Vrouwen in VS zijn vrouwonvriendelijke fundamentalistische christenen meer dan zat!

Vrouwen in de Verenigde Staten keren zich af van de kerk omdat voorgangers en religieuze politici hen behandelen als tweederangs burgers. Religiecolumniste van The Washington Post Lisa Miller ziet hoe die ondergeschikte positie steeds meer gaat knellen, zeker nu vrouwen in toenemende mate economisch zelfstandig zijn. (Trouw)

Goed, die fundamentalistische christenen sporen dus ook niet. Om de helft van de wereldbevolking even weg te zetten als tweederangsburger alleen maar vanwege een geschiedenisboek uit het Midden-Oosten.

Waarom ik dit hier laat zien? Wat dacht je van de mantra van de PVV en de PVV-aanhangers dat de islam een achterlijke ideologie is? Nou wat is dit dan? Ik heb liever met een weldenkende moslim te maken dan met zo’n enge benepen fundamentalist uit de VS van gristelijke huize. Elke aanhanger van een geloof die niet zijn eigen gezonde verstand gebruikt maar verkondigt dat ‘HET boek’ zoiets achterlijks voorschrijft, is niet goed bezig. Dan ben je voor mij goed van het pad af en zou je eigenlijk in behandeling genomen moeten worden.

1 gedachte over “Vrouwen in VS zijn vrouwonvriendelijke fundamentalistische christenen meer dan zat!”

  1. ongehuwde vrouwen zijn 25% van de stemmers in de USA , maar van hen stemt slechts 24% ….

Reacties zijn gesloten.