VS: Wilders ‘extreem-rechtse ophitser’

Zo, als dat ze dat aan de overkant van de grote plas maar duidelijk op het netvlies hebben. Uiteraard zou Goudpruikje wel het ontslag van de betrokken diplomaten willen eisen, maar denk dat hij dat toch ook nog wel wat hoog gegrepen vindt. 👿

De PVV van Geert Wilders is in de ogen van de VS een extreem-rechtse partij, en Wilders zelf een ophitser. Die zware kwalificaties staan in de Wikileaks-documenten die RTL en NRC via de Noorse krant Aftenposten hebben gekregen.

Maar dan vraag ik me af wat dat voor gevolgen heeft voor de samenwerking met dit kabinet. Want de smet van Goudpruikje zit ook daar aan en zal toch op zijn minst enige belemmering betekenen.

Ook het aantal keren dat Goudpruikje voorkomt in de documenten, 37 keer op 3021 documenten (is slechts 1,22 %), zal hem wel danig teleurstellen. 😈 Deuk voor zijn ego, moet hij vanavond weer met kroeldoek naar bed.

Maar even serieus, als de diplomaten van de VS dit denken, zelf toch niet het meest linkse cq. sociale land ter wereld, dan kun je toch wel op de vingers natellen dat de hele wereld er zo over denkt. En dat is verbonden aan onze regering, het is toch te erg voor woorden! Die VVD en CDA moeten nog steeds hun ogen uit hun kop schamen! 😥

Ben trouwens benieuwd wanneer nu eens die maatregel of wet komt waarin wordt vastgelegd dat Nederlandse partijen geen geld van buitenlandse donateurs aan mogen nemen. Om zo ook de mogelijke neo-con’s invloed uit de VS via de PVV op Nederland tegen te gaan.

29 gedachten over “VS: Wilders ‘extreem-rechtse ophitser’”

 1. Echt nieuws is dit natuurlijk niet. Buiten Nederland staat Wilders al jaren bekend als een extreemrechtse ophitser. Alleen in Nederland zijn er nog naïevelingen die geloven in zijn goede bedoelingen.

 2. Hij noemt de diplomaten ”een stelletje amateurs”.

  Vreemd dat hij bij de Amerikanen nog niet heeft aangedrongen op hun ontslag.

 3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet droog houd als ik op een niet-Nederlandse site een uitdrukking van medeleven lees met het Nederlandse volk dat zucht onder het meest rechtse regiem van Europa.
  Dit gaat over mij/ons.

  Hoe zou Wilders zich zelf dan zien? Als een gematigd-linkse verzoener?l

 4. Ik vermoed dat Wilders zichzelf als de messias ziet.

  Vroeger werden mensen met dergelijke waanideeën in een inrichting opgesloten, tegenwoordig zitten ze in de tweede kamer. Hoewel de tweede kamer natuurlijk ook niet zo gek veel anders dan een open inrichting is.

 5. De VS heeft zelf behoorlijk boter op diens hoofd. De post WOII Nazi beweging en andere extreemrechtse stromingen draien voor een behoorlijk deel op geld van Amerikaanse burgers. Mogelijk kunnen deze clubjes niet eens zonder deze geldstroom. De VS staat dit diens burgers toe onder het mom van vrijheid maar als je lid bent (geweest) van de communisitsche partij mag je de VS bij voorkeur niet in. Nazi’s steunen is geen probleem en die mogen ook gewoon het land in ook al heeft hun ideologie ooit de VS de oorlog verklaard en behoorlijk wat Amerikaanse doden op diens geweten.

 6. Normaal nemen wij de VS niet serieus en moeten wij niets van hen hebben!
  Moeten wij nu ineens de VS wel serieus nemen en ons moeten schamen omdat Amerika zegt dat Geert Wilders een extreem-rechtste ophitser is? Laten zij naar hunzelf kijken met al hun oorlogsmacht in Irak!!!! en destijds Vietnam schande!!! 😥 😥

 7. @ tante Beatrix,
  Inderdaad.

  De Tea Party en Fox News slaan ook al jaren dit soort taal uit. Laat de VS geschokt zijn over mensen als Palin op hoge posities.

  Het gaat er natuurlijk om dat de PVV op dit moment tegen verdere deelname aan de huidige van de VS is. Dat is het echte probleem.

 8. Correctie Het gaat er natuurlijk om dat de PVV op dit moment tegen verdere deelname aan de huidige oorlogen van de VS is. Dat is het echte probleem

 9. @Sofia van der Linde

  Ik durf te wedden dat al het erop aankomt Wilders zijn steun aan het kabinet niet zal intrekken. Het scenario is dat Rutte en Verhagen een minderheidsbesluit nemen en dat Wilders geen motie van wantrouwen van de oppositie zal steunen. M.a.w. hij beweert tegen de Afghanistan-missie te zijn, maar zal niets doen om de regering tegen te houden, dus indirect zal hij de missie steunen.

 10. @#11
  Het zal er inderdaad van af hangen hoe hard Rutte het wil spelen. Daarom schreef ik ook dat de PVV op dit moment tegen is. Mogelijk laten ze zich overhalen in ruil voor steun voor een voorstel van hen zelf.

 11. @Tante Beatrix: nou, het leiuke is natuurlijk dat vooral CDA en VVD van die enorme Amerikafans zijn, dus als nu blijkt dat Wilders daar toch bepaald niet salonfähig is zou dat op den duur misschien toch wel exit samenwerking kunnen zijn wegens te gênant voor woorden.

 12. Jarenlang heb ik tegenover mijn stelling dat Wilders extreem-rechtse populist is, moeten aanhoren dat Wilders anders is want hij is een Nederlander en wij als Nederlanders anders (begrijp beter, superieure, übermensch enz.) zouden zijn, dus ik zou het helemaal niet begrijpen.

  Mijn volgende stelling altijd is: wacht ff totdat het spiegel voor je neus wordt geplaatst en dit moment komt altijd. Alstublieft.

  Wilders is een extreem-rechtse populist die om zuiver etnische redenen wordt door lagen ven de bevolking breed gedragen.

 13. LOL zoals gewoonlijk voelt Wilders zich weer eens op z’n lange tenen getrapt. Dit is zijn reactie:

  De PVV-voorman laat het niet aan zijn hart komen. Hij heeft het over een gênante vertoning. “Vooral dat nu blijkt dat de vertegenwoordigers van een heel belangrijk land en bondgenoot Amerika, tja, een stelletje amateurs blijken te zijn,” aldus Wilders.
  Dat ze hem zien als ‘extreem-rechts’ en ‘een ophitser’ bewijst naar verluidt de bekrompen geest van de Amerikanen. “Ik vind het heel erg dat bij de vertegenwoordiging van één van de belangrijkste landen, dit soort diplomaten zitten. Die dit soort grote onzin aan hun president, of het nu Obama of Bush is verkondigen.”

  http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid1008786/amerikanen-geert-wilders-is-extreem-rechtse-ophitser.aspx

  Amerika is geen links land, zelfs de Democratische partij staat rechts v.d. meeste linkse partijen in Europa dus als vertegenwoordigers van een rechts land als Amerika al zeggen dat Wilders en de PVV extreem rechts is nou dan wil dat toch wel wat zeggen.
  Al moet ik wel erbij zeggen dat ik denk dat de voornaamste reden waarom de Yanks Wilders niet als hun vriend zien is omdat hij hun standpunten inzake de JSF, een nieuwe missie in Afghanistan, toetreding van Turkije tot de E.U. niet deelt.
  Het zal toch wel een teleurstelling voor Herr Wilders moeten zijn dat 1 v.d. landen die hij enorm bewondert hem niet ziet zitten.

 14. #15 Wilders is niet populair in Amerikaanse diplomatieke kringen. Dat is logisch gezien zijn communicatiestijl Hij krijgt wel geld van extreem rechtse organisaties en burgers die ten dele ook de rechter vleugel van de Republikeinen financieren.

  De reden dat de VS hem niet mag is omdat Wilders niet zo erg aan de leiband wil lopen als CDA en VVD. Dat komt omdat zijn financiers tegenstanders zijn van Obama. Wilders komt op voor bepaalde Nederlandse belangen en daar is de VS ook niet blij mee. We moeten niet zeuren en gewoon militairen leveren en niet onnodig olieproducerende landen provoceren.

  Als Wilders werkelijk consistent zou zijn en geheel voor Nederlandse belangen op kwam dan zou ik hem nog kunnen respecteren, maar dat is helaas niet zo.

 15. Sofia van der Linde Schreef:

  Als Wilders werkelijk consistent zou zijn en geheel voor Nederlandse belangen op kwam

  Ik dacht dat hij precies dit doet met zijn zuiverings anti-islampolitiek, of niet?

 16. Hou toch op, eerst zitten schreeuwen tegen Amerika dat het een kloteland is 😥 , machtswellustelingen, zelfs 9/11 was tegen Amerika en burgers gericht, maar nu Amerika in het straatje van de vijand praat, moeten we Amerika ineens heel goed vinden!!!
  Ik maak zelf uit wat ik ervan vind! 😉

 17. Ach de USA steunde Hitler niet tijdens zijn opkomst , maar Prescott Bush ( De opa of overgrootvader van Bush ) was hele goede vriendjes met hem .. en GM leverde de Opels waarmee Polen werd aangevallen …

 18. @#18 Heel grappig. Zoals bekend is er niet zo veel migratie van Moslims naar Nederland meer. Er zijn ook sinds de onafhankelijkheid van Indonesië geen wetten aangenomen om het Moslims makkelijker te maken in Nederland.

  Wilders komt er openlijk voor uit dat hij voor Israëlische belangen belangen opkomt. Daar schoffeerde hij Jordanië voor. Hij is ook bot tegen Turkije, een Navo-lid en bondgenoot van de EU. Ik heb Turkije liever als bufferstaat zodat de EU niet direct aan Iran, Irak en Syrië grenst. Het inwonersaantal zou Turkije ook meteen heel veel macht in het Europarlement en andere instanties geven. Gezien de mensenrechten situatie in dat land vindt ik het ook niet klaar voor EU lidmaatschap. Dat is echter geen reden om dit land tegen ons in het harnas te jagen. Turkije heeft Nederland nooit iets gedaan.

  De redenen dat de regering van de VS iets tegen Wilders heeft zijn niet de mijne.

 19. tante Beatrix Schreef:

  Hou toch op, eerst zitten schreeuwen tegen Amerika dat het een kloteland is , machtswellustelingen, zelfs 9/11 was tegen Amerika en burgers gericht, maar nu Amerika in het straatje van de vijand praat, moeten we Amerika ineens heel goed vinden!!!
  Ik maak zelf uit wat ik ervan vind!

  KIjk Bea , wij zijn wat anders als jullie rechtse lui die vinden dat omdat je doorgaans tegen iemand bent die nooit wat goeds kan zeggen , Wij zijn hier in het algemeen ook tegen de SGP maar als die plotseling gaat beweren dat Wilders een Goddeloze ondergeschikte van De Duivel is zijn we het op dat punt óók met hen eens ..

  Ik ben trouwens vaak genoeg positief over Amerikaanse dingen , alleen is het VVD type “ikke ikke en dde rest mag stikken ” mentaliteit daar op bestuursniveau oppermachtig , ik heb er trouwens gewoond en heb er veel Amerikaanse vrienden die het met mijn politieke visies over hun machthebbers vaak eens zijn ….

 20. Waar de VS pas echt geschokt over waren was ons drugsgedoogbeleid. Gelukkig is de kliek die deze politiek voorstond van het toneel verdwenen. Ons imago in het buitenland is nog steeds ernstig beschadigd. Toen interesserde het ons niets wat de rest van de wereld van ons vond, waarom nu dan wel? Wij varen onze eigen koers!

 21. Denk je nu echt dat de gemiddelde Amerikaan weet waar Nederland ligt,? zo’n dwergstaatje in de achterhoek van Europa, waar alleen ‘asielzoekers”weten waar het ligt?
  Dus als het waar is dat Amerika zich met ons bezighoudt omtrent Geert Wilders, dan zou ik zeggen kijk naar jezelf en laat Geert Wilders aan ons over! 🙂 😆

 22. #23 de koers van dit kabinet is een ramkoers, ik doe er alles aan om die te wijzigen. Trouwens, bekend gegeven uit de scheepvaart, meer dan één kapitein op een schip gaat niet. Is nu ook al te zien. Bemanning raakt in de war en alles loopt in het honderd of men geeft het op en doet niets meer.

 23. Al Bakrastani Schreef:

  Wij zijn hier in het algemeen ook tegen de SGP maar als die plotseling gaat beweren dat Wilders een Goddeloze ondergeschikte van De Duivel is zijn we het op dat punt óók met hen eens .

  Ik denk dat de SGP zou dit als eerste zaak maandag ochtend moeten aankondigen, tenzij ze niet een en zelfde god Mammon aanbieden.

 24. @#24
  Een beetje ontwikkelde Amerikaan in overheidskringen weet waar Nederland ligt. Nederland was een van de eerste landen ter wereld die de VS erkenden, zonder Franse en Nederlandse steun was die onafhankelijkheid er niet geweest, er wonen vele afstammelingen van Nederlanders in de VS en Nederland is een van de trouwste bondgenoten. Nederland heeft onder andere meegedaan aan de Korea oorlog en beide golfoorlogen. Nederlandse gevechtspiloten trainen in de VS en Nederland koopt al decennia militair materieel van de VS.

  Dwergstaatje? Niet zo bescheiden. We zijn een middelgrote EU economie met wereldwijde handelsbelangen.

  Als Nederland de VS niet meer steunt in Afghanistan dan zullen anderen ons voorbeeld mogelijk volgen. Dus uiteraard interesseert Wilders’ standpunt de VS.

 25. Sofia van der Linde Schreef:

  Als Nederland de VS niet meer steunt in Afghanistan dan zullen anderen ons voorbeeld mogelijk volgen.

  “Anderen” hebben al lang andere standpunten aangekondigd. Wel zullen een belangrijk bondgenoot dan mogelijk afvallen. Hoeveel menselijke levens is je dit waar, is de simpele vraag.

 26. tante Beatrix Schreef:

  Hou toch op, eerst zitten schreeuwen tegen Amerika dat het een kloteland is , machtswellustelingen, zelfs 9/11 was tegen Amerika en burgers gericht, maar nu Amerika in het straatje van de vijand praat, moeten we Amerika ineens heel goed vinden!!!
  Ik maak zelf uit wat ik ervan vind!

  Die tante moet ’s een keertje ophouden haar negativiteit over ons te spreiden. Als jij tante Amerika haat is het dan je eigen zaak en moet je specifiek voor jezelf houden! 😡

  We zijn geen haters als jij op deze site. We houden hier gewoon open discussies met respect voor de vrijheid van meningsuiting.

Reacties zijn gesloten.