VVD en PvdA. Wat een heerlijk gevoel

Hebben jullie dat nou ook? Zo’n gevoel, dat je niet meer gegijzeld wordt. Bevrijding. Dat je weer heerlijke frisse boslucht kan inademen na twee jaar opgesloten te zitten. Ik heb het gevoel al eens eerder gehad. Toen de regering met de LPF stuk liep. Toen ging er ook al een golf van verlichting door Nederland. Bevrijd van het populisme. Ik had toen echt het gevoel dat alles anders zou worden. Eigenlijk heb ik het wel als iedere regering valt. Eindelijk wordt het anders. En dat heb ik nu dus weer. Ik heb er weer vertrouwen in en ga weer dingen kopen.

Het  wordt  nu echt anders!
Als de nood hoog is in Nederland, dan kunnen we het. We zijn flexibel en inventief. Tenminste een aantal mensen wel. En die zitten nu om de tafel om Nederland weer sterk en sociaal te maken. Zowel de VVD als de PvdA willen Nederland sterk en sociaal maken. Weliswaar allebei op een verschillende manier, maar ze hebben dezelfde intentie.

Het eerste wat je denkt is dat twee tegenpolen er nooit uit kunnen komen. Maar de geschiedenis heeft al vaak aangetoond dat dit wel degelijk mogelijk is. Over het algemeen hangt dit af van de kennis, creativiteit en flexibiliteit van de onderhandelaars. Ook de sfeer die er rond de onderhandelingen wordt gecreëerd is zeer belangrijk. Maar daar zorgen Mark en Diederik wel voor. Fijne gezellige kerels.

Strak vast blijven houden aan je ideologie zal niet helpen om moeilijke vraagstukken op te lossen. Je hebt meer aan een paradigmashift. Op een volledig andere manier het vraagstuk benaderen en zo met een totaal andere oplossing te komen dan dat iedereen verwacht. Maar dan wel een oplossing waar je beiden mee kunt leven. Tot zover mijn positieve kijk op de zaak.

Henk Kamp en Stef Blok
De onderhandelingen zijn begonnen. De PvdA-onderhandelaars ken ik. Creatief en intelligent. Ze zijn ervan overtuigd dat dit de kans is om echt werk te maken van de problemen die Nederland teisteren. Ik heb het volste vertrouwen in ze, al blijf ik twijfelen of het een goede zet was om Wouter Bos binnen te halen. Maar de tijd zal het leren en moet je de koningin maar niet buitenspel zetten, want die had andere mensen gekozen.

Nu de onderhandelaars aan de andere kant van de tafel.

Ik begin met de joviale Mark Rutte. Ik kan me voorstellen, dat Diederik Samsom graag even met hem uit eten gaat. Het is volgens mij namelijk best een toffe peer. Krijg je niet snel ruzie mee. Diederik heeft met dat kinderpardon eerst even Rutte opgebeld. “Mark, mijn voorstel is dat we dat na de formatie door de Kamer sturen. Dat staat beter naar de buitenwereld toe”. “Ja, Diederik, dat lijkt mij ook. Zo gaan we dat doen”. Wat Mark de afgelopen jaren gemist heeft zijn de juiste mensen om hem heen. Hij heeft het ongeluk gehad dat hij omringd wordt door sigaarrokers en niet flexibele, starre, kortzichtige diknekken. Die hebben hem die fijne adviezen gegeven over het Polenmeldpunt en vele andere zaken.

Gelukkig is Henk Kamp informateur aan VVD zijde. Echt een man die eens anders naar de zaken kan kijken. Hij werd dan ook met veel hoorngeschal binnengehaald als de man aan VVD-zijde die het verschil kan maken in de onderhandelingen.

Misschien heb ik de laatste jaren wel niet goed opgelet. Dus toch nog maar eens op Youtube een paar mediafilmpjes bekeken van onze Henk. Maar nu ben ik opeens een stuk minder optimistisch geworden. De man is zo flexibel als een deur en heeft de creativiteit van een walnoot.
Gelukkig zit Stef Blok naast hem.

13 gedachten over “VVD en PvdA. Wat een heerlijk gevoel”

 1. Jahoor, ClubLiberaal daar ben je weer met je joviale Mark die lachbekkend blijft het racisme en xenofobie faciliteren door allochtonen meldpunten goed te keuren.

  Had de wolf ook ’s en keertje andere kleren aan gedaan en ging iedereen vertellen dat-ie gelijk schaap was geworden.

  En verder ClubLiberaal, wat zegt zijn vriendje op de foto: “Wil je mijn duim aflikken of zal ik het in je achterste steken?”

  Heb ik nog niet de duimen van Stef Blok op de foto gezien, weetjewel.

 2. Een formatie bespreking met Henk Kamp en Stef Blok aan tafel. Dan krijg je toch het idee dat men bezig is met het regelen van een uitvaart.

 3. Henk Kamp is een plattelands uitvaartverzorger die ‘ heel erg ‘ met je mee leeft maar met uitgestreken gezicht niet meer doet dan wat via de polis mogelijk is.
  Stef Blok heeft een tas vol met stemmige ordners met kisten-, auto-, grafkransen- grafzerken- en drukwerkvoorbeelden keurig met losse prijslijsten in blauw en oranje

 4. Ga maar vast gebukt staan. Dan kunnen ze de heipaal er zo in rammen.
  Wat een vernedering is dit, zeg.

 5. Stef Blok, ook zo eentje waar je alle kanten mee opkan. Niet dus.

  Overigens vind ik wel dat VVD en PvdA er samen uit moeten komen. Vind het al een winstpunt dat er geen moralistische hypocrieten (Commissarissen, Directeuren & Aandeelhouders) en geblondeerde Bokito’s meedoen aan de (in)formatie. Zelfs al zal het nieuwe Paars niet het beleid gaan uitvoeren dat ik zelf het meest zie zitten, ik ben wel toe aan een beetje zakelijkheid en stabiliteit.

  Wilt u a.u.b. geen kwaadspreken over sigaarrokers? Dank u.

 6. @6 je zou het haast denken maar bij salonsocialist weet je het nooit. De laatste 2 alinea’s komen idd wel een beetje parodie-achtig op me over.

 7. Salon 🙂 Ze zijn er weer frontaal ingestonken 🙂

  Ik weet dat je PvdA’er bent in hart en nieren, maar mij kun je niet wijsmaken dat jij blij bent dat Stef Blok en Henk Kamp rond de tafel zitten. Dat gaat je echt niet lukken. 🙂

  Dus kan er op de vraag van Pyt alleen maar geantwoord worden: Ja, dit is een parodie. 😆

 8. @8 – Een PVDA’er in hart en nieren heeft natuurlijk ook een heerlijke adempauze nodig om zich op te laden tegen weer 4 jaar meedogenloos afgezeken worden.

  In antwoord op zijn eerste vraag: VVD-PvdA geeft mij eerlijk gezegd ongeveer hetzelfde dreigende gevoel als wanneer ik morgen een kies zou moeten laten trekken.

 9. ’t Stuk van onze eigen PvdA adept ademt de sfeer die ik ook vanaf 12 september in hun ledenblad De Volkskrant opsnuif.

  Ook daar is Rutte plotseling omgedoopt tot joviale kerel en toffe peer die ‘per-ongeluk’ tussen de verkeerde vrienden (VVD’ers en PVV’ers) verzeild raakte maar nu eindelijk de goeie mensen (PvdA’ers) heeft gevonden…

  De VVD wordt neergezet als PvdA+, de partij voor mensen die eigenlijk PvdA hadden willen stemmen maar een beetje in de war waren maar alles komt goed onder leiding van de tot voor kort als onmenselijk neergezette lieden als Kamp en Blok.

  Het is niet te geloven waar PvdA’ers vandaag de dag in geloven; het kan immers niet anders dan dat deze poging tot het vormen van een kabinet grandioos mislukt; is het niet voor de formatie dan wel daarna maar mislukken gaat ze, da’s voor mij zo duidelijk als twee maal twee vier is…

 10. Ik denk niet dat de formatie mislukt , 4 jaar neo-liberaal beleid , zo’n kans laten de eigenaren van deze twee partijen zich niet voorbij gaan , de kans om al die weerlozen voor 4 jaar gezamelijk te beroven , die laten ze zich niet voorbijgaan . “”compromis voorstellen ” die we kunnen verwachten : 1) Privatisering van de volksverzekeringen , natuurlijk verplicht net zoals de ziektekostenverzekering commercieel én verplicht is 2) verplichting bij te dragen aan levensonderhoud van ouders 3) verplichting gehandicapte kinderen in huis te nemen én voor hun onderhoud te zorgen . 4 ) het recht van je ziekteverzekering om hun premies te verhogen wanneer je veel kosten maak . 5) studeren alleen met een commerciële rentedragende lening … ect ect …

 11. @ 10, ik krijg toch nog steeds hele rare associaties als ik de namen ‘Kamp’ en ‘Blok’ zie staan. En die hebben met 40-45 te maken, kan er niets aan doen.

Reacties zijn gesloten.