VVD-Leeuwarden zet Van Ulzen op straat na racistische tweet


De VVD-Leeuwarden heeft Gert-Jaap van Ulzen op straat gezet. Afgelopen zaterdag betitelde Van Ulzen de anti-ZP demonstranten in Dokkum als ‘neger fascisten’ en ‘relnichten’. Naast racisme is ook homofobie Van Ulzen duidelijk niet vreemd. Nadat hij op Twitter de wind van voren kreeg, verwijderde Van Ulzen zijn oprisping alweer snel – na eerst heel stoer te hebben gezworen dat de tweet zou blijven staan.

Van Ulzen heeft een paar jaar namens de VVD in de Leeuwarder gemeenteraad gezeten. Een groot succes was dat overigens niet: Van Ulzen viel vooral op door zijn onvermogen een samenhangend betoog te formuleren. Vier jaar geleden belandde hij op een onverkiesbare plek. Als troostprijs mocht hij penningmeester worden.

Op Twitter valt Gert-Jaap vooral op als klimaatontkenner en voorstander van meer kolencentrales. Des te vervuilender, des te beter. In het Liwwadderse is Van Ulzen – die zich uit principiële overwegingen uitsluitend per auto verplaatst – met name bekend vanwege zijn hartstochtelijke campagnes tegen windmolens en – i kid you not – inwoners die het wagen zich per fiets door de stad te begeven.

In 2014 verwekte Van Ulzen al de nodige opschudding door te tweeten dat moslims naar Auschwitz afgevoerd zouden moeten worden:


Voor de VVD-Leeuwarden was dit destijds geen aanleiding deze genocidale gek de deur te wijzen, maar afgelopen zaterdag was de maat dan blijkbaar toch vol.


Uiteraard is Van Ulzen niet vrijwillig opgestapt (geloof me, de man kent geen schaamte), maar door de rest van het bestuur gedwongen zijn functie op te geven. Of Van Ulzen nog toekomst heeft binnen de VVD is maar de vraag. Zo niet, dan zien we hem op afzienbare termijn gegarandeerd terug bij het fascistische clubje van Baudet.

Bron: Suksawat

1 gedachte over “VVD-Leeuwarden zet Van Ulzen op straat na racistische tweet”

  1. Pingback: Tweet van de maand | Krapuul

Reacties zijn gesloten.