VVD Hof van Twente wil geen condooms voor 12-jarigen

GOOR (what’s in a name; red)– De VVD in de gemeente Hof van Twente is zeer verontrust over de actie van de welzijnsorganisatie Scala. Die wil aan jongeren vanaf twaalf jaar gratis condooms beschikbaar stellen. Het voorbehoedsmiddel kan bij jongerencentra in Goor, in Delden en in Diepenheim worden opgehaald.

“Op deze manier worden jongeren juist nieuwsgierig gemaakt en aangespoord seks te hebben. En dan heb je het ook nog over basisschoolleerlingen.” vindt VVD-fractievoorzitter Gerda Bruins van de gemeente Hof van Twente.

Nee, de evolutie had inderdaad geen rekening gehouden met het fenomeen basisschoolleerlingen, toen die bedacht dat men rond het twaalfde levensjaar nieuwsgierig zou kunnen worden naar seks.

Natuurlijk ‘moet het’ niet op die leeftijd, maar wat is erop tegen zwangerschappen te voorkomen in die gevallen waar men toch al een en ander zelf heeft uitgevogeld? Helemaal niets.

Maar je kunt tegenwoordig niet een nieuwssite of krant bekijken zonder er een reactionair-achterlijk conservatief idee in tegen te komen.

2 gedachten over “VVD Hof van Twente wil geen condooms voor 12-jarigen”

  1. En toen de basisakademie nog gewoon lagere school heette waren er al leerlingen die het in de bosjes deden – werd mij verzekerd door klasgenoten, hetgeen bij mij vooral een eenzaam gevoel opriep.

    Die mevroi is erg vóór tienerzwangerschappen, kunnen haar”christelijke”‘ coalitiegenoten daar weer over meieren..

Reacties zijn gesloten.