VS rapportage over terrorismedreiging hangt aan elkaar van leugens

Onterechte massa-arrestatie Nederlandse Somaliërs in opsomming over terrorisme-gevaar … Rapport dat Amerikaanse politici voorlicht over terreurdreiging verzwijgt afloop.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt in een rapport over de internationale dreiging van terrorisme melding van de arrestatie van 24 Somaliërs in Nederland, eind vorig jaar. In het rapport wordt niet vermeld dat het hier een blunder van de AIVD betrof. Alle verdachten zijn vrijgelaten en hebben een schadevergoeding gekregen. Een aantal ontving zelfs slachtofferhulp. De onterechte arrestatie ging gepaard met grof geweld en de verwoesting van een belwinkel in Rotterdam. (VS rapporteren AIVD-blunder als ’terrorisme’ – Joop.nl)

Tja, om jezelf aan het werk te houden als krijgsmacht, moet je toch angst zaaien. Want de oorlogsindustrie in de VS moet natuurlijk wel blijven draaien, anders gaat het land helemaal failliet. Dat dat gepaard gaat met veel doden, ach detail.

😥

Politiek van de VS wordt door de oorlogsindustrie beheerst – blog van 3/8/2007

De krijgsmacht telt 1,4 miljoen actieve dienstnemers (zonder Coast Guard en National Guard). In dat opzicht is het na het Volksbevrijdingsleger van de Volksrepubliek China het tweede in grootte. Er zijn nog enkele honderdduizenden beschikbaar in de reserves en de National Guard. De dienstplicht is na de Vietnam-oorlog afgeschaft. Als de president het nodig acht kan hij, met toestemming van het Congres, die echter weer invoeren. De uitgaven voor defensie bedroegen in 2003 370,7 miljard dollar (3,3 % van het BNP), dat is bijna de helft van de werelduitgaven aan defensie. (Verenigde Staten/Defensie – Wikipedia)

2 gedachten over “VS rapportage over terrorismedreiging hangt aan elkaar van leugens”

Reacties zijn gesloten.