Voornemen Rutte II gemeentelijke fusies kost klauwen met geld

Begin deze week brachten media het bericht dat fusies van gemeenten geen geld opleveren. Dit was een reactie op wat in het regeerakkoord staat, namelijk dat een vermindering van gemeenten de komende regeerperiode een bezuiniging van 180 miljoen euro op de ‘apparaatskosten’ oplevert. Maar volgens de NOS blijkt uit onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen dat gemeentelijke fusies eerder geld kosten dan geld opleveren. Onder meer nrc.next, de Volkskrant en Het Parool namen het NOS-bericht over.

Next.checkt beoordeelt de bewering van de onderzoekers als waar. (nrc.next)

I rest my case.

Of nee toch niet, hoe bestaat het toch dat politici zo totaal los geslagen zijn van elke logica of weldenkendheid. Krijgen ze als de politiek in gaan een of andere injectie met onwetendheid, empathie-vervager of gewoon ordinaire domheid? En dan een grotere dosis als ze de politieke in Den Haag ingaan? Wat zijn dat toch voor luchtfietsers die daar een beetje ‘het land zitten te regeren’? GBV is nergens meer te herkennen. Stelletje idioten!

3 gedachten over “Voornemen Rutte II gemeentelijke fusies kost klauwen met geld”

  1. Ik wil toch een kanttekening plaatsen bij de berekeningen van nrcnext.

    Wanneer je Amsterdam als de ene echte gemeente ziet en de rest van het groengroenknollenland laat fuseren tot de andere gemeente in Nederland dan moet dat toch wel iets opleveren. ((-;

    In ieder geval in aantal een groot aantal minder corrupte VVD-bestuurders en zeker een groot aantal minder wachtgeldregelaars.

  2. Amsterdam als de ene echte gemeente PFFFF , net aan 700+ jaar , zelfs Krommeniedijk en Limmen zijn ouder … 😛

Reacties zijn gesloten.