Voorzitter Eerste Kamer schrapte Wilders uit commissie In- en Uitgeleide bij inhuldiging

wilders4Voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf (VVD) heeft door persoonlijk ingrijpen er voor gezorgd dat Geert Wilders niet in het optochtje met de koning, ook wel de Commissie van In- en Uitgeleide geheten, kwam te lopen bij diens inhuldiging. Dit vanwege diens problematische verstandhouding met het koningshuis.

Dus de PVV is een volstrekt normale partij waarvan vooral de VVD, De Graafs eigen partij, ooit vond dat je er prima mee kunt regeren, maar de fractievoorzitter ervan moet toch maar liever niet in een optochtje met de koning meelopen volgens zo’n zelfde VVD’er. Daarvoor werd Geert Wilders dan weer niet normaal genoeg gevonden, terwijl hij toch zo mooi gepast had in zo’n groepje van volkomen buiten de werkelijkheid staande figuren.

Geert Wilders had zijn hofnarrenkostuumpje met de rinkelende belletjes al klaarliggen. “Dit was echt een ideale gelegenheid geweest om het weer eens aan te trekken”, aldus de Lijder, “maar zelfs dit gunnen ze me niet”.

Wat een gedoe zeg, zo’n koningshuis. Voortdurend moet er gemonitord worden welke mensen uit het zicht van het Koninklijk Oog gehouden moeten worden; mensen met kartonnen bordjes, mensen van volstrekt normale partijen als de PVV. Eigenlijk gewoon iedereen die ooit iets ten nadele van het koningshuis gezegd heeft dus. Zou de AIVD daar ook een database van aangelegd hebben?

Geert Wilders gaat hier vragen over stellen aan het presidium van de Tweede Kamer en Marcel de Graaff, voorzitter van de PVV in de Eerste Kamer, aan de voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf. Nou inderdaad De Graaf, leg dit maar eens uit. Wie ben jij dat jij meent Het Volk zijn Lijder de eer en glorie, die hem krachtens het feit dat hij al een kleine twintig jaar nutteloos zit te zijn in de Tweede Kamer toekomt, te moeten onthouden tijdens de inhuldiging van een nieuw staatshoofd?

Als Van Miltenburg ook nog in het complot blijkt te zitten kunnen straks beide VVD-kamervoorzitters wieberen, als het even meezit. Ik zeg: een win-win situatie.

10 gedachten over “Voorzitter Eerste Kamer schrapte Wilders uit commissie In- en Uitgeleide bij inhuldiging”

 1. Dit is de Polder paradox.

  Altijd met twee maten meten.

  Toen Wilders gebruikt kon worden – “volstrekt normaal” volgens Rutte/VVD om te regeren.

  Nu tegengehouden worden om mee te lopen.

  Prachtig Polder paradox van de dubbele standaarden, oftewel met twee maten meten.

 2. ls de PVV, onverhoopt, dankzy het wanbeleid van het komisch duo Rutte & Samsom by de volgende verkiezingen de grootste party wordt moet je eens opletten hoe BNNers en TVdeskundigen ons gaan uitleggen dat de PVV eigenlijk geen foute club is.

  Hoewel tegen het koningshuis zyn is wel heel heel fout.
  dat die domme belgische koning ivm de crisis op zn hofkosten flink bezuinigd hoeven wy hollanders niet van onze Majesteit en aanverwanten te verwachten.

 3. Mooi geschreven Laurent. Ik denk overigens dat de AIVD de collegae van de NSA in voorkomende gevallen even raadpleegt om te wetern wie ooit digitaal danwel met een kartonnen bordje op de tere zieltjes van de boven ons gestelden (proest!) hebben getrapt….
  Misschien bestaat er trouwens ook al wel een database met namen van hen die in de verdere of minder verre toekomst een enkele reis per veewagon danwel per KLM-vliegtuig tot boven de Noordzee krijgen….

 4. Maakt het uit laat die rechtse ratten elkaar maar opvreten. Zo zie je maar weer zijn ze klaar met links gaan ze elkaar onderling te lijf. Nu is Wilders nog pro Israel maar hebben ze zich ontdoen van de Palestijnen en Europeese alochtonen komen de Joden wel weer in het vizier en gaat Geertje verder met waar Adolf is gestopt. Stormfront waar fleurtje onaangenaam graag komt weten ze wel raad met alles wat niet ubermensch is.

 5. @4 Nuja, Geertje is als halfbloedje dan ook niet meer veilig. Fleurtje aan de macht?

 6. Het echt bizar te noemen dat dat De Grave denkt dat de Nederlandse publiek uit debielen bestaat want hij gebruikt zijn huidige post alsof hij de Potentaat van Nederland is.

 7. Dit onderonsje op Joop.nl

  Dennis Mollis, wo 12 juni 2013 22:10 Reageer op Dennis
  Dennis

  Ik vind het wel zielig voor Wilders en heb echt met hem te doen dat nu juist het koningshuis een cordon sanitaire invoert ten aanzien van hem en jammer dat zij hierin het voortouw nemen en niet de politieke partijen zoals in België.

  Ginger Ted, wo 12 juni 2013 22:47 in reactie op Dennis Mollis Reageer op Ginger
  Ginger

  Je zegt hier dus voorstander te zijn dat het ene deel van de bevolking een hen onwelgevallig deel van de bevolking monddood te maken door ze hun democratisch recht te ontnemen. Daarmee doe je precies wat links, en dan met name het extreme deel, al zo vaak gedaan heeft. Tegenstanders letterlijk en desnoods met oneigenlijke en zelfs extreme middelen buitenspel te zetten. Het cynische feit is dat dit deel van links dat o.a. doet met als argument dat deze politieke tegenstanders niet democratisch en gevaarlijk zouden zijn.

  Die Ginger Ted is echt van het padje af niet ? …. links maakt mensen monddood heb je er weer een die de VVD links vind. Met andere woorden deze Ginger Ted wil eigenlijk nog Associaler (PVV) beleid dan er nu al gevoerd wordt. Rechts en zichzelf een spiegel voorhouden….. zo kun je links (sociaal bewogen) altijd wel de schuld blijven geven. Raar dat niemand daar trouwens die Ginger Ted daarop aanspreekt maar ja negeren van domheid is wellicht ook wel het beste om te doen.

 8. Koekje uit eigen deeg – dit is wat in dit geval met Wilders gebeurt is:

  1) Hij werd uitgerangeerd op de manier waarop doorgaans allochtonen/buitenlanders in Nederland in het gewone en professionele leven dagelijks uitgerangeerd worden. Daarop ging Wilders in de 2Kamer janken. Deze gelegenheid om voor de @Kamer met harde feiten over de Xenofobie, Racisme,Discriminatie missen velen die elke dag mee te maken hebben. Dus Wilders heeft in deze weer een voordeeltje – gezien dat hij etnisch zuiver zou zijn.

  2) Sanitair Cordon – wordt nooit door 1 man – in dit geval de Graaf gemaakt. Echte Cordon Sanitaire wordt gemaakt na overleg met meerdere partijen. Wat niet het geval is geweest en niet het geval kan zijn want velen adoreren stiekem Wilders en hebben geen probleem zodra hij dagelijks spuugde op buitenlanders/allochtonen en hun rechten metertijd deed schenden, maar wel een probleem hebben zodra hij in hetzelfde positie komt te staan.

  De Polder Paradox.

 9. Wilders’ reactie toont weer een Wilders-paradox aan: hij waant zich in de politieke elite, waar hij zo fel tegen gekant is.
  En sowieso, als in de vorige eeuw al “niet-westerse allochtonen” (door gezinshereniging) geweerd werden, hadden we nu geen Geertje.
  Grapjas.

Reacties zijn gesloten.