VVD vindt dat niet iedereen mee mag doen aan debat boerkaverbod

De VVD is boos op de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, Thomas Hammarberg. Deze had kritiek geuit op Nederland over het boerkadebat.

De Zweed reageert in een geschreven verklaring op de pas ingevoerde boerkaverboden in Frankrijk en België, en hekelt en passant ook nog het publieke debat in landen als Nederland. Een boerkaverbod noemt hij „een treurige capitulatie voor de vooroordelen van xenofoben (vreemdelingenhaters)”.

Laat ik het nou helemaal met die Zweed eens zijn (zie vette tekst)! Maar ja, ben dan ook geen VVD’ert. 8)

Tegenwoordig is dat ook mode, hè? We hebben wel een debat, maar dan wordt er wel van te voren bepaald wie er aan mee mogen doen. De betrokkenen en tegenstanders van een maatregel mogen niet meedoen, nieuwe spelregels in onze democratie. 😥

18 gedachten over “VVD vindt dat niet iedereen mee mag doen aan debat boerkaverbod”

 1. @# 1 effe tandje terug, pvv houdt even low profile, moet iemand het “woedend” worden overnemen natuurlijk.

 2. “VVD vindt dat niet iedereen mee mag doen”… op dezelfde manier is dus ook het verbod in Frankrijk tot stand gekomen omdat tegenstanders van een verbod buiten de discussie werden gehouden. 😐

 3. De VVD ligt al langer op ramkoers met het EHRM, dat ze beschouwen als een stel gevaarlijke amateurs die zich niet met politiek moeten bemoeien. Dat is geen democratische opstelling meer (de rechterlijke macht hoort immers bij de rechtsstaat), maar een liberale jihad (of, meer neutraal: het opschorten van grondrechten, ook wel bekend als de staat van beleg).

  Hammarberg zegt: “Het verbod kan een schending van de Europese normen voor de rechten van de mens inhouden, vooral het recht op een privéleven en een persoonlijke identiteit.” Hij houdt zich dus wel degelijk met ‘echte’ mensenrechten bezig. Nu de VVD nog….

 4. Zo herken je de suprematistische ideologie weer – ZIJ moeten bepalen wie mag praten.

  Conclusie: betreurenswaardig hebben de VVD-ers nooit iets van de democratie begrepen. Bewijs: Wiegel en zijn weigering van de referendum. Antidemocratisch.

 5. Joke Mizée Schreef:

  Ook de Europese Commissie, bij monde van Malmstrom, heeft het steeds over de ”xenofobie” en dat ze zich daar zorgen over maakt. Niet alleen gisteren n.a.v. Oslo (http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/25/europese-politici-moeten-gevaarlijke-xenofobe-retoriek-in-europa-aan-de-kaak-stellen/) maar ook inz. de Nederlandse immigratie-politiek e.d.

  Ze mag met me trouwen (tenminste als m’n vrouw, kinderen en kleinkinderen dat goed vinden natuurlijk)
  Ik zou dolgraag wel eens aan een debatje mee willend doen (als PVV en VVD dat tenminste toestaan) maar ik zou wel eerst even een valide argument willen horen wat er tegen immigranten, moslim of niet en al dan niet met een boerka om. Bij Wilders heb ik in ieder geval nog niks zinnigs of kloppend gehoord zie ( http://is.gd/Q3HcDM )
  Hoe zou het eigenlijk komen dat meer dan 80% niet of nauwelijks zich druk maakt om immigranten, er geen last van hebben en ze zelfs vaak wel leuk vinden terwijl die 20% die zo graag Wilders aanbidden maar die ook op geen enkele manier last van ze hebben toch vinden dat ze gelijk hebben en dat die 80% gewoon maar moet doen wat die 20% vindt, namelijk dat je er een pest aan hoort te hebben en dat je ze zolang ze niet onvoorwaardelijk aan je gehoorzamen je mag vals beschuldigen en vernederen, gewoon omdat dat nu eenmaal voor hen, Wilders en z’n trouwe volgelingen het leukste is?
  Op welke gronden menen zij meer rechten te hebben dan de overgrote meerderheid. En waarom steunt de VVD hen hierin?

  (Terzijde: Is je wel eens opgevallen dat Wilders zelden over concrete cijfers heeft. Hij heeft het altijd over “massa’s, veel, kolossaal, enorme aantallen”, enz.
  Ik denk dat ik weet hoe dat komt.
  1. Hij weet dat het grootste deel van z’n achterban nauwelijks tot 10 kan tellen.
  2. Hij wil voorkomen dat z’n achterban ongewild met te veel Arabisch in contact komt.
  De Romeinen gebruikten voor hun cijfers en getallen de volgende tekens. I, V, X, D, C en M wat respectievelijk staat voor één, vijf, tien, vijftig, honderd en duizend.
  De cijfers 0 t/m 10 zijn echter afkomstig uit het Arabisch.
  ALs je weet dat al bij het zien van een moskee je knettergek kunt worden zoals Wilders is overkomen naar hij zelf zegt, en dat je grote risico’s loopt om geïslamiseerd te worden als je een “hoofddoekje” of een boerka ziet en ook als je per ongeluk halal-vlees eet of in een zwembad zwemt waar eerst een stel moslimvrouwen zonder man in hebben liggen poedelen dan snap je wel hoe gevaarlijk cijfers voor de hardwerkende Nederlanders kan zijn. Voor je het weet ben je geïslamiseerd.)

 6. @ Joke Mizée
  DUS U vind er niets mis mee als over een paar jaar het straatbeeld in Europa hetzelfde is als in het extreme Saudi Arabie??
  Zo kun je maar weer zien HOEVER een linkse nederlander wil gaan,…ALLEEN om de PV V dwars te zitten..IK voel medelijden voor U en uw gezin in me opkomen….

 7. WANT….JOKE Mizée….het is niet alleen de boerka die U wilt omarmen, maar tevens veelwijverij-vrouwen mannen besnijdenisen-Hallal-plicht moslim te zijn-5x daags te bidden-als je ongesteld bent BUITEN handberijk van je man blijven (zelfs koken mag niet) ETEN als je man en je zonen gegeten hebben-en vooral je echtgenoot te erkennen als heer en meester en onderdanig te zijn..
  JEZUS o sorry ALLAH,…dát wordt plezierig!

 8. Elisa Hees: twee dingen – HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH!

  En ga je schamen met je achterlijk ideeën. Twee woorden: Breivik en Utoya.

  Wegwezen!

 9. “Over een paar jaar het straatbeeld in Europa hetzelfde als in het extreme Saudi Arabie??”

  Euh ff denken hoe zat t ook al weer… oh ja:

 10. Doe eens even niet zo hysterisch, Elisa. Er zijn maar een paar procent moslims – wat jij ziet zijn geen boerka’s maar spoken, van je eigen fantasie. Ik vind boerka’s 3 x niks, maar een verbod is geen oplossing.

 11. @Elisa

  doe niet zo achterlijk met je onzinverhaal

  als het aan Pim Fortuyn ligt mag je de keuken ook niet uit als je zo doorgaat

  SA is een hypocriete monarchie die letterlijk aan het handje van de VS loopt, dat heeft niets maar dan ook niets te maken met de islam

  volgens mij heb je meer aan Hans Anders dan aan Geert Wilders, er moet iets goed mis zijn met je ogen

 12. Elisa van Hees Schreef:

  als over een paar jaar het straatbeeld in Europa hetzelfde is als in het extreme Saudi Arabie

  Ik heb in 2003/2004 een aantal weddenschappen afgesloten dat Nederland over 5 jaar geen moslimstaat zou zijn geworden. Dik gewonnen dus en natuurlijk niemand die over de brug kwam. 😛

  Hoeveel ben je bereid in te zetten op jouw stelling of wordt het “ik weet het 100% zeker maar ik doen nooit aan wedden”? (NB. overeenkomsten aangegaan onder een internet-pseudoniem zijn gewoon rechtsgeldig.)

 13. Ik krijg bij die denkbeelden van die vreedzame vrijheidslievende anti-islamiseringsideologie aanhangers altijd die opmerking van Bill Hicks in gedachten: ” You open your window..(krekeltjes tsrptsrptsrp) ….Where is all this shit happening man? ”

  Tot voor 2 jaar terug heel m’n leven in Rotterdam gewoond, echt…waar gaat het allemaal over? of is dit iets wat alleen op internet rondwaart? al die verhalen over kruisridders, tempeliers, linkse elites, gemene islamieten, zijn ze niet in de war met de efteling of grootvizier Iznoghoed of zo?

  Ik heb in Vlaardingen zelfs een tijdje naast een moskee gewoond, kon je op zaterdag ook nog brood halen, kreeg je een koppie thee bij, echt nooit een centje last van gehad.

Reacties zijn gesloten.