VVD houdt mediastilte tot 25 augustus

Opvallend, hoe politici meer en meer de agenda van de pers bepalen. De VVD wenst pas 25 augustus hun verkiezingsprogramma bekend te maken, en wil er daarvóór niet over spreken. Een mediastilte weer, dus. Maar ja, als jij je een beetje moeilijk opstelt als journalist krijg jij in het vervolg pas als laatste de sappige nieuwtjes te horen van politiek Den Haag, daarom doet men in het algemeen braaf wat de dames en heren politici willen en stelt geen moeilijke vragen.

En ja, Rutte is natuurlijk bang dat dat aso-programma van de VVD helemaal gefileerd wordt tijdens die zomermaanden, nu zelfs het Kunduzakkoord na een paar weken al ernstige scheuren begint te vertonen, daarom komt-ie er pas na de vakantie mee. Of de partij van hardwerkend Nederland werkt zelf niet zo hard, dat kan natuurlijk ook, en heeft daarom maar liefst twee maanden nodig om zo’n programma op te stellen. Bovendien kost het onderhoud van al die boten en buitenhuizen ook veel tijd, daar denkt men vaak veel te makkelijk over. Het leven van een VVD’er gaat niet over rozen.

Het is voor de VVD een win-win situatie want hoe minder Ruttes clubje in beeld is, hoe groter de kans dat we ze straks weer terugzien in een leidende rol in de formatie.

Helemaal gerust ben ik er trouwens niet op, op die uiterlijke stilte. Op de achtergrond wordt ongetwijfeld gewerkt aan een aantal misleidende angstzaaifilmpjes, met halve waarheden of gewoon leugens, zoals we bij de vorige verkiezingen hebben gezien. We moeten ook niet uitsluiten dat Rutte in alle stilte aan een wederom hi-la-ri-sche conférence werkt met grappen zoals die waarin hij de PvdA niet het beheer over de Sahara wil geven, of met andere brutale leugens, waar men in de zaal al sigarenas morsend en parelkettingenrammelend om moet hinniken.

Trouwens, de Nederlandse pers komt het zelf ook niet verkeerd uit, die mediastilte, die hoeven immers twee maanden lang geen nieuws te zoeken als er niet gediscussieerd kan worden, en alleen maar wat over voetbalvrouwen en een geblesseerde grote teen van Wesley Snijder te leuteren. Wat zeg ik, twee maanden? Drie! Gisteren hoorde ik de hele dag al niets anders dan sportnieuws op de radio, wat zelfs voor sportnieuws geen nieuws was want er was namelijk nog geen reet gebeurd.

Je vraagt je af wanneer er dan eindelijk wél eens gedebatteerd gaat worden. Vanwege het stemmen met potlood wordt het met het verkiezingsdebat tegenwoordig vaak te laat in de nacht en daarom was voorgesteld om dat dan de volgende dag te houden, maar daar hebben de dames en heren politici ook al geen zin in, want dan is de formatie alweer begonnen.

Eigenlijk is er tegenwoordig om de week wel een reden waarom je een week lang niks te horen krijgt uit Den Haag, begint me op te vallen. Het CPB moet iets doorrekenen, men zit in een Catshuis, men heeft een reces, men is met een Kunduzakkoord bezig, men heeft een reces, er zijn nog geen verkiezingen, men heeft een reces, het is sportzomer, er zijn juist verkiezingen geweest dus de formatie-besprekingen zijn aan de gang waar men wederom níets over kwijt wil, enzovoorts enzovoorts. En dan is het al gauw weer herfstreces.

 

5 gedachten over “VVD houdt mediastilte tot 25 augustus”

  1. Minder dan drie weken voor de verkiezingen.
    Ze moeten ook wel hard nadenken over leuzen, nietwaar – “de economie kan wel wat meer VVD gebruiken”, tja, ze hebben hun kans gehad…

  2. Net als in een volleybal wedstrijd indien het ploeg in moeilijkheden komt vraagt de trainer onderbreking om eigen team moed in te blazen en adviezen met hoop op verbetering in te hammeren. VVD/Rutte wil spelpauze tot 25 augustus. Of dit zal helpen wordt erna bekend.

Reacties zijn gesloten.