt vriendelijker zouden kunnen krijgen, als we bij (kleine) kinderen, het pesten “harder” (lees: veel consequenter) zouden aanpakken. Stigmatisering en discriminatie begint namelijk dan al. In de eerste jaargangen van onze scholen worden de toekomstige PVVers veel te zeer gedoogd….
    😉

  2. Ja, zie: ,,Mijn eigen oudste kind zegt altijd: ‘Op de basisschool zijn de pesters het wreedst, op de middelbare school is het al een stuk minder erg en op de universiteit zijn de omgangsvormen nog weer vriendelijker.’ Uit stukje. Maar ja, alles wordt prachtig gevonden door tokkie ouders en dat heet dan ‘van je afbijten’.

  3. Leestip: Robert I. Sutton, “The No Asshole Rule: Building a Civilized Workplace and Surviving One That Isn’t”

    Geldt voor scholen, werkplekken, blogs, de politiek, en popfestivals die Coldplay op de playlist zetten.

  4. De pestkop regeert tegenwoordig, en laat zijn dominantie en “kracht” zien door een zwakkere aan te vallen. De meelopers dat zijn de mensen die er op stemmen en die blijven toch wel meelopen. In werkelijkheid is de pestkop een heel zwak figuur die zijn schuld slim afschuift en eigenlijk niet veel voorstelt. Maar dat is in Nederland tegenwoordig een winnaar en het slachtoffer… die is een verliezer die je moet haten.

Reacties zijn gesloten.