Waar is Wilders nou eigenlijk mee bezig?

De PVV ziet, zoals bekend, niets in zonne-energie. Het Haagse PVV-raadslid De Mos constateerde in november, toen de gemeente Den Haag bekend had gemaakt meer zonne-energie te willen opwekken:

Zonne-energie is geldverspilling, omdat de techniek nog vol kinderziektes zit. Verder zouden de panelen levensgevaarlijk zijn voor de brandweer als die moet ingrijpen. Ze kunnen pas blussen als de stroom is uitgeschakeld.

Gebruikt de Haagse PVV takiyya? Want waar is Wilders in Den Haag eigenlijk mee bezig?

5 gedachten over “Waar is Wilders nou eigenlijk mee bezig?”

 1. misschien is dit een tot op heden onbekend bedrijf van Geert 🙂

  volgens mij blust de gemiddelde brandweerman (m/v) liever een woningbrandje met een paar zonnepanelen op het dak dan een kerncentrale met een meltdown

  in zijn oneindige wijsheid zou professor dr ing De Mos daar natuurlijk anders over kunnen denken

  agree to disagree

 2. Ideetje? http://www.enermoto.nl/SubsidieBespaarDaar/index.php?page=subsidiebespaardaar even invullen en klaar! Of geef ik nu de verkeerde de verkeerde voorlichting. Kannie toch mooi op z’n hopelijk energiezuinige raamloze schuilhol subsidieslurpend bezuinigen. Heb vernomen dat hij zijn knokploeg voor de veiligheid ook mee naar bed neemt dus dan betaald de belasting betaler toch ook mooi voor het warm houden van dat koekoeksnest. Heb vernomen dat de IND handelt in Filepijnse aupairs onder meer om de bruine strontzooi dat zulke koekoekskuikens achterlaten op te ruimen voor een belastingvrij schandalig laag maandloontje plus kost en inwoning, aangevuld met lessen in Nederlandse cultuur. Ja ja leer mij ze kennen. 😥

 3. Verder zouden de panelen levensgevaarlijk zijn voor de brandweer als die moet ingrijpen. Ze kunnen pas blussen als de stroom is uitgeschakeld.

  Nee, als ergens zonnepanelen zijn, kunnen ze blussen zodra ze hebben geleerd dat je niet beide draden tegelijk moet vastpakken als er nog stroom op staat. Een goed opgeleide brandweerman kan deze draden inmiddels herkennen.

  Brandweerlieden lopen bij het blussen van PV-panelen (zonnepanelen) geen enkel reëel gevaar op elektrocutie, volgens UNETO-VNI. Het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV) had eerder gesteld dat er wel gevaar zou zijn bij het blussen van een brand van een gebouw waarop zich zonnepanelen bevinden.

  Het eerste wat de brandweer normaliter doet is de netstroom eraf halen, waardoor de netomvormer van de zonnepanelen geen netvoeding meer geeft. Natuurlijk zijn zonnepanelen best in staat je een schok te geven (als je dus beide draden tegelijk vastpakt – DSW), maar bij kortsluiting (wat bij gesmolten draden en water al snel gebeurt) produceren de panelen geen stroom meer.

  http://my-eco-projects.nl/nieuwsflits/zonnepanelen-niet-gevaarlijk-voor-brandweer

 4. @ #3 DarkSkywise
  Het is mij tijdens werkzaamheden in de bouw vaak overkomen dat de stroom eraf moest maar de plaats van de meterkast mij zo direct niet bekent was. Standaard procedure voor mij was altijd eerst, en ook als gezegd was dat de stroom eraf was voor de zekerheid, zelf kortsluiting veroorzaken. Tegenwoordig gaat dat nog gemakkelijker door een aardlek te veroorzaken waardoor gegarandeerd alle spanning van het hele net gaat. Dus wat lult die druiloor nou over brandblussen. Een paar druppels water is al genoeg. Dat zal de brandweer toch ook wel weten. Of is het weer de van die bruinegedoogstrontbroekkescheiters gebruikelijke paniekzaaierij om maar via het omweggetje van steun aan de gedoogscheiters ergens hun zin in te krijgen.

 5. @4 Sjuul:

  Yep, eerst de stroom eraf is standaardprocedure bij de brandweer, als het kan goedschiks (schakelaar), als het niet kan kwaadschiks (verantwoord doorknippen, kortsluiting forceren, grof geweld, etc).

  Het “gevaar voor de brandweer”-verhaal circuleert al ruim 2 jaar na een uitgelekt memo, maar dat fabrikanten + deskundigen + brandweer toen al bezig waren met een verbeterd veiligheidsprotocol en er nog nooit ongelukken zijn gebeurd (behalve 1 mogelijk geval in de VS), is zoals gewoonlijk beduidend minder interessant dan het oorspronkelijke “Help, help, iedereen gaat doooood!”-paniekbericht.

  En je kunt het rustig aan de PVV overlaten om net te doen of er nooit iets gerectificeerd is (want rectificeren = linkse hobby) 😛

Reacties zijn gesloten.