VVD-senator vind kritiek Opstelten ‘politiek spelletje’ maar snapt er verder ook niks van

Nee, dus een nieuwsrubriek kan gewoon wel gevonden krijgen wat het ministerie van Opstelten na maanden zoeken niet boven water krijgt, en bovendien blijkt het bedrag dat door Opstelten genoemd werd bij lange na niet te kloppen, en daarbij het bedrag te overschrijden waarvoor Fred Teeven ooit toestemming had een deal te maken, maar:

De  leden van de Tweede Kamer die kritiek uiten op minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) wegens de financiële deal die het OM vijftien jaar geleden sloot met drugsdealer Cees H. „maken zich schuldig aan schaamteloze politieke spelletjes”. (NRC)

volgens Eerste kamerlid Ben Swagerman van de VVD. Hij ondertekende in 2000 als waarnemend hoofdofficier van justitie in Amsterdam de deal. Swagerman laat als VVD’er weten het niet onlogisch te vinden dat de Belastingdienst niet werd geïnformeerd.

Achter de betaalmuur van NRC staat verder nog te lezen dat alle stukken over de deal volgens Swagerman waarschijnlijk gewoon liggen opgeslagen in de archieven van het OM, maar dat hij niet kan verklaren waarom ze tot nu toe niet zijn gevonden. Verder noemt hij het een raadsel waarom Opstelten vorig jaar een fout bedrag noemde. Nou precies, dat vinden wij dus ook. En de Tweede Kamer ook, vandaar dat Opstelten morgen voor de zoveelste keer de Kamer met urenlang gehakkel in coma mag gaan staan lullen.