VVD-nachten zijn lang (ja maar dan [bis])

Het was een heel subtiele: de Tegenpartij die een uitzending prevelend begon, de heren Jacobse en Van Es in gebed in beeld. Ja want de partij beriep zich op Het Schrift (bijbel omhoog gehouden in beeld). [Ik vrees dat de kennis voor het begrijpen van deze grap inmiddels verder weggezakt is].

Ik moet er wel meteen aan denken als ik dit interview met Amsterdamse VVD-kneus Eric van der Burg, voorheen directeur van doodsmachine Osira en als verantwoordelijk wethouder tegenhouder van een onderzoek naar wantoestanden bij dit zorgconcern.

Eric van der Burg, moet u weten, is razend geïnteresseerd in de Gelovige Medemensch. Heusjes.

Gelovig opgevoed is hij niet. Maar op de katholieke middelbare school heeft hij goed opgelet en ook anderszins is hij geïnteresseerd in de religieuze medemens.´Omdat ik wil snappen wat hen beweegt. Ik lees af en toe ook de Koran. In het geval van het christendom zijn alleen al de liederen gemeenschappelijk bezit. “De herdertjes lagen bij nachten” kent iedereen, zelfs Ajax-fans. Onze samenleving is doordesemd van de christelijke cultuur.’

In hoeveel kerstnachten lagen die herdertjes daar nu, Van der Burg (of “Protestants Amsterdam”)?

2 gedachten over “VVD-nachten zijn lang (ja maar dan [bis])”

  1. Deze Eric doet me denken aan een verhaal over een amusicaal persoon (een amusicaal persoon in het uiterste geval kan geen harmonie in de geluiden van het muziek ontdekken, daardoor kan hij het niet begrijpen of voelen) die ik ooit gehoord heb.

    Dus vastberaden besloot hij naar concerten te gaan om het geheimvan het muziek te gaan ontdekken.
    Aan het eind helemaal teleurgesteld concludeerde hij: ” ik snap helemaal niet wat deze mensen beweegt om in een zaal te gaan zitten en kijken en luisteren urenlang naar personen die met een soort zaag op een viool geluiden produceren. Echt onbegrijpelijk!”

    Zover over deze Eric en zijn conclusies omtrent het geloof.

  2. Eric van der Burg wilde zo graag wethouder worden (voordat er een onderzoek zou komen naar Osira alwaar hij ook een van de directeuren was) dat de VVD een overbodige wethoudersplaats eiste en zo de eerste bezuiniging ongedaan maakte. Van der Burg heeft een pretpakket gekregen met nauwelijks enig budget behalve wat geld om reisjes te maken naar verre oorden om de Olympische spelen 2028 in Amsterdam te promoten. voor de rest mag hij ook wat zeggen over personeelsbeleid van de gemeente Amsterdam en komt hij niet verder dan de VVD-mantra: verkleinen. Als zelfverklaard ADHD’r houdt hij opvallend rustig nu hij met de grote jongens mee mag praten. Ideale kandidaat voor de VVD fractie (vindt hij zelf) in de Tweede Kamer maar zelfs die vinden hem te licht voor het op bevel arm omhoog steken. Het kost Amsterdam een slordige 3 ton bruto maar dan heb je de gehele VVD fractie in de raad ook doodstil incl fractievoorzitter Flos en wachtgeldregelaar Toonk die er werkelijk voor spek en bonen bij zit.

Reacties zijn gesloten.