VVD: partij Voor Volksverlakkerij en Democratie

Max Pam:

Een jaar geleden verklaarde Mark Rutte voor de EO-camera dat het persoonsgebonden budget (een sociale verworvenheid is, ‘een kwestie van beschaving’, die beslist moest blijven bestaan. Maar nauwelijks was Rutte aan de macht, of een van zijn eerste beslissingen was het afschaffen van het pgb. De EO vroeg de premier om zijn omslag toe te lichten, maar dat wilde Rutte niet. Ook de VVD-woordvoeder voor dit dossier bleef liever thuis.

Kritiek moment
Een jaar geleden verscheen Rutte verontwaardigd op de televisie om tegen te spreken dat de door de EO gevonden familie die het met een pgb moest doen, erop achteruit zou gaan. ‘Integendeel’, riep Rutte, ‘bij de VVD gaat die familie er juist op vooruit.’ Ze hadden bij de VVD nog piekfijn nagerekend. Het was een kritiek moment in de campagne. Als Rutte toen had gezegd ‘nee, wij gaan het pgb afschaffen’, dan had hij het aureool van een asociale partij verworven. Welllicht waren de verkiezingen voor hem dan minder gunstig verlopen.

Zie hier de paradox. Om verkiezingen te winnen moet een politicus populaire voorstellen doen, die hij, wanneer hij eenmaal de verkiezingen heeft gewonnen, onmiddellijk moet laten vallen om zo uit te groeien tot een leider en een staatsman.
Wie legt dat de Grieken uit?

Wat ik me afvraag: wie gaat de VVD nog geloven als er weer verkiezingen zijn? Of zijn we het dan weer vergeten met zijn allen? Wat ik wel mag hopen is dat de sociale partijen dit niet vergeten en in die campagne de VVD KEIHARD op hun smoel timmeren, net als het CDA en de PVV. Af met die handschoenen. Kom met cijfers en gebeurtenissen en maak gehakt van ze in die debatten. Laat ze met de bek vol tanden staan en laat ze stotteren, meer vraag ik niet. De camera’s zullen de rest doen.

7 gedachten over “VVD: partij Voor Volksverlakkerij en Democratie”

 1. Volksverlakkerij en democratie?
  Volksverlakkerij en demagogie bedoelde je waarschijnlijk.

 2. De VVD zuigt. Volksverlakkerij. Dat klopt. Fraude met het PGB klopt ook. Dat zuigt ook. Ook volksverlakkerij. Gewoon tijd voor eerlijke mensen. Helaas een schaars goed in +31 momenteel.

 3. “Wat ik me afvraag: wie gaat de VVD nog geloven als er weer verkiezingen zijn?”

  Ik snap sowieso niet hoe mensen de VVD kunnen geloven. Het was mij naar aanloop van de vorige verkiezingen wel duidelijk dat dit deze partij volstrekt onbetrouwbaar is. Die doen echt alles voor de electorale winst. In 2006 was het ‘immigratieprobleem’ nog opgelost volgens Rutte (uiteraard dankzij de VVD). Vier jaar later huilt hij mee met het Wildersvolk over het grote immigratieprobleem. Hoewel Rutte eerder nog tegen aantal voorstellen had gestemd toen de PVV ze indiende bij de Kamer, maar later opeens hun weg vonden in het nieuwe VVD-verkiezingsprogramma. (daar had Wilders een mooi overzichtje van gemaakt op de verkiezingspagina’s van de Telegraaf, doet hij toch nog iets goed)

  Of neem nou die keer dat Rutte zich opwierp als de hoeder van de vrijheid van meningsuiting en bijna alle grenzen -behalve het oproepen tot geweld- daarop wou schrappen. Hier kwam hij mee nadat het Hof het OM had opgedragen Wilders te vervolgen, waardoor de PVV fors begon te stijgen in de peilingen (natuurlijk helemaal geen verdachte timing). Niet zo lang daarvoor hadden ze nog tegen een PVV-voorstel gestemd om een aantal beperkingen te schrappen. En een paar jaar daarvoor wilden ze zelfs nog wat nieuwe beperkingen toevoegen, zoals het ’tegenwerken van de integratie’.

  Echt een verschrikkelijk opportunistische partij. Nog nooit een partij in de oppositie zoveel zien draaien. Dus dat ze eenmaal in het kabinet net zo hard doorgaan met draaien verbaasd me helemaal niks.

 4. Eigenlijk idioot dat de vvd (ja bewust kleine letters vanwege minacting vor de partij) nog de grootste partij is geworden want de achterban heeft toch gestudeerd (althans meesten van hen). Die zouden toch moeten inzien dat het delen van de macht met links een goeie keus is.Dat de daad bij het woord gevoegd MOET worden anders ben je onbetrouwbaar (verwijzing naar de uitstoken hand van RaTTE). Dat het delen van de macht alleen maar meer electoraal winst oplevert. Dat het niet nakomen van je verplichtingen het vertrouwen van de burger in de politiek ernstige schade toebrengt en de democratie daarmee de grond in boort. Inzicht krijgen in de werkelijke machtsverhoudingen en dan tot de conclusie komen dat er een economische dictatuur heerst (b.t.w. al jaren) en daarmee de vrijheid van meningsuiting de nek omgedraaid . Zeg nou zelf hoeveel mensen nemen de vrijheid om te zeggen dat hun baas (als je liever werkgever leest ook goed; als je denkt goeie verstandhouding te hebben met je slavendrijver) een klootzak is wetende dat de huur of hypotheek volgende maand ook weer betaald zal moeten worden? Waar is DAN de echte vrijheid gebleven ???????? Moeten we (als we dit weten) niet naar een stelsel dat minder gebaseerd is op arbeidsgerelateerde inkomens. Mijns inziens moet dat wel omdat je dan ook saamhorigheid bevordert en individualisme tegengaat en daarmee ook het egoïsme
  Vooralsnog draait de economische dictatuur op volle toeren.

 5. Misschien vergissen we ons door te denken dat velen dit bruine beleid afkeuren. Ik zie dat zwarter in, en denk eigenlijk dat er een groot draagvlak is voor de oranjebruinzwarten.

  Wie er nu wel of niet loog of bedroog, het doet er allemaal niet toe, als de linksen maar eens flink de les wordt geleerd, waaraan de gristenen steun verlenen en de pvv de hand- en spandiensten verrichten.

  Ik vrees zelfs, dat de jaren 60,70 en een beetje 80, een periode is geweest afwijkend
  van het normale patroon . Er zijn lieve mensen, aardige mensen, toffe mensen, maar het gros is zoals we het nu zien: vol revanchisme en gramschap. Als er in de geschiedenis een tijd was dat het tij even keerde, was dat vaak van korte duur, en werd meestal vooraf gegaan door oorlog, waarna de geschiedeniswerd vervalst door die zo te herschrijven dat de veroorzakers van de ellende de verzetters zouden worden, als kwam de miserie uit de lucht vallen.
  Is dit een te somber mensbeeld? Ik zou graag lezen waarom, maak me blij! 🙂

 6. Dit spel van die volks verlakkers is al sinds de jaren 70 aan de gang. toen was Dhr Wiegel al hard aan het proberen om steun te krijgen zodat het hele sociale stelsel (waar onze voor ouders voor hebben gevochten) af te kunnen breken, Dhr den Uil toenmalig MP heeft dat weten te voorkomen en Dhr Wiegel kon afdruipen met zijn v v d.
  Tegenwoordig zijn heel wat mensen op een makkelijkere manier een rad voor de ogen te draaien met mooie praatjes en leugens. Als de mensen zich wat meer over de politiek zouden hebben gebogen dan hadden ze de praatjes van de v v d aan de hand van hun geschiedenis niet gelooft en hadden ze geen voet aan de grond gehad tijdens de verkiezingen. Dhr Wiegel wilde niet voor niets de vorige verkiezing zichzelf weer verkiesbaar stellen!?, hij wilde zijn werk (frustratie) wat in de jaren 70 niet lukte nu afmaken. Zelfs de v v d vond dat een beetje te opzichtig en heeft dit met een bloedend hart niet door laten gaan.
  Beste mensen de v v d is er niet voor de arbeider maar voor de high society in ons land en daar buiten, wij zijn in hun ogen gepeupel dat niet moet zeuren maar gewoon moet doen wat er gezegd wordt en mond houden. iedere manager in ons land is heeft die opdracht jaren geleden al gehad en voert die met verve uit, want wie tegenwoordig zijn mening uit wordt als klokkenluider bestempelt en iedereen weet wat er dan komt dus het angst plaatje voor de manager en daarboven is compleet.
  zolang wij de burger ons dat plaatje laten voor draaien blijven we slaven van de economie en zullen we geleid worden door angst en iedereen weet dat, dat een slechte raadgever is.

  Van mij mag er nog een nieuwe verkiezing uitgeschreven worden.

  slaap lekker!!

Reacties zijn gesloten.