VVD: met zulk rechts heb je geen extreem-rechts meer nodig!

Hanneke Groenteman trekt even van leer over de VVD en hun krapulaire activiteiten die steeds meer boven komen drijven. Het is gewoon dezelfde xenofobie die de PVV heeft, alleen hadden ze het nog in een net jasje gestoken. Dat jasje gaat uit en nu blijken ze hetzelfde te zijn als de PVV.

Gewoon ordinaire xenofoben die lekker willen hakken op een bevolkingsgroep van ca 1 miljoen Nederlanders. Alle anderen mogen alles doen (kruisjes, keppeltjes), maar die ene  miljoen mag niets meer. Waar doet me dat toch steeds aan denken? Juist! 😥

8 gedachten over “VVD: met zulk rechts heb je geen extreem-rechts meer nodig!”

 1. Volgens mij heeft het niet veel van doen met xenofobie bij de VVD. Puur opportunisme in de slechte zin van het woord. Misbruik maken van de xenofobie die leeft bij een deel van de bevolking om hun eigen agenda van het recht van de sterkste uit te voeren.

 2. Helemaal mee eens. Ik heb ook het idee dat dat handige truukje in duigen dreigde te vallen door dat plannetje van Hennis voor een debat.

 3. “Het is gewoon dezelfde xenofobie die de PVV heeft, alleen hadden ze het nog in een net jasje gestoken. Dat jasje gaat uit en nu blijken ze hetzelfde te zijn als de PVV.”

  Dit is mijn vaste stelling van afgelopen reeks jaren en ik ben erg blij mij dat iemand anders het ook onderschrijft want het is schrijnend duidelijk dat VVD en PVV enorm op elkaar lijken en ingestemd zijn. Wel proberen steeds VVD wat “fatsoenlijker” over te komen wat een lachertje aan zich is want xenofobie is nooit fatsoenlijk. Vergis je niet – het is nu openlijk vooral tegen moslims gericht maar in wezen is het tegen alle buitenlanders.
  Dit mag openlijk gezegd worden!

 4. Mijn regelmatige gesprekken met VVD-ers komen steevast op een uitslag uit – ze hebben in de meerderheid regelrecht de pest aan “de buitenlanders”, doch door de sociale verbindingen durfden ze het nog niet openlijk te ventileren. Nu blijkbaar wel.

 5. Gut, dat valt me nou tegen van die vvd-ers, ik dacht dat indien het zakelijk interessant was ze best over hun xenofobie heen konden stappen.

  “Want boven alles is etnisch ondernemerschap gewoon ondernemerschap. En dat kunnen we in Nederland goed gebruiken. Méér ambitie, durf, inzet en doorzettingsvermogen. ”
  “Voor VNO-NCW is het duidelijk: het nieuwe* ondernemerschap waar we het vanmiddag over hebben, zal een hoop perspectieven en oplossingen brengen waar BV Nederland op zit te wachten.”
  * eufemisme voor bedrijven gestart door allochtonen

  C.W.M.H. Schoenmakers MBA, voorzitter VNO-NCW West in 2008
  http://www.hotiad.nl/eski/nl/maastricht2008/view/17.html

 6. De moslims moeten niet zich bij elke poep en scheet zich achtergesteld voelen terwijl ze eigenlijk gewoon stapje voor stapje hun zin willen doordrijven!

 7. #6 Zo te lezen hier op meerdere toppiks en elders in blogland: nieuwe trolplek ontdekt Billy?
  Je dacht zeker dat het hier wel makkelijk bruine scheten laten is? Kom je nog wel achter. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.