VVD had lak aan realiteit, ging alleen voor winst tijdens verkiezingen

Leugenaar Rutte van de Firma List & Bedrog
Mooi woord voor Rutte, de ‘sorry-premier’ in Trouw. Mij was het tijdens de verkiezingen al duidelijk dat Rutte praatjes voor de vaak stond te verkopen. Ik heb gezien hoe hij alles verkwanselde in Bruin I aan de PVV- en SGP-grillen. Niets was te dol. Als ze maar mee gingen met de VVD en Mark in het Torentje lieten zitten. Dat had mensen toch moeten waarschuwen?

Als iemand steeds roddelt en kwaadspreekt over anderen tegen jou, vraag je je dan nooit af wat ze over jou tegen die anderen zeggen? Ik wel. Maar misschien ben ik niet zo argeloos als de doorsnee kiezer?

Ik ben heel erg benieuwd hoe lang het ‘politieke’ geheugen is van de kiezers, hoe lang onthouden de VVD- en de PvdA-stemmers dat ze nu gewoon genaaid zijn zonder gebukt te staan? Dat ze net als de ratten van de rattenvanger van Hamelen gelokt zijn met een mooie melodie, maar dat er niks leuks op volgt? Dat al die beloftes die zijn gedaan, gewoon LOZE beloftes waren? Dat alle angst die gezaaid is, gewoon flauwekul was, zoals bijna altijd.

Dit alles is niet ongebruikelijk in verkiezingstijd, maar deze keer was het wel heel erg. Iedereen met gezond verstand kon weten dat wat de lijsttrekkers keer op keer beloofden, gewoon niet waargemaakt kon of ging worden. Dat kon je vanaf de maan aan zien komen.

Kom ik op het punt waarom willen mensen dit geloven? Zijn ze dom? Zijn het opportunisten? Zijn ze argeloos? Ik denk van alles een beetje. Blijkbaar is een vlotte babbel en een (maat)pak genoeg om mensen vertrouwen in iemand te geven. Verder denk ik dat het mensen gewoon geen bal interesseert. Zie het aantal mensen dat op de ochtend van de verkiezingen nog niet weet óf ze gaan stemmen en dan ook nog niet weten, als ze al wel willen gaan stemmen, wát ze gaan stemmen. Dit zo nalezende, heeft deze kiezer gewoon gekregen wat hij/zij verdient. Een kabinet van niks.

Maar de ellende is dat alle andere mensen ook met dit kabinet zitten opgescheept. Al die ‘strategische’ stemmers op de VVD en de PvdA hebben nu een vehikel geschapen dat niet wil rijden nog kan stilstaan. Het is een soort mobiel met 4 verschillende wielen en rijdt een soort, bonker-de-bonk, met horten en stoten door Nederland, te breed, te log en niets ontziend. Vooral mensen die niet zo wendbaar zijn, lees kwetsbaar, zijn vooral het slachtoffer.

Nog maar een keer: strategische stemmers op VVD en PvdA, u wordt bedankt!

2 gedachten over “VVD had lak aan realiteit, ging alleen voor winst tijdens verkiezingen”

  1. Nee de genen die bij de laatste verkiezingen in nood op de coalitie partijen gestemd hebben hadden angst ,angst om hun hypotheek te verliesen of hun baan of weet ik veel wat .uiteindelijk verliessen ze alsnog ,omdat twee opportunisten kost wat het kost willen regeren .En waarvan een het niet schroomt ommeer te liegen dan de ander ,ze spelen mekaar de bal toe ,de ene keer lul ik je er uit de andere keer mag jij het voor mij doen .Alleen de een heeft zijn smoezenier ascher vooruitgeschoven . maar pas op dat is mischien nog wel een grotere wolf in pak .

  2. Welke alternatieven waren er voor de hypotheekbezitters met een fikse restschuld? Rutte deed beloftes en hij was hun enige hoop.

    Balen is wel dat we waarschijnlijk nog vier jaar met Ruttio zitten opgescheeept.

Reacties zijn gesloten.