Vrijmetselarij hoeft geen belasting meer te betalen

De Orde van Vrijmetselaren, een genootschap van uitsluitend mannen die nadenken over de vragen des levens, staat sinds gisteren te boek als een goed doel. Alle donaties die ze krijgen zijn voortaan vrij van belastingen. Ik sta met de bek open! Overal wordt gekort, alle subsidies moeten maar verdwijnen, de burger moet meer gaan betalen (overal voor!), maar bedrijven krijgen belastingvoordelen én de Vrijmetselarij wordt geheel gevrijwaard van belastingen. Zou Frans Weekers het zo lang door hem gewenste lidmaatschap met het vreemde handjeschudden eindelijk binnen hebben? Wie gaat hier iets aan doen? Wie is nog bij zijn gezonde verstand in Den Haag? Ga nu toch echt met grote vreze vrezen.

13 gedachten over “Vrijmetselarij hoeft geen belasting meer te betalen”

 1. Hoe kan een clubje welgestelde heren die in het geheim vergaderen nou een goed doel dienen? En hoe wil je zoiets controleren?? Ik gun de heren hun schimmige clubje best hoor, maar als ze belastingvrij willen gaan zullen ze toch opener moeten opereren, en stoppen met discrimineren. Nu worden ze van ons geld gesponsort, niet fijn.

 2. De hele vrijstellingsregeling is een bureaucratisch gedoe dat beter helemaal wordt afgeschaft. Maar ik begrijp wel de reden. Voor kerkelijke instellingen, soms alleen toegankelijk voor vrouwen, geldt namelijk hetzelfde. De vrijmetselarij kan daar zonder problemen onder vallen, dus helemaal vreemd is het niet. Gelijke monniken, gelijke kappen.
  De vrijmetselarij doet wel degelijk aan ‘goede doelen’ en is ook niet meer volledig men-only.

 3. @2: ‘soms alleen toegankelijk voor vrouwen’
  Eh ja, die kerkelijke instellingen ken ik nog niet -> vrouwen=mannen

 4. En dan te weten, dat de Moslimbroederschap ook vrijmetselaars zijn en uiteenvallen in diverse loges! 😮
  Koning Abdullah van Jordanië is bij voorbeeld een vrijmetselaar die in Den Haag geïnitieerd werd.
  Laat Geert het niet horen!
  Moslims die nòg meer komen profiteren van onze belastingcenten!
  Als Rutte vrijmetselaar is, krijgt hij het misschien nog moeilijk. 😆

 5. Begrijp me niet verkeerd: Ik respecteer OOK de Vrijmetselaar.
  Te beginnen met de handwerkslieden die de middeleeuwse kathedralen bouwden en die in hun schuren (loges) de clerus uitdaagden. En vervolgens de vrijheidslievende kleine burgers, die in de achttiende eeuw in Frankrijk en Nederland (o.a.) kennis en beschaving brachten. Hoogtepunt: de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring met God als bouwmeester, etc.
  Waarop (Westernalization in plaats van Orientalism!) in de negentiende eeuw de islam-vernieuwers ook vrijmetselaars werden, en net als hun westerse voorbeelden, zowel de verkeerde (p2, al-qaeda) als de betere kant opgingen (Tariq Ramadan).
  Subsidiering of belastingvoordelen zijn echt niet nodig.
  De geheime PVV-organisatie van Wilders heeft die immers ook niet nodig?

 6. Los van de vraag of vrijstelling tax voor Vrijmetselarij deugt of niet: in Nazi-Duitsland waren Vrijmetselaars
  even vogelvrij en Konzentrationslagerfähig als Joden, communisten en zigeuners. Hoewel ik niks met de beweging heb, hoed ik me voor populistische oprispingen die deze club opnieuw verdacht zouden moeten maken.

 7. Marinus Knolletjes Schreef:

  Het fascisme komt uit Italië en de maffia komt uit Italië

  Beeeetje kort door de bocht , Noord Italië en zuid Italië zijn in wezen 2 landen binnen één grens … (vandaar dat de lega nord ook afscheiding wil ) Vrijmetselaars loges zijn de wat geciviliseerdere broederschappen waar noord Italië zich van bediend ..

  Trouwens Ironies , de Maffia komt uit de voormalige Moslimgebieden van Italië, valt me mee dat de Islaam nog niet de schuld van de Maffia heeft gekregen …

 8. Ik zie het probleem niet… Wat is er nou mis met een organisatie, bestaande uit rechtschapen mannen, die aan liefdadigheid doet en daar niet mee te koop loopt??? Moet alles dan commercieel en gecontroleerd worden? Als ik wat wil geven aan iemand anders hoef ik daar toch ook geen verantwoording voor af te leggen? De rechter heeft bij de vrijmetselarij vastgesteld dat ze er geen commerciële nevenactiviteiten op na houdt en dat het een levensbeschouwelijke organisatie is. Voor de simpele ziel natuurlijk uitermate verdacht. En ja, dan gaat je kop er af, zoals van iedereen die zn kop boven het maaiveld uitsteekt hier in dit bekrompen kutlandje… Vroeger werd men door de kerk bang gemaakt voor de duivel, nu men niet meer naar de kerk gaat is de plaats van de priester vervangen door dit soort krapuul…

 9. Ik zie het probleem wel… als je weet wie tot deze groep behoort, de mensen die kunnen bepalen of iets een goed doel is en dus belatingplichtig of niet zijn dezelfde mensen die tot dit pedo clubje behoren..

Reacties zijn gesloten.