Waar is Maxime Verhagen (CDA) gebleven?

Deze geniale manipulator en medebedenker en -initiator van Bruin I is wel heel erg low profile. We horen of zien hem nog amper, het is helemaal stil rond deze man. Zit zijn tijd uit en verroert zich niet, lijkt het.

Maaaarrrrrr!!!!!!! Ik heb nog iets over hem gevonden. Hij is zo blij dat er zo veel ‘green deals’ gesloten worden. Aan de ene kant sloopt zijn staatssecretaris Bleker alles wat groen is in Nederland, Maxime zelf wil graag nog wat kerncentrales in Nederland om wat gevaarlijke energie te kunnen exporteren en dan is hij zo blij met ‘green deals’. Wat dat dan ook mogen zijn.

Ook trek ik mijn wenkbrauwen op over zijn enthousiasme over elektrische bussen en vuilniswagens. Deze rijden ook niet op lucht. Het schijnt dat het fabriceren van deze voertuigen nogal vervuilend is en ze moeten toch ergens op rijden. Als die energie gewoon uit steenkoolcentrales komt, is het dan wel winst? Ow wacht even, in het noorden van het land worden er een aantal gebouwd die overbodig lijken, Maxime denkt vooruit en wil deze nu al graag van werk voorzien natuurlijk!

Nu zijn er al veel meer oplaadpunten dan er auto’s rondrijden. Afgelopen week hoorde ik iets dat dit flinke investeringen zijn voor energiebedrijven, welke ze er nog lang niet uit halen. Of er subsidie aan te pas kwam, weet ik niet en kan er ook niets over vinden op het net. De consument betaalt hier al wel aan mee (of via de subsidie of via de tarieven van de energiebedrijven).

Ook is het enthousiasme van meneer Verhagen weer zo hypocriet als wat. Tuinders wekken nu best aanzienlijk wat schone energie op, die ze ook kunnen verkopen, maar dat wordt moeilijker omdat er wat vieze kolencentrales bij komen, zoals die dure in de Eemshaven. Met toestemming van Maxime.

Voor mij is Maxime Verhagen een gespleten persoonlijkheid. Aan de ene kant is hij verheerlijkt verheugd over ‘green deals’ (wil het hem niet horen zeggen, trouwens) en aan de andere kant ijvert hij  voor kerncentrales en kolencentrales. Toch niet de veiligste en schoonste manieren om aan energie te komen. Of zou Maxime gewoon denken;,,Kan mij het schelen! Het volk wil mij niet meer, dan zal ik er ook een bende van maken ook!”

Rest de vraag, wat gaat Maxime doen nadat hij uit Bruin I is geschopt? Gaat Maxime iets leuks doen bij een adviesbedrijf? Als consultant cq. lobbyist in Den Haag, zoals zoveel van zijn ex-politieke ‘lotgenoten’. Of zal het toch dat baantje bij een fastfoodketen achter de toonbank zijn? Of gaat hij gewoon ‘verdiend’ van zijn wachtgeld genieten? Omdat hij het land zo lekker naar de knoppen heeft geholpen al die jaren.

12 gedachten over “Waar is Maxime Verhagen (CDA) gebleven?”

 1. Maxime Verhagen die doet toch aan Kernenergie en het liefst zoveel mogelijke en of de veiligheid en de kwaliteit daarvan afneemt doet er dan niet toe. Gewoon blijven geloven dat onze technology superieur is aan die van de Russen, Chinezen en Japanners en dat heb bij ons het nooit eens een keertje fout kan gaan.

  Ik hoop dat hij in een reactorput valt. Kan hij zich een keer in zijn misserabele leven nuttig maken voor de mensheid als brandstof.

 2. In een van laatste Green Deals staat dat in 2025 alle bussen en vuilniswagens in de regio Utrecht elektrisch aangedreven zijn. Dat vind ik een goede zaak. Die Deal mag in de rest van de steden worden ingevoerd. De gebruikte dieselmotoren voegen veel vervuiling toe aan de al danig vervuilde lucht in de stad. Als je die viezigheid kunt elimineren, is dat prima.

 3. Hoeveel viezeriken kan ONS land nog verdragen die hun vuil uitbraken. Wij zijn er absoluut van overtuigt dat er een abrupt eind aan komt en het sociaal rechtvaardig eindigt.

 4. Directeur van NedCar zal zijn volgende functie wel worden; dè primeur uit Verhagen’s politieke loopbaan. 🙂

 5. Verhagen is al 2 jaar low-profile. Waardoor de term raampoliticus opgeplakt kan worden.
  Dat Verhagen van de meeste Nederlanders lang mag genieten van zijn wachtgeld deert hem niet. Liever ziet hij zich in een baantje in Brussel

 6. @9 ik had eigenlijk JvdH beloofd dat niet meer als standaardreactie bij Verhagen-stukjes te zetten , maar t was al weer zooooo lang geleden , en wel heel toepasselijk nu …

 7. We hebben hier al TIENDUIZENDEN twiet dit en like knopjes op de site. Nog 1 lijkt me overkill.

Reacties zijn gesloten.