Vrijheid van Kleding niet alleen een issue in Nederland

Mensen die de rechtse golf al een tijdje volgen in Europa weten dat de Wilderianen van de EU likkebaardend zich laten inspireren door landen als Saoeidi-Arabië of Jemen; landen waar vrouwen niet mogen dragen wat ze willen dragen. Zo hebben wij een Wilders die vrouwen het recht tot het dragen van een hoofddoekje wenst te ontnemen danwel wil belasten ( Nonnen en Chassidische Jodinnen zouden dan waarschijnlijk ook het bokje zijn)

Rechts roert zich ook al een tijdje in Italië.  Zo is er een leuke Berlusconist in Italië die daar ook Wilderiaans wil ingrijpen in de vrijheid van kleding. Hij wil de minirok en andere vrouwelijke kleding verbieden.

En ergens is het verbod op de minirok niet eens zo extreem als het verbod op de hoofddoek.

In Nederland is het gebruikelijk in veel sectoren om dit kledingstuk niet toe te staan. En praktisch alle beroepsgroepen is het vrij normaal dit te eisen van de werkneemster.

Ooit een ambtenaar met een minirok gezien?

Ooit een Makelaar, een Huisschilder, een Conductrice, een Loodgietster, een Bankbediende of een Verzekeringsagente?

Zoals je ziet zijn we er nog lang niet met het bevechten van onze westerse vrijheden. En als men het hoofddoekje wil verbieden dan zijn er uiteraard genoeg redenen te bedenken om de minirok helemaal uit het straatbeeld te doen verdwijnen.

Willen we dat?

Ik niet !

13 gedachten over “Vrijheid van Kleding niet alleen een issue in Nederland”

 1. In tegendeel. Ik moet me altijd verbergen voor dames in korte rokjes die zijn heel ongeëmancipeerd handtastelijk tegen nette heren als ik 😳 🙁

 2. ach gussie, ik bedoelde jou niet hoor 🙁
  maar die leuke berlusconist (ugh) die de jacht op de minirok opent…

 3. De hoofddoekjes ende kortje rokjes is wat mij betreft een non issue, zoals mutsen en bontkraagjes. Ik beslis zelf wel wat ik voor kleding koop. Dit kabinet doet wdt niet onder voor communisten.

 4. Berlusconi is gewoon oud en begrijpt niet dat al die minirokjes zonder blauwe smartie niet meer het effect hebben dan vroeger altijd het geval is.
  Dat vind ie nogal confronterend, en zoals altijd, als Berlusconi iets niet bevalt, verandert hij het de wet.

  Overigens lees ik in het betoog dat als we hoofddoekjes en minirokjes hetzelfde behandelen we geen enkel bezwaar zouden mogen hebben tegen het weren van hoofddoekjes door werkgevers en overheid (als werkgever)?

 5. Nee, deze Bobbio is van de Alleanza Nazionale, de voortzetting van de partij van Mussolini. Een onversneden fascist dus, die dit ook nooit zal ontkennen zoals GW wel doet.
  Ik heb wel eens voor een rechter gestaan die onder haar toga een minirokje bleek te dragen.
  En overigens is zowel een verbod op minrokjes als op hoofdoekjes altijd tot in hoogste instantie aanvechtbaar, omdat het tegen alle mogelijke verdragen (en in dit geval ongetwijfeld landelijke wetgeving) ingaat.

 6. In Italië is fascisme ook geen vies woord
  Berlusconi heeft een waanzinnig grote fascistische aanhang en laat zich letterlijk toejuichen met “il Duche”

  Fascisme is juist door de fascisten hier een vies woord getuige bosma’s “sein krampf” die stelt dat Hitler van de Linkse kerk was

  Een eerlijke fascist zou woedend worden om die uitspraken ; fascisten haten de linkse kerk.
  Dat is ongeveer artikel 1 van hun grondwet

  Gij zult niet links zijn

 7. In Italie hangt zo hier en daar nog het portret van mussolini aan de muur. En dan bedoel ik niet zomaar bij mensen thuis. Ik heb in een restaurant onder zijn portret gezeten.

 8. Heb ooit een uitleg gekregen van het verschil tussen een nazi en een neonazi.
  De neonazi zegt dat er geen concentratiekampen met gaskamers waren.
  De nazi zegt: dat is juist het enige waar we in geslaagd zijn.

  Aanvulling:
  De neonazi noemt Hitler een socialist.
  De nazi is blij dat hij veel rooien heeft weten af te slachten.

 9. niet echt waar er is wel degelijk een deel der neonazi’s die net als widers de concentratiekampen willen heropenen. Verschil is meestal dat neonazi’s naast een pest aan moslims nog een grotere hekel aan joden hebben.

  Wilders is geen jodenhater; hij is zelfs iemand die zijn stinkende best doet zelf een jood te zijn . Probleem is dat je niet zomaar jood kunt worden

Reacties zijn gesloten.