VVD-stemmer geilt op corruptie, fraude, leugens en gesjoemel

De PvdA heeft bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten ongenadig op de broek gekregen, maar vreemd genoeg viel de schade voor die andere regeringspartij, de VVD, mee. Vreemd, omdat er geen einde lijkt te komen aan de reeks corrupte, frauderende, sjoemelende, liegende en al dan niet aftredende en via de achterdeur weer herintredende VVD’ers. Tegen Jacques Damen, frauderend oud-VVD-wethouder van Vlissingen werd gisteren een boete en een taakstraf geëist. Ongeveer op hetzelfde moment glibberde Fred Teeven weer de Tweede Kamer in om het zweterige stoeltje dat Ard van der Steur heeft achtergelaten in te nemen. Teeven vangt als normaal kamerlid onbeschaamd het salaris van een staatssecretaris, aangezien zijn wachtgeld gewoon doorloopt. De man is met geen tien vlammenwerpers weg te branden, ook al wordt hij nog zo vaak op de vingers getikt . Eergisteren nam frauderend oud-VVD’er Johan Houwers zijn zetel in de Tweede Kamer weer in, en dat terwijl ook de zaken rond René Leegte (sjoemelend met niet opgegeven nevenfuncties), Kathalijne de Kruijf (fractievoorzitter van de VVD te Stichtse Vecht; hennepteelt en witwaspraktijken), natuurlijk Opstelten en Teeven (leugenachtigheid jegens de Tweede Kamer en te dom om een bonnetje te vinden dat de eerste de beste journalist van Nieuwsuur wel kan vinden) en de met declaraties sjoemelende Mark Verheijen nog zeer vers in het geheugen liggen. O, en dan vergeet ik nog beroepsritselaar Jos van Rey, ook al ex-VVD, die zijn machtsgeilheid nu weer met succes heeft bevredigd bij de Volkspartij Limburg.

Net zoals frauderende, corrupte, brievenbuspissende en dreigementen uitende bestuurders een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de PVV-stemmer hebben, lijkt ook de VVD-kiezer al dat gesjoemel, de leugens, fraude en de corruptie buitengewoon aantrekkelijke eigenschappen van bestuurders te vinden, gezien de meest recente peilingen.

Dat is misschien niet helemaal onverwachts. Veel lieden van wie men kan verwachten dat ze VVD stemmen (zoals bankiers, verzekeraars, managers bij multinationals en andere grote bedrijven) vinden het zelf immers ook een sport om via allerlei dubieuze constructies, bijvoorbeeld woekerpolissen, centen binnen te harken en zoveel mogelijk belasting te ontwijken waardoor de gewone man van de paar rotcenten die hij verdient het daardoor ontstane tekort op de rijksbegroting mag aanvullen.

Het lijkt erop dat dergelijk gesjoemel hetzelfde effect heeft op Nederlandse kiezers als de seksuele escapades van Berlusconi hadden op de Italiaanse. De halve Italiaanse bevolking gniffelde in zijn vuistje om het feit dat die ouwe steeds weer van die lekkere jonge blommen tussen de lakens wist te krijgen. Dat wilde men zelf ook wel. Men bewonderde hem erom, ook al werd hij er honderd keer om vervolgd.

Zo kan de VVD-bestuurder erop los sjoemelen en met de meest achterlijke voorstellen komen en stijgt men toch in de peilingen. Zo doet de partij momenteel verwoede pogingen om de PVV-kiezer lekker te maken met het voorstel om de buitengrenzen van Europa geheel te sluiten, een voorstel dat zowel technisch als wettelijk niet te realiseren is, maar ach, wie maalt daarom. De PVV-stemmer zeker niet, want die is de sprookjes van Wilders gewend en sowieso te dom om te begrijpen dat zo’n voorstel onuitvoerbaar is.

Over de vraag waarom de VVD op dit moment met zo’n voorstel komt valt te redetwisten. Wil men van de PvdA af? Dat zou kunnen. Dat voelt de PvdA zelf blijkbaar ook, want prompt zet men Jetta Klijnsma van Asociale Zaken nog maar eens in met het voorstel om de AOW-leeftijd op korte termijn nog verder te verhogen. Zodat men bij de VVD maar ziet dat het met de PvdA ook prima hardrechts regeren is.

Het kan ook zijn dat men alvast een voorschot neemt op een nieuw kabinet met PVV en CDA bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. Om gedane beloften maalt men bij de VVD immers niet zo. Het CDA smacht weer naar macht en met wie het CDA die macht uitoefent maakt ze in het geheel niet uit, dat is in het verleden wel gebleken. Je zou het CDA gerust de hoer van de Nederlandse politiek kunnen noemen. En Wilders zal zijn PVV weer gniffelend ergens aan de zijlijn manoeuvreren en voor we het weten likt heel rechts Nederland zijn vingers weer af. Laten we het niet hopen, maar ik vrees dat het straks zomaar opnieuw zou kunnen gebeuren.

1 gedachte over “VVD-stemmer geilt op corruptie, fraude, leugens en gesjoemel”

  1. Pingback: VVD vist in PVV-poel | Krapuul

Reacties zijn gesloten.