Vuurwerk

Wie de reactiekolommen van de krant van jammerend Nederland weleens leest, zou kunnen denken dat het grootste deel van onze bevolking in bittere armoe leeft. De immer klagende ‘echte’ Nederlander is naar eigen zeggen tot de laatste cent uitgezogen en beroofd, zo niet door de eigen regering, dan wel door buitenlanders in het algemeen en moslims, asielzoekers, Roemenen, Bulgaren en Marokkanen in het bijzonder. En door Europa en de Grieken. Om nog maar te zwijgen over de ontwikkelingslanden, waar onze centen steevast door corrupte machthebbers worden uitgegeven aan oorlogstuig in plaats van aan de hongerende bevolking.
Maar zie: als de maand december zijn einde nadert en het licht van Kerstmis over het armlastige Nederland schijnt, blijkt dat ook de grootste klagers nog een paar honderd euro te vergooien hebben. En waaraan worden die centjes dan wel besteed, vraagt u zich ongetwijfeld af? Aan een voedselvoorraad voor het barre jaar dat vast en zeker weer gaat volgen? Aan kleding van de Zeeman ter vervanging van de lompen waarin de uitgeklede burger zich noodgedwongen hult? Aan een jaarvoorraad paracetemol om de permanente hoofd- en kiespijn te verdoven die men heeft opgelopen van het eigen gejammer en geknars der tanden?
Welnee, het geld wordt besteed aan VUURWERK.
Ieder jaar wordt er weer méér geld besteed aan een explosieve jaarwisseling; de crisis, de rovende banken en overheden, de graaiende grootverdieners en de horden criminele buitenlanders ten spijt.
En ieder jaar opnieuw vindt onze regering het allemaal best: de opgeblazen auto’s, bushokjes en afvalbakken, de afgerukte vingers, handen en andere ledematen, de brandjes en rellen, de walgelijke smog van the day after, de smerige stinkende troep die uiteraard gewoon op straat wordt achtergelaten, de miljoenen gestresste huis- en andere dieren en het legioen ouderen dat een dag lang nauwelijks de straat op durft.
Dat het volstrekt idioot is dat in dit dichtbevolkte land iedere kleuter, randdebiel en psychopaat een dag lang met explosieven kan lopen gooien wil schijnbaar maar niet tot de beleidsmakers doordringen, terwijl steeds meer burgers dat spuugzat zijn.
Consumentenvuurwerk afschaffen en vanuit de gemeenten centraal iets organiseren zou een alleszins redelijk alternatief zijn. Men zou het knalfeest ook kunnen beperken tot de periode middernacht tot twee uur, zoals het ooit was. Waarom gebeurt dat dan niet? De reden is natuurlijk even voorspelbaar als banaal: de schatkist moet worden gevuld. Hoe meer vuurwerk er wordt verkocht, hoe meer belastingcentjes er de kist in stromen. Die kunnen dan weer mooi gebruikt worden voor de aanschaf van JSF’s en een militaire missie in Mali. Want ook onze regering houdt wel van knallen, bij voorkeur in zo’n straatarm land waar de leeggezogen, van geld en goed beroofde ‘echte’ Nederlander geen cent ontwikkelingshulp voor over heeft.

7 gedachten over “Vuurwerk”

 1. Prachtig artikel!

  Wanneer wordt de petitie tegen het vuurwerk gestart?
  De gemeentes moeten het overnemen en aan banden leggen.
  Van mij mag de coördinator Anti-terrorisme het eerste handtekening plaatsen. 🙂

 2. Aha ! Dus omdat u zich ergert aan het overgrote deel van de massa dat vuurwerk koopt en dit daadwerkelijk afsteekt en er vandalisme mee pleegt en er meer geld aan uitgeeft dan bijvoorbeeld aan hulpacties voor hongerende mensen en mensen die getroffen worden door rampen moet het maar verboden worden.

  U realiseert zich waarschijnlijk niet dat een algeheel verbod op vuurwerk ook de verantwoordelijke vuurwerkverzamelaars die vuurwerk verzamelen voor de aankomende revolutie en omverwerping van de staat zal treffen.

  U bent dus niets anders dan een conformist die de huidige Overheid de macht wenst te laten behouden.

 3. @JJB: als we met een partij vuurwerk Rutte c.s. uit het torentje konden jagen, was het tenminste nog ergens goed voor.

 4. Zolang we het leger niet achter ons hebben staan is elke actie zinloos.

  En zolang de Tweede Kamer niet massaal deze regering laat vallen zullen de Neo-Liberale criminelen nog wel even hun asociale plannen doorzetten.

  🙂

  Ik ga sterretjes kopen.

Reacties zijn gesloten.