VVD-er Van der Burg is tegen prikkels

Eric van der Burg, sterwethouder van Amsterdam, heeft iets ontdekt om zich druk over te maken: te dikke kinderen.
Als voormalig directeur van doodsmachine Osira bekommert hij zich om de gezondheid van de medemens, zo zijn VVD-ers wel:

we zijn als gemeente ook al enige jaren bezig om de schooljeugd meer aan het sporten te krijgen en gezonder te leren eten. Met succes. In de wijken waar we actief zijn daalt het aantal te dikke kinderen. Maar het probleem is complex. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het sterk stijgende aantal te dikke kinderen? De verleidingen zijn groot en kinderen én ouders worden continu blootgesteld aan prikkels die ze moeilijk kunnen weerstaan. Toch ligt de eerste verantwoordelijkheid bij de ouders. De rol van ouders bij het eet- en beweeggedrag van kinderen is cruciaal. Daarom moeten we ons niet alleen op de kinderen, maar zeker ook op de ouders richten.

Bron.

Merkwaardig voor een lid van een partij die dol is op prikkels, zoals loon- en steunverlaging. Maar een verbod op reclame voor chips, “frisdrank” en andere vettig- of zoetigheid, die prikkel gaat mijnheer natuurlijk te ver.
De ouders van die dikke kinderen moeten aangepakt worden!
Overvoeding is mishandeling!

Karin Spaink maakt moes van de praatjesmaker.

1 gedachte over “VVD-er Van der Burg is tegen prikkels”

  1. Eric van der Burg is het zesde wiel aan de wagen. Het vorige college van Amsterdam bestond uit 5 wethouders. De VVD wilde gelijk aan GroenLinks en PvdA ook 2 wethouders leveren (daar bezuinig je natuurlijk niet op) en Eric werd beloond met een wethoudersplaats net voor een onderzoek startte tegen Osira. Naast zijn verantwoordelijkheid voor personeelsbeleid van de gemeente waarmee hij niet verder komt dan uitspreken dat er 1500 ambtenaren weggejorrist moeten worden maar hoe en wat laat hij over aan Van Es. Daarnaast heeft Eric het pretpakket sport in zijn portefeuille met wel 9 miljoen budget voor vier jaar waarvan hij zijn reisjes voor Amsterdam2028 ook nog moeten betalen. Je snapt dat Eric niet meer kan doen dan roepetoeteren en daar is hij al 20 jaar zeer bedreven in. Ik heb medelijden met hem, voorheen werd hij door de senioren bij Osira al niet voor vol aangezien en nu wordt hij door zijn collega’s, de raad en de meeste Amsterdammers niet voor vol aangezien. Dat wreekt toch zijn ego. Al helemaal als zo een nitwit van Bas van ’t Wout wel(!) op de kandidatenlijst staat.

Reacties zijn gesloten.