VVD-fractie laat Rutte roeptoeteren

VVD sluit afschrijven Griekse schuld niet uit
Weggestopt in de financiële pagina’s van de Telegraaf staat een opmerkelijke uitspraak van de woordvoerder Financiën van de VV(D) Mark Harbers:

De VVD sluit niet uit dat er op termijn wordt afgeschreven op de leningen aan Griekenland.

VVD-Kamerlid Mark Harbers antwoordde dat op een vraag in een Kamerdebat over de nieuwe afspraken rond het leningenpakket voor Griekenland.

Natuurlijk zijn daar allerlei voorwaarden aan verbonden zoals de stoere uitspraak:

,,Het kan niet zo zijn dat wij hier tot uiterste gaan en mama Papandreou nog glaasje ouzo neemt aan het Meer van Genève.”

Meneer Harbers herhaalt niet alleen de visie van partijprominent Zalm, maar plaveit hiermee weer een stukje van de afgangsweg van Mark Rutte. Hoewel de VVD-leider van alles en nog wat weet uit te kramen en met verkiezingsbeloftes strooit alsof het pepernoten zijn is men achter de schermen bij de VV(D) bezig de schade te beperken door in een Kamerdebat al toezeggingen aan andere partijen te doen.

2 gedachten over “VVD-fractie laat Rutte roeptoeteren”

  1. De uitspraak van Harbers is belangrijk. Zij doorbreekt de VVD-propaganda van strooien met beloftes als pepernoten.

    Op Krapuul weten we natuurlijk allang dat de VVD bedrog pleegt. Ook met de belofte over de hypotheekrenteaftrek. Maar een groot aantal kiezers heeft het nog niet door. Voor Krapuul versterkt dat de taak om van politici te eisen dat ze realistische scenario’s schetsen, zodat mensen gepast kunnen reageren, en om die politici aan de schandpaal te nagelen die listig bedrog plegen.

  2. Indien je het idee hebt dat dit kabinet ondanks alles wat zij nu of later doen ,zullen ze nooit en te nimmer aan welke schandpaal dan ook genageld worden .Jammer genoeg .Al de politieke partijen in dit land maken zich schuldig aan het spuien van leugens ,alleen de grote drie ,vvd cda en pvda ,voeren de boven toon .

Reacties zijn gesloten.