Waar haal je zo’n NSB-vlag?


Een scherpzinnig reageerder op Krapuul stelt de vraag: Waar haal je zo’n Oranje Blanje Bleu vlag?
Het antwoord zal niet goed vallen bij PVV-kringen, hoe waarschijnlijk hun goede contacten met extreemrechts in het niet bestaande land “Vlaanderen” ook zullen zijn.
Pro memorie:

… Maar ik wil wel eens weten waar ze vandaan zijn gekomen. Zoals gezegd, gewone vlaggenboeren lijken het ding niet op voorraad te hebben. Welke PVV-medewerker(s) shoppen bij Fenris, Voorpost of op de ‘webstek’ van de IJzerwake?

Hierbij een speciale oplossing:
We hadden nog een paar oude vlaggen van Zuid-Afrika liggen, hebben het Verenigd Koninkrijk, de Oranje Vrijstaat en Transvaal uit de middenbaan geknipt, wit laken in het gat genaaid en zodoende. Om onze echte VOC-mentaliteit tot uitdrukking te brengen.

Tja. Of het nou echt zoveel beter valt…

20 gedachten over “Waar haal je zo’n NSB-vlag?”

 1. Of een stoffen (geen nijlon) Nederlandse vlag een paar keer te heet uitwassen of te lang in de zon laten hangen, dan verleppen de kleuren ook wel….

 2. Als allochtone vrouwen deze vlag als hoofddoek gaan gebruiken, zullen ze dan door de PVV tot de administratieve gebouwen toegelaten worden? :))

 3. @5
  Onzin, dit is gewoon de Nederlandse driekleur, eventueel wat vervaald. Ernaast hangt de vlag van de provincie Utrecht.

 4. @6 Aha, dus een vlag voor een raam vervaald niet maar in een hal wel? Heel erg begrijpelijk 🙂

 5. Men neme een katoen rood-wit-blauw-vlag. Oprollen in lengte tot aan het rood. De rol wit en blauw lekvrij afplakken met ductape. De rest (het rood) gewoon een paar dagen laten trekken in met urine verdunde excrementen en wat aambeivocht, verzameld in latrines van rechtse etablissementen. Ziedaar: Uw nieuwe NSB-vendel. En nu maar begeesterd zwaaien ermee! Op tempi van Tollens’ Volkschlied, tot 1933 onze nationale hymne: `Wien Nêerlands bloet in d’aadren vloeit, van vreemde smetten vrij…’ !!

 6. http://amico.awardspace.info/vendelen_faq.shtml

  `Elk gilde heeft één vaandrig; ook wel vaandeldraaier genoemd. De vaandrig is één van de belangrijkste personen in een gilde. Hij draagt en zwaait het vaandel, het min of meer heilig en gewijd symbool van de eenheid van broeders die zich erachter scharen. Het vaandel is een grote en zwaar geborduurde vlag met de patroonheilige of het symbool van de gilde erop. Er kan maar één vaandrig zijn in een groep, als er meerdere zijn moet men spreken over vendeliers. De vaandrig zwaait het vaandel tijdens optochten en processies, hij zwaait over de koning en over overheden buiten het gilde, over nieuwe en overleden gildebroeders, over pas getrouwde leden en hij beschermt het vaandel alsof het zijn eigen leven is.
  Wat is een vendelier ? Een vendelier kan alleen of in group vendelen. Hij hanteert de vlag volgens bepaalde vastgelegde figuren. Bij een demonstratie volgen de figuren elkander willekeurig op. Bij een reeks echter werden de figuren nauwgezet vastgelegd zodat iedereen gelijk en op muziek (of tromgeroffel) de reeks mooi kan brengen.’

  Weer wat geleerd vandaag.

 7. Ik wil wel zo’n vlag. De zogenaamde Prinsenvlag is de Geuzenvlag. De vlag van protest.

  Ik gun dat symbool niet aan landverraaiers als de PVV die buitenlands geld aannemen. Stelletje zelfkoloniseerders.

  Uiteraard zou ik geen geld betalen aan extreem rechtse organisaties om aan zo’n vlag te komen.

 8. Hier hangt de vlag ook, gebroederlijk naast de Israelische vlag bij Rene Derksen op het Provinciehuis in Utrecht:

  http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/188c72b4.wmv

  Afgekeken van Martin Bosma die ‘m ook op z’n kamer heeft hangen.
  En dat is dan de man die het Rob Riemen wilde verbieden om een lezing over vrijheid te geven op 4 mei.

  Vraag is hoe kom je aan zo’n Israelische vlag en een IDF sweatshirt?
  Waar ligt je loyaliteit?

  Binnenkort paradeert Raymond de Roon in een Israeiian Railways uniform de Tweede Kamer binnen.

 9. #15 Prachtige Lucky TV. Lag in een deuk! Zal weer niet mogen. Stel je voor. Laggen om pvv. `t Zal morgen wel weer de rel van de dag zijn, met woedende Wilders. 🙂

 10. @16
  Heb toch de indruk dat het de gangbare tricolore is bij die Derksen.

 11. heu? Bij het CIDImannetje?

  De oranje-wit-blauwe Prinsenvlag, die maanden voor het raam van de werkkamer van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven heeft gehangen, is volgens hem ‘een vlag om trots op te zijn’.

 12. TLDLK Schreef:

  gebroederlijk naast de Israelische vlag bij Rene Derksen op het Provinciehuis in Utrecht:

  Nou já zeg!!!

  Waar ligt je loyaliteit?

  Was dat een strikvraag? 🙂

 13. Mag ik dan bij deze alle pvv-ers een gezellig oud germaansch Houzee toe roepen terwijl ik daarbij mijn rechter arm op oud romeins historisch correcte wijze naar voren strek. PVV is Partij voor Volk en Vaderland, en ja conclusie; dan is Geert gewoon een NAZI en de mensen die op hem stemmen ook.

Reacties zijn gesloten.