Vrijheid blijheid op Koninginnedag in Rhenen

De burgemeester van Rhenen (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) heeft aangekondigd dat de bewoners van het centrum van het stadje huiszoekingen mogen verwachten vanwege het bezoek van de koninklijke familie op 30 april aanstaande. Wie de huiszoeking weigert staat meteen arrestatie te wachten.
De behoefte tot snuffelen wordt gemotiveerd met de aanslag in Apeldoorn van 2009, die zoals iedereen weet voorkomen had kunnen worden door een grondige zoekactie op het gazon van het paleis ter plaatse.
En zo wordt Nederland steeds maar vrijer en veiliger.

10 gedachten over “Vrijheid blijheid op Koninginnedag in Rhenen”

 1. Als een bezoek van een koningin zoveel stof doet opwaaien dan zou je toch denken dat ze toch gewoon zelf thuis blijft i.p.v. zoveel heisa te veroorzaken, zeker als het mensenlevens heeft gekost in het verleden.
  Kost nog handen vol geld ook.

 2. Quote: `bewoners van het centrum van het stadje huiszoekingen mogen verwachten vanwege het bezoek van de koninklijke familie op 30 april aanstaande. Wie de huiszoeking weigert staat meteen arrestatie te wachten.’

  Och, ik heb niks tegen de Kwien, wel tegen VVD-CDA-PVV-hysterici. Voor je het in de gaten hebt krijg je huiszoeking als Wilders je dorp komt besmetten met zijn bruine asem.
  Heb al eens zo’n soort recherche-BVD huiszoeking gehad in `78, was niet mis, en zonder bevel van Officier van Justitie, wist ik toen veel. O.a. omdat ik toen woonde op een vierkante km. waar kernafval moest worden gedumpt, wat later niet doorging, maar ja ik was links en anti-kernenergie. Sindsdien ben ik gelinkt met RAF en weetikveel wat nog meer, dus daarna nog tien jaar lang dankbaar object van Nederduitse samenwerkende geheime diensten.

 3. En terecht… voor je het weet gooit iemand een waxinelichthoudertje naar de koningin.
  Heb je toevallig zo’n ding in huis, ben je meteen verdacht.

 4. Rob Donken Schreef:

  Heb je toevallig zo’n ding in huis, ben je meteen verdacht.

  Rob, bij mij is sindsdien het boek `Angst voor de Vrijheid’ van Erich Fromm spoorloos verdwenen. 🙂

 5. [ onderwerp ]

  De PVV zal uit electorale overwegingen dit nu uitstekende voorzorgsmaatregelen vinden, Wilders moet natuurlijk nog een wit voetje zien te halen bij de orangisten, want die zijn een beetje boos weggelopen vanwege kritiek op hoofddoekje van majesteit Bea.

 6. LeRoiDanse Schreef:

  [ onderwerp ] De PVV zal uit electorale overwegingen dit nu uitstekende voorzorgsmaatregelen vinden, Wilders moet natuurlijk nog een wit voetje zien te halen bij de orangisten, want die zijn een beetje boos weggelopen vanwege kritiek op hoofddoekje van majesteit Bea.

  Orangisten. 😆 Henk & Ingrid zijn thans verdeeld over loyalitiet aan de geblondeerde Meester of de Nationale Kwien die geschiedkundig eeuwen meer bestaansrecht heeft.

 7. Het is werkelijk te gek voor woorden. De veiligheidshysterie is werkelijk naar een toppunt aan het gaan. De burrie is natuurlijk bang dat hij politiek de klos is als er maar wat mis zou gaan. Hij is als de dood voor z’n baan want de VMBO-journalisten tegenwoordig willen na een incident altijd gelijk weten wie er ontslagen gaat worden. Dus gaat de burrie (geheel in het gedachtengoed van Commissaris Bullebas en Brigadier Snuf in Rommeldam) er nu van uit dat iedereen verdacht is, totdat het tegendeel wordt bewezen. Dus krijg je als nietsvermoedende burger de Carnavalsvereniging “De Gele Kanarie”langs, de VMBO-ertjes met hun minimale cursusjes politiesurveiland, die je met soundbites als een domme robot gaan vertellen dat “wij”(ze zijn altijd schizofreen) u als verdachte zien en dus het huis gaan omkeren.
  Niet de schuld van Trix en haar clan, wel van die halve gares die nu aan het roer staan en overal vijanden zien. En als ze er niet zijn, dan maken we ze gewoon met behulp van Volk en Vaderland, pardon, de Telegraf.
  Ik ben dit hele zooitje zo zat!

 8. Niet meer dan logisch dat er bij zo’n grote gebeurtenis als Koninginnedag, met vele duizenden mensen op straat, zulke strenge veiligheidsmaatregelen gelden.
  Als je een feestje in je straat wil, moet je niet miepen over de overlast.

 9. *ding dong*
  “Hallo, wij komen even huiszoeken.”
  “Daar heb ik dus he-le-maal geen zin in.”
  “Dan moet u mee naar het bu- …waar gaat dat heen, meneertje?”
  “Even mijn medicijnen en andere medische toestanden pakken.”
  “Die heeft onze eigen arts heus wel.”
  “Dit ook?”
  “Wazda?”
  “Da’s een soort taser, is voor mijn rug. Kijk maar.”
  “Auw! Die gaat dus mooi niet mee!”
  “Mooi wel, anders kan ik niet zitten. En ik krijg toch echt de indruk dat jullie dat van me willen.”
  “Gaan we leuk doen?”
  “Tussen twee haakjes, ik kan niet blijven slapen. Tenzij jullie mijn bed meenemen. Mijn rug hè?”
  “Weet je wat, blijf ook maar thuis. Ik had toch al nooit agent willen worden.”

Reacties zijn gesloten.